Author Topic: Beli barang rumah ..Alhamdulillah akhirnya merasa rumah sendiri.  (Read 402 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

amyraros

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 37
  • I Love Putra Mahkota
Hi,saya kahwin 5bulan dan dah dapat kunci rumah sendiri. ada yg pernah buat loan peribadi tak?saya nak beli kelengkapan rumah sikit2,amount tak de la banyak,tapi memerlukan la,nk pnjam adik beradik mcm better susah senang dgn laki sendiri kot..Manatau ada yg pernah buat?

rottentomatomy

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 38
  • I Love Putra Mahkota
saya pernah buat. kes renovate dapur.. so far okay je,lagi 3 tahun nk habis bayar. tapi pinjam amaun kecik jer..xpyh la time skrg nk pinjam adik beradik..semua tgh susah

amyraros

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 37
  • I Love Putra Mahkota
saya pernah buat. kes renovate dapur.. so far okay je,lagi 3 tahun nk habis bayar. tapi pinjam amaun kecik jer..xpyh la time skrg nk pinjam adik beradik..semua tgh susah

ye sebab tu cari alternatif ni.lgpun rumah tu mmg kosong..so mcm nk beli ni pon benda basic dlu . kalau nk beli sikit2 skrg teruk jgk la himpun...mkn masa

jennie

  • Guest
Hi,saya kahwin 5bulan dan dah dapat kunci rumah sendiri. ada yg pernah buat loan peribadi tak?saya nak beli kelengkapan rumah sikit2,amount tak de la banyak,tapi memerlukan la,nk pnjam adik beradik mcm better susah senang dgn laki sendiri kot..Manatau ada yg pernah buat?
pernah buat tapi dah lama sbb nk start bisnes

jennie

  • Guest
saya pernah buat. kes renovate dapur.. so far okay je,lagi 3 tahun nk habis bayar. tapi pinjam amaun kecik jer..xpyh la time skrg nk pinjam adik beradik..semua tgh susah
payah nk pinjam dgn org ni sbb masing2 ada komitmen, baik pi bank cuma cri yg ok lah

rottentomatomy

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 38
  • I Love Putra Mahkota
saya pernah buat. kes renovate dapur.. so far okay je,lagi 3 tahun nk habis bayar. tapi pinjam amaun kecik jer..xpyh la time skrg nk pinjam adik beradik..semua tgh susah

ye sebab tu cari alternatif ni.lgpun rumah tu mmg kosong..so mcm nk beli ni pon benda basic dlu . kalau nk beli sikit2 skrg teruk jgk la himpun...mkn masa

betul.rumah baru ni byk la benda nk kena ada. sy dlu buat personal dengan yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad.lega tggl brapa tahun je lg

rottentomatomy

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 38
  • I Love Putra Mahkota
saya pernah buat. kes renovate dapur.. so far okay je,lagi 3 tahun nk habis bayar. tapi pinjam amaun kecik jer..xpyh la time skrg nk pinjam adik beradik..semua tgh susah
payah nk pinjam dgn org ni sbb masing2 ada komitmen, baik pi bank cuma cri yg ok lah

first choice mmg org akan cari bank mcm mn pon ,kecuali blacklist ke ape mmg dah tau xboleh . so kena ada second plan jugak la.

jennie

  • Guest
saya pernah buat. kes renovate dapur.. so far okay je,lagi 3 tahun nk habis bayar. tapi pinjam amaun kecik jer..xpyh la time skrg nk pinjam adik beradik..semua tgh susah
payah nk pinjam dgn org ni sbb masing2 ada komitmen, baik pi bank cuma cri yg ok lah

first choice mmg org akan cari bank mcm mn pon ,kecuali blacklist ke ape mmg dah tau xboleh . so kena ada second plan jugak la.
eh mana lagi kalau nk pinjam selain bank?

jennie

  • Guest
saya pernah buat. kes renovate dapur.. so far okay je,lagi 3 tahun nk habis bayar. tapi pinjam amaun kecik jer..xpyh la time skrg nk pinjam adik beradik..semua tgh susah

ye sebab tu cari alternatif ni.lgpun rumah tu mmg kosong..so mcm nk beli ni pon benda basic dlu . kalau nk beli sikit2 skrg teruk jgk la himpun...mkn masa

betul.rumah baru ni byk la benda nk kena ada. sy dlu buat personal dengan yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad.lega tggl brapa tahun je lg
ni mmg org perlis ja ka boleh

benny

  • Guest
Hi,saya kahwin 5bulan dan dah dapat kunci rumah sendiri. ada yg pernah buat loan peribadi tak?saya nak beli kelengkapan rumah sikit2,amount tak de la banyak,tapi memerlukan la,nk pnjam adik beradik mcm better susah senang dgn laki sendiri kot..Manatau ada yg pernah buat?
saya buat di bank rakyat

benny

  • Guest
saya pernah buat. kes renovate dapur.. so far okay je,lagi 3 tahun nk habis bayar. tapi pinjam amaun kecik jer..xpyh la time skrg nk pinjam adik beradik..semua tgh susah
payah nk pinjam dgn org ni sbb masing2 ada komitmen, baik pi bank cuma cri yg ok lah
setuju saya rela pinjam dengan bank dari orang sebab japgi apa yg kita jnji tk sma dgn yg btul

rottentomatomy

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 38
  • I Love Putra Mahkota
saya pernah buat. kes renovate dapur.. so far okay je,lagi 3 tahun nk habis bayar. tapi pinjam amaun kecik jer..xpyh la time skrg nk pinjam adik beradik..semua tgh susah
payah nk pinjam dgn org ni sbb masing2 ada komitmen, baik pi bank cuma cri yg ok lah

first choice mmg org akan cari bank mcm mn pon ,kecuali blacklist ke ape mmg dah tau xboleh . so kena ada second plan jugak la.
eh mana lagi kalau nk pinjam selain bank?

banyak syarikat luar yg offer,cuma kena pandai pilih btul2.mcm sy s=bnda utama sy tgk mmg cari yg pinjaman syariah je. pastu tgk rate mcm mn. mcm yg yyp sy pinjam ni rate rendah dri kbykan bank ,plg rendah dpat 6.99%. bank pun ada smpai 9% pastu tak tetap kdg2 tu.

rottentomatomy

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 38
  • I Love Putra Mahkota
saya pernah buat. kes renovate dapur.. so far okay je,lagi 3 tahun nk habis bayar. tapi pinjam amaun kecik jer..xpyh la time skrg nk pinjam adik beradik..semua tgh susah

ye sebab tu cari alternatif ni.lgpun rumah tu mmg kosong..so mcm nk beli ni pon benda basic dlu . kalau nk beli sikit2 skrg teruk jgk la himpun...mkn masa

betul.rumah baru ni byk la benda nk kena ada. sy dlu buat personal dengan yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad.lega tggl brapa tahun je lg
ni mmg org perlis ja ka boleh


eh tak lah.hahahhah.nama je mcm tu. tgk sini T&S dia https://yyp.com.my/ .yg penting kerja kerajaan atau badan berkanun terpilih la.
mcm sy pinjam tak sampai 2 hari dah msok akaun sbb dokumen semua mmg dah lengkap. proses cepat la,rekod pulak okay so cepat je proses.