Author Topic: pinjaman peribadi  (Read 1980 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lookatme3

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 12
  • I Love Putra Mahkota
Re: pinjaman peribadi
« Reply #15 on: 16 Mar, 12:20:58 AM »
tinggal dgn mak bapak? malu lah kalau tahu menantu tidur sampai tengahri, lepastu rumah mls kemas kang bergaduh pula.. better duk rumah sendiri je.. kalau perempuan then duk dgn ayah mertua? mestilah segan nak free hair then nak pakai singlet dkt rumah hahahha
Ni mesti geng tak bangun subuh ni kan? Orang dk rumah pun pakaian sopan la.
Tu lah, kalau tak selesa boleh je but loan yayasan buat beli rumah tu, cari yg biasa - biase pon ok laa.

kakju

  • Guest
Re: pinjaman peribadi
« Reply #16 on: 16 Mar, 03:03:56 PM »
senanya en lepas kahwin lah lagi banyak guna duit huhu yelah beli rumah, kete, perabot. lain lah kalau semua mak bapak sponsor rumah kete semua dah siap tinggal nak pindah masuk rumah baru je hahahh
Betul jugak, tak pun tinggal je dgn mak bapak ape masalahnya? Boleh jaga mak bapak sekali. Kalau nak tggl  sendiri cari sewa yg murah - murah sudah.

tinggal dgn mak bapak? malu lah kalau tahu menantu tidur sampai tengahri, lepastu rumah mls kemas kang bergaduh pula.. better duk rumah sendiri je.. kalau perempuan then duk dgn ayah mertua? mestilah segan nak free hair then nak pakai singlet dkt rumah hahahha

ada je kawan aku mcm ni.. bini dia stay sekali dengan rumah mertua. then dia ni malas sikit ha jemur kain pun tk pernah nampak muka. habis lah jiran semua duk mengata

kakju

  • Guest
Re: pinjaman peribadi
« Reply #17 on: 16 Mar, 03:05:17 PM »
mmg mampu byr tp duit tinggal cukup cukup makan je... tk best ah tiap bulan runsing pikir hutang banyak
Orang pinjam mana mampu je, kalau pinjam banyak pun boleh buat tempoh panjam so bulan - bulan bayar sikit je. Aku pinjam 20k, bulan bulan aku bayar rm476 utk 5 tahun ok la. Kalau ko nak bayar kurang bulan - bulan panjang la tempoh pinjaman 10 tahun ke.

lagi lama lagi sengsara. saya bab hutang mmg akan settlekan dulu. dah settle hutang baru boleh bernafas.. klau tk sesak nafas wei hahaashha

kakju

  • Guest
Re: pinjaman peribadi
« Reply #18 on: 16 Mar, 03:07:08 PM »
ada ke loan halal yg kasi org blacklist? setahu aku yg kasi loan blacklist semua penipu
Yayasan ni bagi utk org blacklist yg pnting tak bankrap je sudah la, kalau tak nak cari pinjaman mana pulak, kalau emergency ke, bank mesti tak lepas punya.

Mana nak cari yayasan ni? saya mmg tgh plan nak buat loan beli kereta myvi.. gaji sy lepas kalau nak beli kereta myvi salesman perodua cakap. tp saya risau sbb ada tunggakan hutang ptptn

kakju

  • Guest
Re: pinjaman peribadi
« Reply #19 on: 16 Mar, 03:08:45 PM »
tinggal dgn mak bapak? malu lah kalau tahu menantu tidur sampai tengahri, lepastu rumah mls kemas kang bergaduh pula.. better duk rumah sendiri je.. kalau perempuan then duk dgn ayah mertua? mestilah segan nak free hair then nak pakai singlet dkt rumah hahahha
Ni mesti geng tak bangun subuh ni kan? Orang dk rumah pun pakaian sopan la.
Tu lah, kalau tak selesa boleh je but loan yayasan buat beli rumah tu, cari yg biasa - biase pon ok laa.

cari rumah baru je senag.. mmg kita pun tak di galakkan dgn family mertua sbb confirm ada je nanti yg tak puas hati.. lepastu mengata dekat blkg kan dah buat dosa kering dkt situ. elok cari rumah tp rumah sewa skrg mahal ah pula hahahaha rumah flat kecik pun sewa dah 1k

lookatme3

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 12
  • I Love Putra Mahkota
Re: pinjaman peribadi
« Reply #20 on: 16 Mar, 04:52:13 PM »
lagi lama lagi sengsara. saya bab hutang mmg akan settlekan dulu. dah settle hutang baru boleh bernafas.. klau tk sesak nafas wei hahaashha
Ni kalau kita nak cari loan sengasara tak sengsara kalau terdesak kena pakai lah jugak. Ni nak cerita kalau nak senang, buat potong bulan - bulan kat gaji je, tak de lah awak lupa nak bayar ke apa. Kalau lupa tu yg bertamabh hutangnye.

lookatme3

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 12
  • I Love Putra Mahkota
Re: pinjaman peribadi
« Reply #21 on: 16 Mar, 05:10:10 PM »
Mana nak cari yayasan ni? saya mmg tgh plan nak buat loan beli kereta myvi.. gaji sy lepas kalau nak beli kereta myvi salesman perodua cakap. tp saya risau sbb ada tunggakan hutang ptptn
Ni awk boleh tgk dekat website dia https://yyp.com.my/ , call je marketing representtive yg ade kat website tu. Yang saya pergi hari tu kat gombak, tapi kat tempat lain pun ade, perak, penang, kuching, sibu. pasal loan ptptn tu sy rasa lepas je sbb dia blacklist pun boleh.
« Last Edit: 16 Mar, 05:11:57 PM by lookatme3 »

lookatme3

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 12
  • I Love Putra Mahkota
Re: pinjaman peribadi
« Reply #22 on: 16 Mar, 05:16:36 PM »
cari rumah baru je senag.. mmg kita pun tak di galakkan dgn family mertua sbb confirm ada je nanti yg tak puas hati.. lepastu mengata dekat blkg kan dah buat dosa kering dkt situ. elok cari rumah tp rumah sewa skrg mahal ah pula hahahaha rumah flat kecik pun sewa dah 1k
Setuju kalau macam tu, kalau nak jugak tggl rumah mertua cari lah yg dekat dekat, hari - hari boleh tolong tengok kan. Kalau area kampung tu masih boleh bawak lagi harga dia, yang kawasan bandar ade yg 50k sy tgk, dah ushar pun bercita - cita nak rumah baru.

AdamLevin

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 13
  • I Love Putra Mahkota
Re: pinjaman peribadi
« Reply #23 on: 17 Mar, 06:59:05 PM »
tinggal dgn mak bapak? malu lah kalau tahu menantu tidur sampai tengahri, lepastu rumah mls kemas kang bergaduh pula.. better duk rumah sendiri je.. kalau perempuan then duk dgn ayah mertua? mestilah segan nak free hair then nak pakai singlet dkt rumah hahahha
Ni mesti geng tak bangun subuh ni kan? Orang dk rumah pun pakaian sopan la.
Tu lah, kalau tak selesa boleh je but loan yayasan buat beli rumah tu, cari yg biasa - biase pon ok laa.

cari rumah baru je senag.. mmg kita pun tak di galakkan dgn family mertua sbb confirm ada je nanti yg tak puas hati.. lepastu mengata dekat blkg kan dah buat dosa kering dkt situ. elok cari rumah tp rumah sewa skrg mahal ah pula hahahaha rumah flat kecik pun sewa dah 1k

senang senang je kau suruh cari rumah baru? kau ingat senang skrg ni nak cari rumah.. kalau ada pun harga semua ratus ribu

AdamLevin

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 13
  • I Love Putra Mahkota
Re: pinjaman peribadi
« Reply #24 on: 17 Mar, 07:00:01 PM »
lagi lama lagi sengsara. saya bab hutang mmg akan settlekan dulu. dah settle hutang baru boleh bernafas.. klau tk sesak nafas wei hahaashha
Ni kalau kita nak cari loan sengasara tak sengsara kalau terdesak kena pakai lah jugak. Ni nak cerita kalau nak senang, buat potong bulan - bulan kat gaji je, tak de lah awak lupa nak bayar ke apa. Kalau lupa tu yg bertamabh hutangnye.

Elok gak buat potong bulan bulan. kalau tk wat ceni kompom org buat tak kisah malas nak byr.. yelah komitmen byk thats why ah

AdamLevin

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 13
  • I Love Putra Mahkota
Re: pinjaman peribadi
« Reply #25 on: 17 Mar, 07:01:14 PM »
Mana nak cari yayasan ni? saya mmg tgh plan nak buat loan beli kereta myvi.. gaji sy lepas kalau nak beli kereta myvi salesman perodua cakap. tp saya risau sbb ada tunggakan hutang ptptn
Ni awk boleh tgk dekat website dia https://yyp.com.my/ , call je marketing representtive yg ade kat website tu. Yang saya pergi hari tu kat gombak, tapi kat tempat lain pun ade, perak, penang, kuching, sibu. pasal loan ptptn tu sy rasa lepas je sbb dia blacklist pun boleh.

wow srs boleh lepas? sy pernah ada hutang ptptn habis kena sekat dkt imigresen hahahah

AdamLevin

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 13
  • I Love Putra Mahkota
Re: pinjaman peribadi
« Reply #26 on: 17 Mar, 07:02:30 PM »
cari rumah baru je senag.. mmg kita pun tak di galakkan dgn family mertua sbb confirm ada je nanti yg tak puas hati.. lepastu mengata dekat blkg kan dah buat dosa kering dkt situ. elok cari rumah tp rumah sewa skrg mahal ah pula hahahaha rumah flat kecik pun sewa dah 1k
Setuju kalau macam tu, kalau nak jugak tggl rumah mertua cari lah yg dekat dekat, hari - hari boleh tolong tengok kan. Kalau area kampung tu masih boleh bawak lagi harga dia, yang kawasan bandar ade yg 50k sy tgk, dah ushar pun bercita - cita nak rumah baru.
Duk rumah flat lah syok. rumah parent tingkat 2 rumah laki bini tu tingkat satu. Kalau bini tu merajok ke apa senang sikit dia lari rumah parent dekat en hahahaha

lookatme3

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 12
  • I Love Putra Mahkota
Re: pinjaman peribadi
« Reply #27 on: 18 Mar, 12:17:12 AM »
senang senang je kau suruh cari rumah baru? kau ingat senang skrg ni nak cari rumah.. kalau ada pun harga semua ratus ribu
Kau nak cari rumah pun berpada - pada laa. Cari banglo mmg la mahal, cari yg oleh duduk sudah, semalah aku tgk kat mudah,  kat puchong pon ade yg bawah 60k.

lookatme3

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 12
  • I Love Putra Mahkota
Re: pinjaman peribadi
« Reply #28 on: 18 Mar, 12:27:44 AM »
Elok gak buat potong bulan bulan. kalau tk wat ceni kompom org buat tak kisah malas nak byr.. yelah komitmen byk thats why ah
Ni cerita aku sendiri laa, time pinjam ptptn dulu sllu lupe nak bayar sekali tgk ade caj bayar lewat berapa ribu aku dah kumpul tu caj lewat dah lain. Buat loan yayasan aku terus buat potong bulan - bulan je.

lookatme3

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 12
  • I Love Putra Mahkota
Re: pinjaman peribadi
« Reply #29 on: 18 Mar, 12:34:48 AM »
wow srs boleh lepas? sy pernah ada hutang ptptn habis kena sekat dkt imigresen hahahah
Insya Allah boleh lepas, kalau stakat ccris/ctos tu takde apa kot. Cuma dia ada credit scoring yang dia akan buat. Yang tak boleh bankrap haha.