Author Topic: Slow time naik bukit  (Read 412 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dokidoki

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 8
  • I Love Putra Mahkota
Slow time naik bukit
« on: 18 Jan, 03:42:11 PM »
Nak tanya kenapa kalau kereta i naik kawasan berbukit jadi lambat?
Baru perasan sebab baru - baru ni pergi offis lalu jalan lain.

flyffanatic

  • Guest
Re: Slow time naik bukit
« Reply #1 on: 20 Jan, 09:38:29 AM »
bila last servis kereta tuuu.. pakai manual ke auto?

amyraros

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 37
  • I Love Putra Mahkota
Re: Slow time naik bukit
« Reply #2 on: 20 Jan, 02:28:16 PM »
Nak tanya kenapa kalau kereta i naik kawasan berbukit jadi lambat?
Baru perasan sebab baru - baru ni pergi offis lalu jalan lain.

macam masalah enjin ni. takde pergi check ke

amyraros

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 37
  • I Love Putra Mahkota
Re: Slow time naik bukit
« Reply #3 on: 20 Jan, 02:30:29 PM »
bila last servis kereta tuuu.. pakai manual ke auto?

kalau kereta manual memang susah naik bukit kan lagi lagi kalau kereta lama

comeylote

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 19
  • I Love Putra Mahkota
Re: Slow time naik bukit
« Reply #4 on: 21 Jan, 12:52:20 PM »
bila last servis kereta tuuu.. pakai manual ke auto?

kalau kereta manual memang susah naik bukit kan lagi lagi kalau kereta lama

yela enjin dah tak berapa nak kuat.

comeylote

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 19
  • I Love Putra Mahkota
Re: Slow time naik bukit
« Reply #5 on: 21 Jan, 12:54:00 PM »
Nak tanya kenapa kalau kereta i naik kawasan berbukit jadi lambat?
Baru perasan sebab baru - baru ni pergi offis lalu jalan lain.

macam masalah enjin ni. takde pergi check ke

minyak yg kita isi ada effect ke pada enjin

flyffanatic

  • Guest
Re: Slow time naik bukit
« Reply #6 on: 21 Jan, 11:06:36 PM »
ak terpikir mcm tuuu gak.... sb tu ak nanya kerap servis enjin ke x?? ni mesti ad yg mslh niii....

comeylote

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 19
  • I Love Putra Mahkota
Re: Slow time naik bukit
« Reply #7 on: 22 Jan, 11:52:07 AM »
ak terpikir mcm tuuu gak.... sb tu ak nanya kerap servis enjin ke x?? ni mesti ad yg mslh niii....

tu la nak servis pun kena tengok tempat gak, salah pergi habis duit jela tapi problem still ada

amyraros

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 37
  • I Love Putra Mahkota
Re: Slow time naik bukit
« Reply #8 on: 22 Jan, 11:54:34 AM »
ak terpikir mcm tuuu gak.... sb tu ak nanya kerap servis enjin ke x?? ni mesti ad yg mslh niii....

tu la nak servis pun kena tengok tempat gak, salah pergi habis duit jela tapi problem still ada

tu la aku pun memang pergi tempat yg aku selalu pergi je tak berani nak gi tmpat lain

tayar_butak

  • Guest
Re: Slow time naik bukit
« Reply #9 on: 23 Jan, 02:03:07 AM »
halah halahhh.. simple je masalah ni. keter xde pickup la tu..
biasanye kena tgk petrol jenis ap yg digunakan. Pastu cek sekali minyak hitam enjin. Jangan lebih paras maksimum oit. eh byk la lg yg berkaitan. Nak pasti lg g je bgkel senang citer

tayar_butak

  • Guest
Re: Slow time naik bukit
« Reply #10 on: 23 Jan, 02:05:22 AM »
tu la aku pun memang pergi tempat yg aku selalu pergi je tak berani nak gi tmpat lain

mang penting hal ni derr.. jgn dpt pomen sakai.. semua dia balun masalah kat kete ko nnti. padahal kete tu x pickup sb minyak x power ja pun.. haihh

amyraros

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 37
  • I Love Putra Mahkota
Re: Slow time naik bukit
« Reply #11 on: 23 Jan, 11:57:34 AM »
halah halahhh.. simple je masalah ni. keter xde pickup la tu..
biasanye kena tgk petrol jenis ap yg digunakan. Pastu cek sekali minyak hitam enjin. Jangan lebih paras maksimum oit. eh byk la lg yg berkaitan. Nak pasti lg g je bgkel senang citer

nak enjin bagus pakai minyak 97 lagi lagi yg primax pro race tu.. serius enjin jadi bersih

amyraros

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 37
  • I Love Putra Mahkota
Re: Slow time naik bukit
« Reply #12 on: 23 Jan, 11:59:21 AM »
tu la aku pun memang pergi tempat yg aku selalu pergi je tak berani nak gi tmpat lain

mang penting hal ni derr.. jgn dpt pomen sakai.. semua dia balun masalah kat kete ko nnti. padahal kete tu x pickup sb minyak x power ja pun.. haihh

haha tu ah aku sekarang memang pakai pro race je, takde masalah enjin lembab dah. laju kemain

comeylote

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 19
  • I Love Putra Mahkota
Re: Slow time naik bukit
« Reply #13 on: 24 Jan, 11:58:37 AM »
tu la aku pun memang pergi tempat yg aku selalu pergi je tak berani nak gi tmpat lain

mang penting hal ni derr.. jgn dpt pomen sakai.. semua dia balun masalah kat kete ko nnti. padahal kete tu x pickup sb minyak x power ja pun.. haihh

haha tu ah aku sekarang memang pakai pro race je, takde masalah enjin lembab dah. laju kemain

sama la. minyak tu pakai teknologi f1 kot tu yang laju kemain

comeylote

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 19
  • I Love Putra Mahkota
Re: Slow time naik bukit
« Reply #14 on: 24 Jan, 12:02:11 PM »
halah halahhh.. simple je masalah ni. keter xde pickup la tu..
biasanye kena tgk petrol jenis ap yg digunakan. Pastu cek sekali minyak hitam enjin. Jangan lebih paras maksimum oit. eh byk la lg yg berkaitan. Nak pasti lg g je bgkel senang citer

nak enjin bagus pakai minyak 97 lagi lagi yg primax pro race tu.. serius enjin jadi bersih

tak silap aku kuasa membersih enjin tu memang tinggi, 99.99% deposit removal from main engine component