Author Topic: Construction Progress !  (Read 17505 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

norkama

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 23
Re: Construction Progress !
« Reply #60 on: 04 May, 09:37:59 AM »
baru perasan rumah type bahagia dapur nya kecil tapi bilik airnya besar besar  ???


Tu la. Cadang nak demolish je wall and pintu bilik utility tu. Besar sikit dapur. Kalau renovation macam tu kena dapat kelulusan ke?

anak chemor

  • Guest
Re: Construction Progress !
« Reply #61 on: 04 May, 12:22:54 PM »
SALAM BERKENALAN..
saya anak chemor....sdng berkhidmat di Lumut....unit saya bahagia 127 ...

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Construction Progress !
« Reply #62 on: 04 May, 12:30:56 PM »
baru perasan rumah type bahagia dapur nya kecil tapi bilik airnya besar besar  ???


Tu la. Cadang nak demolish je wall and pintu bilik utility tu. Besar sikit dapur. Kalau renovation macam tu kena dapat kelulusan ke?
Semua permanent structure reno kena dapat kelulusan. Minor reno, they got standard plan at MPKJ that you can just buy. Contractor can also arrange. But make sure ada kelulusan sebelum start reno.

zarin

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 139
  • Gender: Male
Re: Construction Progress !
« Reply #63 on: 04 May, 06:45:16 PM »
bilik utility tu sesuai buat study room/ work station - rasanya nak extend dapur tu - tgk lah mcm mana budget nanti :)

rosdin

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 172
  • Gender: Male
Re: Construction Progress !
« Reply #64 on: 04 May, 10:05:50 PM »
selalunya bilik utility tu boleh dijadikan sebagai bilik maid.. tapi kalo dijadikan bilik study, confem tak leh kusyuk study sbb teringat nak makan ajer, dah dekat dgn dapur.. hehe ;D

rosdin

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 172
  • Gender: Male
Re: Construction Progress !
« Reply #65 on: 09 May, 04:45:02 PM »
smlm singgah tengok rumah.. sib baik dpt masuk dlm rumah.. kebetulan pekerja baru selesai cuci rumah..
kat sliding door ada notis drpd MPKJ pasal renovation..


try bukak paip air.. heran gak ada air keluar padahal meter air belum pasang... mana pulak dtgnya air tu..hehehe
« Last Edit: 09 May, 04:46:36 PM by rosdin »

zarin

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 139
  • Gender: Male
Re: Construction Progress !
« Reply #66 on: 09 May, 05:05:52 PM »
owh dah tak lama lagi laa ni nak dpt kunci - tahniah :)

scroll

  • Guest
Re: Construction Progress !
« Reply #67 on: 09 May, 05:14:57 PM »
air dari tangki lah kot nyer tu bro....anyway rasanya mmg tak lama lagi dah tuh nak dapat kunci...my wife pun dah tak sabar2 dah nak pindah...tiap kali lalu asik sebut jer, "bilalah nak dapat kunci nie"...hihihi...

Raiesa

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 90
Re: Construction Progress !
« Reply #68 on: 10 May, 05:21:01 PM »
Alhamdulillah...

Insyaallah dapatlah kunci tu..tapi kami bercadang nak pindah hujung tahun ni. Nak siapkan apa yg patut sebelum pindah..lagipun dok bukit mahkota jer skrg, tak jauh pun.

Scroll?? Ahli baru ke?

man84

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 20
Re: Construction Progress !
« Reply #69 on: 10 May, 10:30:29 PM »
Dah makin meriah forum ni..
Emm..memang dah tak lama lagi ni nak dpt kunci nmpk gaya ni...
Salam perkenalan scroll...rumah unit mana?

ishe

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 43
  • Gender: Male
    • Tunetalk / tone excel hanya rm90.00 shj
Re: Construction Progress !
« Reply #70 on: 15 May, 10:58:42 PM »
tadi singgah tengok balik dari kl...
nombor rumah sudah tukar..
dlm snp no 8.. sebenar dah jadi no 15..

rumah sudah bersih.. tp peliknya rumah tak berkunci..
sesiapa shj boleh masuk...
Jom tukar kpd tunetalk / tone excel.
Pakai hp dapat duit.
call / sms / whatsapp : 019-6472163
laman web :
http://toneexcel4all.biz/401491
https://www.spshops.com/norhishaml
http://aamobiletopup.blogspot.com/

rosdin

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 172
  • Gender: Male
Re: Construction Progress !
« Reply #71 on: 16 May, 10:13:31 AM »
tadi singgah tengok balik dari kl...
nombor rumah sudah tukar..
dlm snp no 8.. sebenar dah jadi no 15..

rumah sudah bersih.. tp peliknya rumah tak berkunci..
sesiapa shj boleh masuk...

bro ishe, baris rumah kita sumer no rumah no ganjil.. saya dpt no 11.. hehe
agaknya derang lupa kunci balik kot rumah bro lepas cuci tu.. hrp2 sumernya ok.. jgn la ada tukang songlap plak...

ishe

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 43
  • Gender: Male
    • Tunetalk / tone excel hanya rm90.00 shj
Re: Construction Progress !
« Reply #72 on: 18 May, 10:28:56 PM »

[/quote]

bro ishe, baris rumah kita sumer no rumah no ganjil.. saya dpt no 11.. hehe
agaknya derang lupa kunci balik kot rumah bro lepas cuci tu.. hrp2 sumernya ok.. jgn la ada tukang songlap plak...

[/quote]
itulah.. barisan rumah kita no ganjil
1,3,5,7,...

Jom tukar kpd tunetalk / tone excel.
Pakai hp dapat duit.
call / sms / whatsapp : 019-6472163
laman web :
http://toneexcel4all.biz/401491
https://www.spshops.com/norhishaml
http://aamobiletopup.blogspot.com/

din dolphin

  • Guest
Re: Construction Progress !
« Reply #73 on: 25 May, 05:35:31 PM »
salam newbie here...lot rumah saya 88..alamat penuh no umah 63 jln sri putra 2/3e...hehehe

« Last Edit: 25 May, 06:01:54 PM by din dolphin »

ishe

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 43
  • Gender: Male
    • Tunetalk / tone excel hanya rm90.00 shj
Re: Construction Progress !
« Reply #74 on: 26 May, 10:38:04 PM »
salam newbie here...lot rumah saya 88..alamat penuh no umah 63 jln sri putra 2/3e...hehehe


salam perkenalan...
Jom tukar kpd tunetalk / tone excel.
Pakai hp dapat duit.
call / sms / whatsapp : 019-6472163
laman web :
http://toneexcel4all.biz/401491
https://www.spshops.com/norhishaml
http://aamobiletopup.blogspot.com/