Author Topic: PENYALAHGUNAAN KUASA oleh Moderator  (Read 7808 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
PENYALAHGUNAAN KUASA oleh Moderator
« on: 19 Jul, 03:07:55 PM »
Thread ini di khususkan untuk para members melaporkan sekiranya anda moderator yang menyalahgunakan Kuasa...

F4iring

  • PM Bikers
  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 688
  • Gender: Male
Re: PENYALAHGUNAAN KUASA oleh Moderator
« Reply #1 on: 16 Jan, 11:12:23 AM »
Thread ini di khususkan untuk para members melaporkan sekiranya anda moderator yang menyalahgunakan Kuasa...

so far...ada ke?

TJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 108
Re: PENYALAHGUNAAN KUASA oleh Moderator
« Reply #2 on: 21 Jan, 09:16:39 AM »
Thread ini di khususkan untuk para members melaporkan sekiranya anda moderator yang menyalahgunakan Kuasa...

so far...ada ke?

so far... so gooood..... :P

F4iring

  • PM Bikers
  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 688
  • Gender: Male
Re: PENYALAHGUNAAN KUASA oleh Moderator
« Reply #3 on: 21 Jan, 10:58:17 AM »
Thread ini di khususkan untuk para members melaporkan sekiranya anda moderator yang menyalahgunakan Kuasa...

so far...ada ke?

so far... so gooood..... :P

cantekkk... :P ;D

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: PENYALAHGUNAAN KUASA oleh Moderator
« Reply #4 on: 09 Mar, 11:57:58 AM »
Salam Cik Man.. Teman nak komplen skit.. Ate ngapenye ditutup plak topik "2009 - Gelombang politik di Perak. Apa komen anda?" 

Quote
An Error Has Occurred!
The topic or board you are looking for appears to be either missing or off limits to you. 

Kalau ye pon komen teman tu kasor, ce kabo aje pade teman.. Kalo idak pon delete aje le komen teman tu, teman paham le.. Ate teman ni bukan baru kenai forum.. Idaknye teman maghoh.. Saje nak ngabo aje..

 :-\
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: PENYALAHGUNAAN KUASA oleh Moderator
« Reply #5 on: 09 Mar, 09:40:09 PM »
sorry.. baru balik kampung.. tak tau pun dah kena delete topik tu... will investigate...

Hairul_Senibina

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 407
  • Gender: Male
Re: PENYALAHGUNAAN KUASA oleh Moderator
« Reply #6 on: 09 Mar, 11:35:54 PM »
sorry.. baru balik kampung.. tak tau pun dah kena delete topik tu... will investigate...

Assalamualaikum. Saya SENIBINA. Saya adalah moderator yg memulakan topik "2009 - Gelombang Politik Di Perak. Apa komen anda?".

Dengan membuka topik tersebut, harapan saya supaya warga PMC dpt berkongsi info & meluahkan pandangan masing2 dgn cara yg berhemah. Tapi, setelah saya membaca komen2 yg semakin lama menjadi semakin panas & semakin 'kasar' bahasa2 yg digunakan, saya terpanggil utk 'delete' topik ini. Saya taknak tambah dosa. Saya taknak jadi punca rakan2 di PMC bertegang urat & memaki hamun memandangkan topik tersebut telah dimulakan oleh saya.

Kepada saudara Jabar4aiman, kenapa saudara terlalu mengambil berat & bertanya tentang topik yg kena delete tersebut sedangkan BUKAN saudara yg memulakan topik itu? Delete sesuatu topik adalah hak individu yg memulakan topik tersebut. Memandangkan saudara jabar4aiman masih berminat utk terus membahaskan isu mengenai 'gelombang politik di perak', saudara boleh mulakan topik yg baru dgn menggunakan TAJUK yang sama seperti yg saya mulakan dulu tu. Tiada sesiapa yg akan halang saudara. Harap penjelasan ini dpt membantu pemahaman saudara Jabar.  :)

Kepada saudara Sulaiman, tidak ada isu salahguna kuasa di sini kerana saya tidak pernah pun delete topik yg dimulakan oleh saudara jabar4aiman. Saya hanya delete topik yg saya sendiri mulakan. Ini kerana, rasa bersalah pulak bila2 warga PMC bertegang urat & berkasar bahasa di topik yg saya mulakan. Saya taknak jadi punca pecah belah di kalangan warga PMC. Itu sahaja. Terima kasih. 

Assalamualaikum. Regards,
senibina  :)
« Last Edit: 09 Mar, 11:49:44 PM by senibina »
"Hormat Menghormati Budaya Kita"  :)

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: PENYALAHGUNAAN KUASA oleh Moderator
« Reply #7 on: 10 Mar, 10:50:31 AM »
Moderator,

TQ for the acceptable explaination.

Jabar4aiman,

Anda mungkin boleh mulakan topik lain yg berkaitan.

Kepada semua (termasuk saya sendiri),

Terima kasih kerana sentiasa berusaha mengekalkan keharmonian forum ini.  Tiada yg perfect tapi kita sama sama membaiki sesama sendiri.  Pendapat memang sentiasa tak 100% sehaluan.  Sifat Give n Take adalah salah satu ciri yg kita semua ada utk sentiasa memastikan kesejahteraan komuniti kita.

Note : Saya dah Activatekan 'Recycle Topic'.  Thread ini cuma boleh dimasuki oleh moderators dan mengandungi segala topic yang telah di delete termasuk spam.

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: PENYALAHGUNAAN KUASA oleh Moderator
« Reply #8 on: 10 Mar, 11:48:19 AM »
Wokeh.. teman paham.. pasei takde notis ape2 pon bile Topik ditutup.. mungkin Cik Man bleh ejas script supaya dapat maklumkan pada forumers bahawa "Topic has been closed by Topic Starter" or something like that.. idak le tertanye2..

bukannye ape, memule tu memang le nak nengok aje.. tapi bile ade orang mule letak reply main hentam aje, teman pon gatei le tangan nak join same.. tapi bile dapat notis camni, kelihatannya macam teman dah kena block..


Quote
An Error Has Occurred!
The topic or board you are looking for appears to be either missing or off limits to you.

Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: PENYALAHGUNAAN KUASA oleh Moderator
« Reply #9 on: 10 Mar, 12:11:46 PM »
ok..

Next time kalau ada apa apa topik nak di tutup or delete, kita akan letakkan proper notice tentang status topik berkenaan.  TQ for the suggestion...

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: PENYALAHGUNAAN KUASA oleh Moderator
« Reply #10 on: 25 Feb, 04:59:19 PM »


kalau mod posting merapu meraban...kire boleh kena buang ke ;D

MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: PENYALAHGUNAAN KUASA oleh Moderator
« Reply #11 on: 25 Feb, 05:12:57 PM »

kalau mod posting merapu meraban...kire boleh kena buang ke ;D


ramai mod tak der nanti...  ;D

cari alasan ker?  ::) ::) ::)

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: PENYALAHGUNAAN KUASA oleh Moderator
« Reply #12 on: 25 Feb, 05:16:33 PM »

kalau mod posting merapu meraban...kire boleh kena buang ke ;D


ramai mod tak der nanti...  ;D

cari alasan ker?  ::) ::) ::)

tanya jer...takut-takut nanti melanggar etika yg telah ditetapkan.... ;D....
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: PENYALAHGUNAAN KUASA oleh Moderator
« Reply #13 on: 25 Feb, 05:23:22 PM »

kalau mod posting merapu meraban...kire boleh kena buang ke ;D


ramai mod tak der nanti...  ;D

cari alasan ker?  ::) ::) ::)

tanya jer...takut-takut nanti melanggar etika yg telah ditetapkan.... ;D....

kalau tak jadi mod pun, merapu meraban jugak kan...  ::) ::) ::)

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: PENYALAHGUNAAN KUASA oleh Moderator
« Reply #14 on: 25 Feb, 09:02:24 PM »
kalau mod tak merapu, tak meriah la forum ni. Yang selalu masuk pon moerator jer, yang lain banyak jadi penonton