Author Topic: Penghuni Durjana.  (Read 12887 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

antraxsbgg

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 77
  • Gender: Male
  • Pemuda Islam Tidak Gentar!!!
Re: Penghuni Durjana.
« Reply #45 on: February 17, 2010, 09:54:53 PM »
dari buang kat situ..lebih baik buang kat contena hijau tu...kan tu sampah gak..tapi untuk batu,kayu,besi,tanah la.....kurang2 jaga gak la kebersihan....

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: Penghuni Durjana.
« Reply #46 on: February 17, 2010, 10:01:04 PM »
Ish ish ish... ni lah contoh manusia yg takdak tanggungjawab, tak bertamadun...   >:(

Jgn dia buang bayi udah, lagi la havoc  :o

affan1990

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
Re: Penghuni Durjana.
« Reply #47 on: January 11, 2012, 06:35:10 PM »
Jom buat cleanup ramai2 (:

sepul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 51
  • Gender: Male
Re: Penghuni Durjana.
« Reply #48 on: May 13, 2012, 10:51:35 PM »
Tk senang duduk agknyr si pelaku bila tgk forum ni. ;D

bad

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 24
Re: Penghuni Durjana.
« Reply #49 on: May 16, 2012, 01:23:23 PM »
Salam!

Kejadian pembuangan sampah dekat round about seksyen 6 makin berleluasa. Pada 13/5/2012 jam 6.28 petang ada sebuah Grand Livina (warna putih  & skirting penuh) sedang membuang beberapa plastik sampah di situ. Sy tengah berjalan kaki mengawasi anak-anak berbasikal menuju ke taman permainan & sempat snap gambar guna h/phone je dari jauh ( dari Jalan BM 6/2A). Malangnya bonet kereta pelaku dlm keadaan terbuka & x dapat plate numbernya.

Sy memang geram betul dengan orang yg tak menggunakan akal fikiran sebelum bertindak. Bak kata org putih 'SELLFISH', fikir diri dia aje & tak fikir kesan & akibat kepada org lain. Kalau terserempak lg sekali, rasa mcm nak sound direct je org2 mcm ni.

Sekadar perkongsian & utk di jadikan iktibar. TQ

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: Penghuni Durjana.
« Reply #50 on: May 16, 2012, 01:27:33 PM »
letak laa gambar kat sini. moga2 si pelaku tu akan sedar n x brani buat lg dah  ;D ;D

mud_ismail

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 1001
Re: Penghuni Durjana.
« Reply #51 on: May 16, 2012, 11:10:00 PM »
letak laa gambar kat sini. moga2 si pelaku tu akan sedar n x brani buat lg dah  ;D ;D

Salam,

Sapa geng2 PMC pakai Grand Livina. Mesti kenal tu... mesti penah konvoi2...

Sekian.
“Jangan kita berkira dengan Allah, nanti Allah berkira dengan kita. Jangan kita tiada masa dengan Allah, nanti Allah tiada masa dengan kita.”

Wan Z

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 820
  • Gender: Male
  • Serangin Homes... Selamat Berjiran Semua!!!
Re: Penghuni Durjana.
« Reply #52 on: May 17, 2012, 05:45:55 AM »
Buat malu geng LIVINA jer...
hampeh sungguh.... >:(

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: Penghuni Durjana.
« Reply #53 on: May 17, 2012, 09:20:40 AM »
Grand Livina warna putih? seb baik bkn mamat tu  ;D ;D

Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: Penghuni Durjana.
« Reply #54 on: May 23, 2012, 10:35:10 AM »
Salam!

Kejadian pembuangan sampah dekat round about seksyen 6 makin berleluasa. Pada 13/5/2012 jam 6.28 petang ada sebuah Grand Livina (warna putih  & skirting penuh) sedang membuang beberapa plastik sampah di situ. Sy tengah berjalan kaki mengawasi anak-anak berbasikal menuju ke taman permainan & sempat snap gambar guna h/phone je dari jauh ( dari Jalan BM 6/2A). Malangnya bonet kereta pelaku dlm keadaan terbuka & x dapat plate numbernya.

Sy memang geram betul dengan orang yg tak menggunakan akal fikiran sebelum bertindak. Bak kata org putih 'SELLFISH', fikir diri dia aje & tak fikir kesan & akibat kepada org lain. Kalau terserempak lg sekali, rasa mcm nak sound direct je org2 mcm ni.

Sekadar perkongsian & utk di jadikan iktibar. TQ

Yg peliknye ... rumah si Nissan Grand Livina tue tak ader tong sampah ker  ??? >:( >:( >:(

mud_ismail

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 1001
Re: Penghuni Durjana.
« Reply #55 on: May 24, 2012, 08:43:22 PM »
Grand Livina warna putih? seb baik bkn mamat tu  ;D ;D

Salam Sazzz,

Mamat yang tak pandai makan durian tu ke.. tapi tak ngaku.. lepas tu done2 je nak ambik anak tuisyen... ngeh.. ngeh.. ngeh....

Sekian.
“Jangan kita berkira dengan Allah, nanti Allah berkira dengan kita. Jangan kita tiada masa dengan Allah, nanti Allah tiada masa dengan kita.”

sazzahan

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2916
Re: Penghuni Durjana.
« Reply #56 on: May 25, 2012, 10:53:42 AM »
Grand Livina warna putih? seb baik bkn mamat tu  ;D ;D

Salam Sazzz,

Mamat yang tak pandai makan durian tu ke.. tapi tak ngaku.. lepas tu done2 je nak ambik anak tuisyen... ngeh.. ngeh.. ngeh....

Sekian.

ops no komen  ::) ::) ;D ;D

munira79

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 90
  • Gender: Female
    • ~ teholimausuam ~
Re: Penghuni Durjana.
« Reply #57 on: May 31, 2012, 11:10:36 AM »
naik kete beso, tapi akal tahap kelas ketiga  >:( >:( >:(

Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: Penghuni Durjana.
« Reply #58 on: May 31, 2012, 11:25:06 AM »
naik kete beso, tapi akal tahap kelas ketiga  >:( >:( >:(

Betul ... betul ... betul  ;D ;D ;) ;)

my

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2882
Re: Penghuni Durjana.
« Reply #59 on: May 31, 2012, 02:04:36 PM »
Grand Livina warna putih? seb baik bkn mamat tu  ;D ;D

Salam Sazzz,

Mamat yang tak pandai makan durian tu ke.. tapi tak ngaku.. lepas tu done2 je nak ambik anak tuisyen... ngeh.. ngeh.. ngeh....

Sekian.

ops no komen  ::) ::) ;D ;D

he he...dio tak gomar makan dian....tapi sazz pakso gak... ;D ;D ;D ;D ;D