Author Topic: nak jual tanah???  (Read 160 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

titipoh

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 28
  • No. 20, BM6/1B
nak jual tanah???
« on: September 23, 2020, 11:22:23 AM »
korang ada plan nak jual tanah? tak kisah lah tanah pusaka ke, tanah baru ke. mesti ada antara korang yg kurang faham pasal dia punya proses kan? meh saya share article ni, selamat membaca yaaa

https://coachhartanah.com/cara-terbaik-jual-tanah-di-malaysia/

Hazael

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
  • I Love Putra Mahkota
Re: nak jual tanah???
« Reply #1 on: September 23, 2020, 11:26:08 AM »
benda ni payah nak faham wei hahaha kawan aku dh explain pun still blur lagi. kena ada ilmu pasal hartanah ni baru korang ada untung tkde rugi

montyashley

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 49
Re: nak jual tanah???
« Reply #2 on: September 23, 2020, 11:28:11 AM »
korang ada plan nak jual tanah? tak kisah lah tanah pusaka ke, tanah baru ke. mesti ada antara korang yg kurang faham pasal dia punya proses kan? meh saya share article ni, selamat membaca yaaa

https://coachhartanah.com/cara-terbaik-jual-tanah-di-malaysia/
kadang pasal tanah pusaka ni lah retak hubungan adik beradik. mcm family pakcik saya lah. berebut tanah pusaka arwah ayah diorang. kalau arwah ayah dia ada lagi and tahu perangai adik beradik mcm tu mesti dia sedih haih

AdamLevin

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 13
  • I Love Putra Mahkota
Re: nak jual tanah???
« Reply #3 on: September 23, 2020, 11:50:25 AM »
korang ada plan nak jual tanah? tak kisah lah tanah pusaka ke, tanah baru ke. mesti ada antara korang yg kurang faham pasal dia punya proses kan? meh saya share article ni, selamat membaca yaaa

https://coachhartanah.com/cara-terbaik-jual-tanah-di-malaysia/
tk faham langsung pasal benda ni. nak beli rumah pun dh complicated

AdamLevin

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 13
  • I Love Putra Mahkota
Re: nak jual tanah???
« Reply #4 on: September 23, 2020, 11:51:08 AM »
korang ada plan nak jual tanah? tak kisah lah tanah pusaka ke, tanah baru ke. mesti ada antara korang yg kurang faham pasal dia punya proses kan? meh saya share article ni, selamat membaca yaaa

https://coachhartanah.com/cara-terbaik-jual-tanah-di-malaysia/
kadang pasal tanah pusaka ni lah retak hubungan adik beradik. mcm family pakcik saya lah. berebut tanah pusaka arwah ayah diorang. kalau arwah ayah dia ada lagi and tahu perangai adik beradik mcm tu mesti dia sedih haih
org sekarang mata duitan sanggup bergaduh dgn darah daging sendiri

Hazael

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
  • I Love Putra Mahkota
Re: nak jual tanah???
« Reply #5 on: September 23, 2020, 03:14:41 PM »
korang ada plan nak jual tanah? tak kisah lah tanah pusaka ke, tanah baru ke. mesti ada antara korang yg kurang faham pasal dia punya proses kan? meh saya share article ni, selamat membaca yaaa

https://coachhartanah.com/cara-terbaik-jual-tanah-di-malaysia/
tk faham langsung pasal benda ni. nak beli rumah pun dh complicated
sama lah kita hihi kawan saya kata benda ni mmg kena deal and bincang dgn property agent. tp kena cari yg bebetul trusted ah takut kena songlap duit je huhu

Hazael

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
  • I Love Putra Mahkota
Re: nak jual tanah???
« Reply #6 on: September 23, 2020, 03:15:24 PM »
korang ada plan nak jual tanah? tak kisah lah tanah pusaka ke, tanah baru ke. mesti ada antara korang yg kurang faham pasal dia punya proses kan? meh saya share article ni, selamat membaca yaaa

https://coachhartanah.com/cara-terbaik-jual-tanah-di-malaysia/
kadang pasal tanah pusaka ni lah retak hubungan adik beradik. mcm family pakcik saya lah. berebut tanah pusaka arwah ayah diorang. kalau arwah ayah dia ada lagi and tahu perangai adik beradik mcm tu mesti dia sedih haih
org sekarang mata duitan sanggup bergaduh dgn darah daging sendiri
yela skrg kan zaman duit. apa benda nak buat semua pakai duit. nak kencing berak pun kena byr 50 sen hahahha adoiii

montyashley

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 49
Re: nak jual tanah???
« Reply #7 on: September 23, 2020, 03:18:52 PM »
korang ada plan nak jual tanah? tak kisah lah tanah pusaka ke, tanah baru ke. mesti ada antara korang yg kurang faham pasal dia punya proses kan? meh saya share article ni, selamat membaca yaaa

https://coachhartanah.com/cara-terbaik-jual-tanah-di-malaysia/
kadang pasal tanah pusaka ni lah retak hubungan adik beradik. mcm family pakcik saya lah. berebut tanah pusaka arwah ayah diorang. kalau arwah ayah dia ada lagi and tahu perangai adik beradik mcm tu mesti dia sedih haih
org sekarang mata duitan sanggup bergaduh dgn darah daging sendiri
duit penting tapi hubungan sesama manusia lagi penting. jgn sampai bergaduh sbb harta. tk baik mcm tu. better upah lawyer and biar dia settlekan pembahagian harta pusaka ni

Nene

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 11
  • I Love Putra Mahkota
Re: nak jual tanah???
« Reply #8 on: September 24, 2020, 04:23:26 PM »
korang ada plan nak jual tanah? tak kisah lah tanah pusaka ke, tanah baru ke. mesti ada antara korang yg kurang faham pasal dia punya proses kan? meh saya share article ni, selamat membaca yaaa

https://coachhartanah.com/cara-terbaik-jual-tanah-di-malaysia/
tanah pun tkde. jual pasir je boleh tk  ;D

Nene

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 11
  • I Love Putra Mahkota
Re: nak jual tanah???
« Reply #9 on: September 24, 2020, 04:24:12 PM »
korang ada plan nak jual tanah? tak kisah lah tanah pusaka ke, tanah baru ke. mesti ada antara korang yg kurang faham pasal dia punya proses kan? meh saya share article ni, selamat membaca yaaa

https://coachhartanah.com/cara-terbaik-jual-tanah-di-malaysia/
kadang pasal tanah pusaka ni lah retak hubungan adik beradik. mcm family pakcik saya lah. berebut tanah pusaka arwah ayah diorang. kalau arwah ayah dia ada lagi and tahu perangai adik beradik mcm tu mesti dia sedih haih
org sekarang mata duitan sanggup bergaduh dgn darah daging sendiri
duit penting tapi hubungan sesama manusia lagi penting. jgn sampai bergaduh sbb harta. tk baik mcm tu. better upah lawyer and biar dia settlekan pembahagian harta pusaka ni
dpt lah lawyer tu makan duit sikit en hahhahaha

Hazael

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
  • I Love Putra Mahkota
Re: nak jual tanah???
« Reply #10 on: September 24, 2020, 06:46:25 PM »
korang ada plan nak jual tanah? tak kisah lah tanah pusaka ke, tanah baru ke. mesti ada antara korang yg kurang faham pasal dia punya proses kan? meh saya share article ni, selamat membaca yaaa

https://coachhartanah.com/cara-terbaik-jual-tanah-di-malaysia/
tanah pun tkde. jual pasir je boleh tk  ;D
jual rumah ada gak hasil, jual pasir apa bikin huhuh mcm jiran saya jual rumah flat pun dh 150K pehhh masyukkk

Hazael

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
  • I Love Putra Mahkota
Re: nak jual tanah???
« Reply #11 on: September 24, 2020, 06:47:57 PM »
korang ada plan nak jual tanah? tak kisah lah tanah pusaka ke, tanah baru ke. mesti ada antara korang yg kurang faham pasal dia punya proses kan? meh saya share article ni, selamat membaca yaaa

https://coachhartanah.com/cara-terbaik-jual-tanah-di-malaysia/
kadang pasal tanah pusaka ni lah retak hubungan adik beradik. mcm family pakcik saya lah. berebut tanah pusaka arwah ayah diorang. kalau arwah ayah dia ada lagi and tahu perangai adik beradik mcm tu mesti dia sedih haih
org sekarang mata duitan sanggup bergaduh dgn darah daging sendiri
duit penting tapi hubungan sesama manusia lagi penting. jgn sampai bergaduh sbb harta. tk baik mcm tu. better upah lawyer and biar dia settlekan pembahagian harta pusaka ni
dpt lah lawyer tu makan duit sikit en hahhahaha
ofcourse lah kena byr sikit adoi kita dh guna dia punya servis kot... dia dh mudahkan urusan kita. kalau dia tkde cofirm kita tkleh handle sendiri. bab harta ni ingat benda simple ke huh

AdamLevin

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 13
  • I Love Putra Mahkota
Re: nak jual tanah???
« Reply #12 on: September 25, 2020, 10:57:35 AM »
korang ada plan nak jual tanah? tak kisah lah tanah pusaka ke, tanah baru ke. mesti ada antara korang yg kurang faham pasal dia punya proses kan? meh saya share article ni, selamat membaca yaaa

https://coachhartanah.com/cara-terbaik-jual-tanah-di-malaysia/
tanah pun tkde. jual pasir je boleh tk  ;D
jual rumah ada gak hasil, jual pasir apa bikin huhuh mcm jiran saya jual rumah flat pun dh 150K pehhh masyukkk
rumah flat bodo yg kecik pun lebih 100 ribu. rumah besar sikit harga boleh setengah juta auto meninggal HAHAHAHHH

Nene

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 11
  • I Love Putra Mahkota
Re: nak jual tanah???
« Reply #13 on: September 25, 2020, 11:00:40 AM »
korang ada plan nak jual tanah? tak kisah lah tanah pusaka ke, tanah baru ke. mesti ada antara korang yg kurang faham pasal dia punya proses kan? meh saya share article ni, selamat membaca yaaa

https://coachhartanah.com/cara-terbaik-jual-tanah-di-malaysia/
kadang pasal tanah pusaka ni lah retak hubungan adik beradik. mcm family pakcik saya lah. berebut tanah pusaka arwah ayah diorang. kalau arwah ayah dia ada lagi and tahu perangai adik beradik mcm tu mesti dia sedih haih
org sekarang mata duitan sanggup bergaduh dgn darah daging sendiri
duit penting tapi hubungan sesama manusia lagi penting. jgn sampai bergaduh sbb harta. tk baik mcm tu. better upah lawyer and biar dia settlekan pembahagian harta pusaka ni
dpt lah lawyer tu makan duit sikit en hahhahaha
ofcourse lah kena byr sikit adoi kita dh guna dia punya servis kot... dia dh mudahkan urusan kita. kalau dia tkde cofirm kita tkleh handle sendiri. bab harta ni ingat benda simple ke huh
ye faham saya ni jenis tk berduit thats why berkira sikit hi hi hi hi hi

Hazael

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
  • I Love Putra Mahkota
Re: nak jual tanah???
« Reply #14 on: September 25, 2020, 02:17:13 PM »
korang ada plan nak jual tanah? tak kisah lah tanah pusaka ke, tanah baru ke. mesti ada antara korang yg kurang faham pasal dia punya proses kan? meh saya share article ni, selamat membaca yaaa

https://coachhartanah.com/cara-terbaik-jual-tanah-di-malaysia/
tanah pun tkde. jual pasir je boleh tk  ;D
jual rumah ada gak hasil, jual pasir apa bikin huhuh mcm jiran saya jual rumah flat pun dh 150K pehhh masyukkk
rumah flat bodo yg kecik pun lebih 100 ribu. rumah besar sikit harga boleh setengah juta auto meninggal HAHAHAHHH
nak buat mcm mana... zaman 2020 semua brg harga padu. yg penting nak buat loan kita kena pandai buat pilihan. mcm saya beli rumah harga dlm 90K pinjam loan dkt yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad. time tu lepas bincang dgn dia punya agen baru tahu yg profit rate dia lagi rendah from bank and other loan company. rate dlm 6.5%-9.99% je based on credit scoring. lagipun sekejap je loan nak lulus tk sampai seminggu semua settle