Author Topic: Perkenalkan diri anda - bakal penghuni Laman Indah  (Read 37941 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zai_jnr

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 576
Re: Menjejak bakal penghuni Laman Indah
« Reply #30 on: 18 Mar, 11:02:47 AM »

sy plak,

nama: maslini
lot rumah : 62 (bahagia)
bil anak : 1 (11 bln)
status : berkahwin
pekerjaan : suami (gomen), isteri (swasta)

so kita jiran la ek en.zainuddin

salam perkenalan puan nini...finally jumper gak jiran sebelah umah.. ;D ;D

puan nini stay kt mana skg?....

semalam pi bwk anak main kt tmn dkt project laman indah, sambil2 tgk umah....block umah kita dh nk naik roof dah ha....tak sempat amik photo smlm utk tatapan bakal penghuni laman indah..nnt2 sy amik la photo ek... ;D ;D


rosdin

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 172
  • Gender: Male
Re: Perkenalkan diri anda - bakal penghuni Laman Indah
« Reply #31 on: 18 Mar, 11:50:43 AM »
waaah...bro zainuddin dah jumpa jiran sebelah..hehe  ;D
salam perkenalan buat pn maslini..mari la memeriahkan forum kita ni..

zai_jnr

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 576
Re: Perkenalkan diri anda - bakal penghuni Laman Indah
« Reply #32 on: 18 Mar, 12:24:59 PM »
waaah...bro zainuddin dah jumpa jiran sebelah..hehe  ;D
salam perkenalan buat pn maslini..mari la memeriahkan forum kita ni..

hehehe...dh kenal jiran, senang sikit nk berurusan nnt.. ;)

tp kn..sy ingt masih ramai lg yg tak tau psl kewujudan forum nie..itu psl kureng meriah sikit thread nie..tp takpa..dh nk msk umah nnt..ramai la nnt kn..kn..kn...

rosdin

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 172
  • Gender: Male
Re: Perkenalkan diri anda - bakal penghuni Laman Indah
« Reply #33 on: 18 Mar, 03:10:16 PM »
haah la bro.. nanti bila rumah dah siap dan dpt kunci..ramai la yg join forum..
satu perkara, saya perasan ramai bakal penghuni LI ni keje gomen...so kira beli rumah kat sini kira dekat dgn pejabat la ek..(i.e. putrajaya).. seronok la yek tak payah jauh dr opis..jalan pun kurang jem..compare saya suami isteri keje kat pusat bandaraya Kuala Lumpur tu...haru biru jem manjang.. nak keluar dr KL pun dekat sejam..huhuhu

Kesinai

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 52
  • Gender: Male
Re: Perkenalkan diri anda - bakal penghuni Laman Indah
« Reply #34 on: 18 Mar, 04:15:57 PM »
Perghh..bro_zai dah jumpa jiran..tahniahlah. Sy tgh menanti saperlah yg bakal menjadi jiran..suspen lah pulak. Hahahaaa..To Pn. Maslini, selamat datang ke mukim Laman Indah ni..hehehehee  :) :)

Raiesa

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 90
Re: Perkenalkan diri anda - bakal penghuni Laman Indah
« Reply #35 on: 18 Mar, 04:39:25 PM »
Assalamualaikum wbt

Agaknya bila rumah tu nak siap...tak sabar nak settledown hingga ke pencen. InsyaAllah jika dipanjangkan usia olehNya..Rumah kawasan tu saya rasa dah sesuai sampai ke pencen sebab semuanya ada dan yang pentingnya dekat dengan masjid/surau. Macamana dgn anda yang lain...apa perancangan atau just sekadar dok sementara shj?

Walaubagaimanapun jiran memainkan peranan penting, jika kita tidak bernasib baik mempunyai jiran yang dot..dot..dot. Alamatnya takkan kekal lama jugak kecuali jika kita tidak suka bergaul dengan org lain dan kita tidak peduli dengan jiran tetangga..

Mudah-mudahan Allah mengurniakan jiran-jiran kita dalam golongan-golongan orang yang bertakwa yang memakmurkan rumah-rumah mu...Aminnn.

zai_jnr

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 576
Re: Perkenalkan diri anda - bakal penghuni Laman Indah
« Reply #36 on: 18 Mar, 04:51:03 PM »
haah la bro.. nanti bila rumah dah siap dan dpt kunci..ramai la yg join forum..
satu perkara, saya perasan ramai bakal penghuni LI ni keje gomen...so kira beli rumah kat sini kira dekat dgn pejabat la ek..(i.e. putrajaya).. seronok la yek tak payah jauh dr opis..jalan pun kurang jem..compare saya suami isteri keje kat pusat bandaraya Kuala Lumpur tu...haru biru jem manjang.. nak keluar dr KL pun dekat sejam..huhuhu

he he he....mcm tue la gamak nyer..

mcm sy beli kt sini coz org umah dekat nk pi kejer..tp sy jauh la sikit...tp takper, nnt kalo ader jd aper2 kt umah , senang sikit wife nk blk...takder la nk travel jejauh cm sy nie.. ;)

Perghh..bro_zai dah jumpa jiran..tahniahlah. Sy tgh menanti saperlah yg bakal menjadi jiran..suspen lah pulak. Hahahaaa..To Pn. Maslini, selamat datang ke mukim Laman Indah ni..hehehehee  :) :)

jgn suspen2...tak lena tido nnt bro dok pikir saper la jiran aku saper la jiran aku..sikit2 maser lagi tau la tue saper jiran sebelah umah..

Assalamualaikum wbt

Agaknya bila rumah tu nak siap...tak sabar nak settledown hingga ke pencen. InsyaAllah jika dipanjangkan usia olehNya..Rumah kawasan tu saya rasa dah sesuai sampai ke pencen sebab semuanya ada dan yang pentingnya dekat dengan masjid/surau. Macamana dgn anda yang lain...apa perancangan atau just sekadar dok sementara shj?

Walaubagaimanapun jiran memainkan peranan penting, jika kita tidak bernasib baik mempunyai jiran yang dot..dot..dot. Alamatnya takkan kekal lama jugak kecuali jika kita tidak suka bergaul dengan org lain dan kita tidak peduli dengan jiran tetangga..

Mudah-mudahan Allah mengurniakan jiran-jiran kita dalam golongan-golongan orang yang bertakwa yang memakmurkan rumah-rumah mu...Aminnn.

hajat di hati pon mmg nk setel down jer kt sini...seronok bangat dgn environment life kt sini...tp kiter hanyer merancang Yang Maha Esa yg menentukan...

Rasulullah Saw bersabda :

Bermaksud ; " Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, maka ia hendaklah berkata akan perkataan yang baik atau ia diam. Dan barangsiapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat, maka hendaklah ia memuliakan jirannya. Dan barangsiapa yang beriman kepada Allah dan hari akhirat hendaklah ia memuliakan tetamunya ".


nini

  • Guest
Re: Perkenalkan diri anda - bakal penghuni Laman Indah
« Reply #37 on: 19 Mar, 09:15:39 AM »
salam perkenalan semua,

sy pn berpendapat cam you all gak. xramai yg tau kewujudan forum ni.
skrang ni sy dok kat kuarters putrajaya.wah dh naik roof ek.nnt upload
la gambar ek.nk tgk umah tp cam busy je weekand ni..

zai_jnr

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 576
Re: Perkenalkan diri anda - bakal penghuni Laman Indah
« Reply #38 on: 19 Mar, 03:18:01 PM »
salam perkenalan semua,

sy pn berpendapat cam you all gak. xramai yg tau kewujudan forum ni.
skrang ni sy dok kat kuarters putrajaya.wah dh naik roof ek.nnt upload
la gambar ek.nk tgk umah tp cam busy je weekand ni..

bz pi tgk belon kt putrajaya ka weekend nie?... ;D ;D ;D

Raiesa

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 90
Re: Perkenalkan diri anda - bakal penghuni Laman Indah
« Reply #39 on: 01 Apr, 02:28:56 PM »
Mari kita bercerita pasal hobi..

Saya mulakan dulu...
1. Sukan - Tennis
2. Amateur Radio
3. Berkebun - tengok masa free la..

Sebabnya nanti senang nak cari partner...kalau sorang2 hobi tu makin lama makin hilang.

zai_jnr

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 576
Re: Perkenalkan diri anda - bakal penghuni Laman Indah
« Reply #40 on: 07 Apr, 03:59:44 PM »
Mari kita bercerita pasal hobi..

Saya mulakan dulu...
1. Sukan - Tennis
2. Amateur Radio
3. Berkebun - tengok masa free la..

Sebabnya nanti senang nak cari partner...kalau sorang2 hobi tu makin lama makin hilang.

berciter psl hobi nie..dulu time muder remaja..sy suker bangat ngn sukan volleyball, takraw, badminton...biler dh start msk alam pekerjaan..aktivity tue dh tak buat...bkn tak nk buat..tp takder port and kekangan masa..

then skg..lebih suker membaca jer kalo ado masa lapang...pastu surfing tenet...

Amateur Radio cmner hobi tue?...pernah ader yg dok berciter psl hobi nie..tp tak paham sgt.. :D




Raiesa

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 90
Re: Perkenalkan diri anda - bakal penghuni Laman Indah
« Reply #41 on: 09 Apr, 03:21:08 PM »
Amateur Radio tu mcm cakap guna walkie talkie tapi yang nie buleh cakap dengan ramai org dengan jarak yang jauh. Saya pun masih belum 100% berkecimpung dlm bidang ni tapi dah ada lesen. Nak dapatkan lesen kena ada test dengan suruhanjaya komunikasi. So saya dah lulus dan ada callsign saya 9W2DUE. So apabila bercakap kena mention nombor tu...boleh besarkan network serata malaysia. Itu saje buat kali ni

Kesinai

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 52
  • Gender: Male
Re: Perkenalkan diri anda - bakal penghuni Laman Indah
« Reply #42 on: 10 Apr, 01:15:39 PM »
Saya nak menyampuk..dah lama tak jengah..hehehe

Hobi saya..(macam tajuk karangan murid darjah 3 lak..)

1.Sukan-badminton
2.Tangkap gambar
3.Kuak lentang atas katil..hehhee ;D

SentrOk

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 10
Re: Perkenalkan diri anda - bakal penghuni Laman Indah
« Reply #43 on: 15 May, 07:01:15 PM »
Salam Perkenalanan Semua, Rasanya dah sampai giliran saya perkenalkan diri.. Hehe lame dah jadi silent reader forum nie tp lom berpeluang nak perkenalkan diri..

nama: Shahril
umur: skrg masih 20-an
lot rumah: 61 (Bahagia)
status: berkahwin
bil. anak: 0 (lom ade lagi hehe)
pekerjaan: suami - swasta, isteri - swasta
lokasi tpt kerja: suami cyberjaya / isteri K.L (Pudu)

Nak ucap terima kasih la kat bro2 yang rajin upload foto progress.. hehe skrg ni dok kat keramat, so jarang gak la nak g melawat2 umah kat sane.. Hehe so sy harap la dapat la berkenal-kenalan dengan kalian semua di masa akan datang ekk hehe Thanks..

Kesinai

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 52
  • Gender: Male
Re: Perkenalkan diri anda - bakal penghuni Laman Indah
« Reply #44 on: 16 May, 07:26:40 PM »
Salam bro Shahril, salam perkenalan dari sy.  :). InsyaAllah sekiranya dipermudahkan segala urusan oleh Allah, jumpalah kita semua nanti. Tak gitu bro zai, bro raiesa ngan bro rosdin..hehehee?  ;D ;D