Author Topic: Minyak motor  (Read 326 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

titipoh

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 30
  • No. 20, BM6/1B
Minyak motor
« on: 11 Dec, 03:10:57 PM »
Mcm mana nak pilih minyak motor yg elok? Sapa - sapa boleh share?

montyashley

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Minyak motor
« Reply #1 on: 24 Dec, 01:22:40 PM »
TT pakai motor apa? Boleh share kat sini sbb lain motor lain minyak. Kang salah bagi tak jalan pulak motor nye.

wahidan

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 13
  • I Love Putra Mahkota
Re: Minyak motor
« Reply #2 on: 24 Dec, 01:25:26 PM »
Tengok manual motor. Kat dalam manual sllu ada saranan minyak motor yg boleh pakai.
Boleh tgk artikel diorang ni explain. https://pandulaju.com.my/jangan-tahu-tuang-sahaja-ketahui-fakta-penting-minyak-pelincir-motosikal-anda/

sonaa

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
  • I Love Putra Mahkota
Re: Minyak motor
« Reply #3 on: 24 Dec, 01:26:58 PM »
Saya tak pandai tukar minyak, hantar kedai terus  ;D

blankspc21

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 31
  • I Love Putra Mahkota
Re: Minyak motor
« Reply #4 on: 24 Dec, 01:28:05 PM »
Liqui moly. Byk range.

titipoh

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 30
  • No. 20, BM6/1B
Re: Minyak motor
« Reply #5 on: 24 Dec, 01:32:08 PM »
TT pakai motor apa? Boleh share kat sini sbb lain motor lain minyak. Kang salah bagi tak jalan pulak motor nye.
Honda wave 125i. Sebenarnya saya dah pakai byk minyak motor. Semua lebih kurang sama, cuma nak mintak kalau ade yg lagi bagus.

titipoh

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 30
  • No. 20, BM6/1B
Re: Minyak motor
« Reply #6 on: 24 Dec, 01:34:11 PM »
Liqui moly. Byk range.
Liqui ni untuk motor yang 150 cc ke atas kan? Bayk nampak kat edai motor tapi mcm untuk motor high end saja.

montyashley

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Minyak motor
« Reply #7 on: 24 Dec, 01:41:33 PM »
Honda wave 125i. Sebenarnya saya dah pakai byk minyak motor. Semua lebih kurang sama, cuma nak mintak kalau ade yg lagi bagus.
Untuk motor kapcai jenis ni pakai petronas a700 sudah cukup. Performance dia mmg boleh rasa dari segi mileage. Boleh bawak jauh sikit. Harga pun dalm tiga puluh lebih je.
Boleh cari kat shopee, lazada atau pun fb petronas. https://www.facebook.com/commerce/products/3444972255560480/?ref=page_home_tab&referral_code=page_shop_card

wahidan

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 13
  • I Love Putra Mahkota
Re: Minyak motor
« Reply #8 on: 24 Dec, 01:44:24 PM »
Liqui moly. Byk range.
Liqui moly mmg antara to brand tapi nak bandingkan dgn brand lain ada yg lagi berbaloi sbb harga lagi murah tapi performance lebih kurang bro.
Kalau nak unjuk boleh laa pakai.

blankspc21

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 31
  • I Love Putra Mahkota
Re: Minyak motor
« Reply #9 on: 24 Dec, 01:46:05 PM »
Liqui moly mmg antara to brand tapi nak bandingkan dgn brand lain ada yg lagi berbaloi sbb harga lagi murah tapi performance lebih kurang bro.
Kalau nak unjuk boleh laa pakai.
Mungkin bajet aku lebih. Boleh guna, lagi pun dah lama guna malas nak tukar. Hahaha
« Last Edit: 24 Dec, 01:54:25 PM by blankspc21 »

titipoh

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 30
  • No. 20, BM6/1B
Re: Minyak motor
« Reply #10 on: 24 Dec, 01:49:09 PM »
Untuk motor kapcai jenis ni pakai petronas a700 sudah cukup. Performance dia mmg boleh rasa dari segi mileage. Boleh bawak jauh sikit. Harga pun dalm tiga puluh lebih je.
Boleh cari kat shopee, lazada atau pun fb petronas. https://www.facebook.com/commerce/products/3444972255560480/?ref=page_home_tab&referral_code=page_shop_card
Nampak menarik. Tgk kat page diorang pun ade contest ye skang ni.  :o
Kalau menang nak kena pakai minyak lain pulak.

wahidan

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 13
  • I Love Putra Mahkota
Re: Minyak motor
« Reply #11 on: 24 Dec, 01:50:36 PM »
Peh motor mahal ni, mampu tgk jee laa. Macam mana nak join ni?

montyashley

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Minyak motor
« Reply #12 on: 24 Dec, 01:52:49 PM »
Peh motor mahal ni, mampu tgk jee laa. Macam mana nak join ni?
Untuk yang hadiah utama kena ada receipt pembelian pastu kena isi borang dekat www.pengejarimpian.com
Untuk yang mingguan pulak kene ikut challenge dekat instagram @PETRONASMotorsports