Author Topic: Rakyat tidak mampu beli rumah???  (Read 147 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hazael

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
  • I Love Putra Mahkota
Rakyat tidak mampu beli rumah???
« on: August 27, 2020, 11:37:31 AM »
Hmm saya rasa ramai yg ada masalah sama. lagi budak budak muda yg baru lepas kahwin. kewangan pun tk stabil lagi. harga rumah skrg ni tinggi sangat sangat

https://www.sinarharian.com.my/article/53874/BERITA/Nasional/Rakyat-tidak-mampu-beli-rumah-dedah-Bank-Negara

montyashley

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 49
Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
« Reply #1 on: September 01, 2020, 03:04:00 PM »
nak buat mcm mana... makin lama makin mahal. rumah ni siapa dah beli mmg untung sangat sangat. sbb anak muda nak beli rumah skrg mmg susah. gaji dh la kecik. tp kos hidup tinggi

Pieja

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 18
  • I Love Putra Mahkota
Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
« Reply #2 on: September 03, 2020, 12:02:10 PM »
Hmm saya rasa ramai yg ada masalah sama. lagi budak budak muda yg baru lepas kahwin. kewangan pun tk stabil lagi. harga rumah skrg ni tinggi sangat sangat

https://www.sinarharian.com.my/article/53874/BERITA/Nasional/Rakyat-tidak-mampu-beli-rumah-dedah-Bank-Negara
chill mula mula kahwin sewa rumah dulu, jangan mimpi nak beli rumah terus. lain la kalau kau kaya raya

Pieja

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 18
  • I Love Putra Mahkota
Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
« Reply #3 on: September 03, 2020, 12:03:01 PM »
nak buat mcm mana... makin lama makin mahal. rumah ni siapa dah beli mmg untung sangat sangat. sbb anak muda nak beli rumah skrg mmg susah. gaji dh la kecik. tp kos hidup tinggi
sbbtu kena rajin and usaha lebih. byk je budak muda beli rumah skrg ni. tp yelah mmg kena kerja keras kaw kaw

titipoh

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 28
  • No. 20, BM6/1B
Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
« Reply #4 on: September 03, 2020, 12:37:39 PM »
Hmm saya rasa ramai yg ada masalah sama. lagi budak budak muda yg baru lepas kahwin. kewangan pun tk stabil lagi. harga rumah skrg ni tinggi sangat sangat

https://www.sinarharian.com.my/article/53874/BERITA/Nasional/Rakyat-tidak-mampu-beli-rumah-dedah-Bank-Negara
nak beli property kena ada ilmu. baru urusan semua mudah tkdelah kita serabut sangat. mcm sebelum ni before beli rumah saya buat appointment dgn property agent and dia explain semua benda dkt saya

titipoh

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 28
  • No. 20, BM6/1B
Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
« Reply #5 on: September 03, 2020, 12:39:07 PM »
Hmm saya rasa ramai yg ada masalah sama. lagi budak budak muda yg baru lepas kahwin. kewangan pun tk stabil lagi. harga rumah skrg ni tinggi sangat sangat

https://www.sinarharian.com.my/article/53874/BERITA/Nasional/Rakyat-tidak-mampu-beli-rumah-dedah-Bank-Negara
chill mula mula kahwin sewa rumah dulu, jangan mimpi nak beli rumah terus. lain la kalau kau kaya raya
tulah jangan malu kalau kena sewa rumah. ikut kemampuan kita je jangan nak nampak mewah tp seksa diri sendiri

titipoh

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 28
  • No. 20, BM6/1B
Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
« Reply #6 on: September 03, 2020, 12:44:12 PM »
nak buat mcm mana... makin lama makin mahal. rumah ni siapa dah beli mmg untung sangat sangat. sbb anak muda nak beli rumah skrg mmg susah. gaji dh la kecik. tp kos hidup tinggi
sbbtu kena rajin and usaha lebih. byk je budak muda beli rumah skrg ni. tp yelah mmg kena kerja keras kaw kaw
nak kaya bukak business sendiri. kerja dengan org sampai lebam ko tak kaya. paling paling pun setahun RM100 je naik gaji

Dekwan

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 12
  • I Love Putra Mahkota
Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
« Reply #7 on: September 04, 2020, 11:27:19 AM »
Hmm saya rasa ramai yg ada masalah sama. lagi budak budak muda yg baru lepas kahwin. kewangan pun tk stabil lagi. harga rumah skrg ni tinggi sangat sangat

https://www.sinarharian.com.my/article/53874/BERITA/Nasional/Rakyat-tidak-mampu-beli-rumah-dedah-Bank-Negara
nak beli property kena ada ilmu. baru urusan semua mudah tkdelah kita serabut sangat. mcm sebelum ni before beli rumah saya buat appointment dgn property agent and dia explain semua benda dkt saya
mana nak cari agent ni semua huh?

Dekwan

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 12
  • I Love Putra Mahkota
Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
« Reply #8 on: September 04, 2020, 11:28:21 AM »
Hmm saya rasa ramai yg ada masalah sama. lagi budak budak muda yg baru lepas kahwin. kewangan pun tk stabil lagi. harga rumah skrg ni tinggi sangat sangat

https://www.sinarharian.com.my/article/53874/BERITA/Nasional/Rakyat-tidak-mampu-beli-rumah-dedah-Bank-Negara
chill mula mula kahwin sewa rumah dulu, jangan mimpi nak beli rumah terus. lain la kalau kau kaya raya
tulah jangan malu kalau kena sewa rumah. ikut kemampuan kita je jangan nak nampak mewah tp seksa diri sendiri
tp teringin sangat sangat nak ada rumah sendiri and family semua happy tinggal dlm tu 😭

Pieja

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 18
  • I Love Putra Mahkota
Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
« Reply #9 on: September 04, 2020, 11:31:32 AM »
nak buat mcm mana... makin lama makin mahal. rumah ni siapa dah beli mmg untung sangat sangat. sbb anak muda nak beli rumah skrg mmg susah. gaji dh la kecik. tp kos hidup tinggi
sbbtu kena rajin and usaha lebih. byk je budak muda beli rumah skrg ni. tp yelah mmg kena kerja keras kaw kaw
nak kaya bukak business sendiri. kerja dengan org sampai lebam ko tak kaya. paling paling pun setahun RM100 je naik gaji
ingat senang nak bukak business?

montyashley

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 49
Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
« Reply #10 on: September 04, 2020, 02:48:35 PM »
nak buat mcm mana... makin lama makin mahal. rumah ni siapa dah beli mmg untung sangat sangat. sbb anak muda nak beli rumah skrg mmg susah. gaji dh la kecik. tp kos hidup tinggi
sbbtu kena rajin and usaha lebih. byk je budak muda beli rumah skrg ni. tp yelah mmg kena kerja keras kaw kaw
nak kaya bukak business sendiri. kerja dengan org sampai lebam ko tak kaya. paling paling pun setahun RM100 je naik gaji
kawan kawan saya ramai lepas pkp ni kena buang kerja. terus bukak bisnes dari rumah je. and skrg produk dia dah ramai orang tolong jual. dah ada agent and stokis bagai

montyashley

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 49
Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
« Reply #11 on: September 04, 2020, 02:49:23 PM »
Hmm saya rasa ramai yg ada masalah sama. lagi budak budak muda yg baru lepas kahwin. kewangan pun tk stabil lagi. harga rumah skrg ni tinggi sangat sangat

https://www.sinarharian.com.my/article/53874/BERITA/Nasional/Rakyat-tidak-mampu-beli-rumah-dedah-Bank-Negara
nak beli property kena ada ilmu. baru urusan semua mudah tkdelah kita serabut sangat. mcm sebelum ni before beli rumah saya buat appointment dgn property agent and dia explain semua benda dkt saya
mana nak cari agent ni semua huh?
cari lah online aiyo. tp kena check bebetul. kalau ada bad reviews pasal agent tu ko jangan pula deal dgn dia. tk sia sia kena tipu je duit ko

montyashley

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 49
Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
« Reply #12 on: September 04, 2020, 02:50:44 PM »
Hmm saya rasa ramai yg ada masalah sama. lagi budak budak muda yg baru lepas kahwin. kewangan pun tk stabil lagi. harga rumah skrg ni tinggi sangat sangat

https://www.sinarharian.com.my/article/53874/BERITA/Nasional/Rakyat-tidak-mampu-beli-rumah-dedah-Bank-Negara
chill mula mula kahwin sewa rumah dulu, jangan mimpi nak beli rumah terus. lain la kalau kau kaya raya
tulah jangan malu kalau kena sewa rumah. ikut kemampuan kita je jangan nak nampak mewah tp seksa diri sendiri
tp teringin sangat sangat nak ada rumah sendiri and family semua happy tinggal dlm tu 😭
kalau ada duit tkde masalah pun. kalau duit cukup cukup makan je saya sarankan sewa je dulu. kumpul duit pelan pelan. dh cukup semua baru angkat rumah sebijik

montyashley

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 49
Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
« Reply #13 on: September 04, 2020, 02:51:22 PM »
nak buat mcm mana... makin lama makin mahal. rumah ni siapa dah beli mmg untung sangat sangat. sbb anak muda nak beli rumah skrg mmg susah. gaji dh la kecik. tp kos hidup tinggi
sbbtu kena rajin and usaha lebih. byk je budak muda beli rumah skrg ni. tp yelah mmg kena kerja keras kaw kaw
nak kaya bukak business sendiri. kerja dengan org sampai lebam ko tak kaya. paling paling pun setahun RM100 je naik gaji
ingat senang nak bukak business?
zaman skrg mana ada benda yg senang. tp kita boleh usaha kan??? kalau pemalas nak buat apa pun tk jd

Dekwan

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 12
  • I Love Putra Mahkota
Re: Rakyat tidak mampu beli rumah???
« Reply #14 on: September 04, 2020, 04:18:39 PM »
Hmm saya rasa ramai yg ada masalah sama. lagi budak budak muda yg baru lepas kahwin. kewangan pun tk stabil lagi. harga rumah skrg ni tinggi sangat sangat

https://www.sinarharian.com.my/article/53874/BERITA/Nasional/Rakyat-tidak-mampu-beli-rumah-dedah-Bank-Negara
chill mula mula kahwin sewa rumah dulu, jangan mimpi nak beli rumah terus. lain la kalau kau kaya raya
tulah jangan malu kalau kena sewa rumah. ikut kemampuan kita je jangan nak nampak mewah tp seksa diri sendiri
tp teringin sangat sangat nak ada rumah sendiri and family semua happy tinggal dlm tu 😭
kalau ada duit tkde masalah pun. kalau duit cukup cukup makan je saya sarankan sewa je dulu. kumpul duit pelan pelan. dh cukup semua baru angkat rumah sebijik
tulang pening kepala nak fikir. skrg ada tanngungan byr kete and motor. payah ah nak beli rumah