Author Topic: Persatuan Penduduk Apartmen Nuri Seksyen 4  (Read 21591 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

some1

  • Guest
Re: Persatuan Penduduk Apartmen Nuri Seksyen 4
« Reply #30 on: 24 Apr, 11:57:04 PM »
Pada penelitian saya, apartment nuri umpama kawasan "gersang" jika dibandingkan dengan apartment2 lain di Bandar Seri putra. Bukan kerana letaknya di dalam kawasan yang agak "kurang" tetapi lebih kepada sikap dan pemikiran penduduk itu sendiri. Kalau nak diikutkan majoriti mereka yang tinggal di apartment2 seri putra sama tarafnya (pendidikan, pekerjaan, kewangan) dengan penduduk di apartment nuri. Cuma pemikiran mereka lebih "advance n profesional" berbanding penduduk apartment nuri.

Persatuan hanya wujud sekiranya penduduk bersatu hati, bekerjasama dan saling bantu-membantu. Kalau penduduk mati jadi kayu tentulah persatuan pun ikut mati jadi kayu.

Adakan aktiviti untuk golongan kanak2, remaja, kaum ibu dan bapa. Rasanya tak perlu nak disekat atau di bangkang sekiranya aktiviti tersebut sihat dan menceriakan kawasan apartment nuri.


Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Persatuan Penduduk Apartmen Nuri Seksyen 4
« Reply #31 on: 25 Apr, 09:21:32 PM »
A'a lah saya pun piker mcam tu. Btw yg bagi pendapat ni saper yer?


Pada penelitian saya, apartment nuri umpama kawasan "gersang" jika dibandingkan dengan apartment2 lain di Bandar Seri putra. Bukan kerana letaknya di dalam kawasan yang agak "kurang" tetapi lebih kepada sikap dan pemikiran penduduk itu sendiri. Kalau nak diikutkan majoriti mereka yang tinggal di apartment2 seri putra sama tarafnya (pendidikan, pekerjaan, kewangan) dengan penduduk di apartment nuri. Cuma pemikiran mereka lebih "advance n profesional" berbanding penduduk apartment nuri.

Persatuan hanya wujud sekiranya penduduk bersatu hati, bekerjasama dan saling bantu-membantu. Kalau penduduk mati jadi kayu tentulah persatuan pun ikut mati jadi kayu.

Adakan aktiviti untuk golongan kanak2, remaja, kaum ibu dan bapa. Rasanya tak perlu nak disekat atau di bangkang sekiranya aktiviti tersebut sihat dan menceriakan kawasan apartment nuri.



some1

  • Guest
Re: Persatuan Penduduk Apartmen Nuri Seksyen 4
« Reply #32 on: 29 Apr, 03:50:08 PM »


A'a lah saya pun piker mcam tu. Btw yg bagi pendapat ni saper yer?


Pada penelitian saya, apartment nuri umpama kawasan "gersang" jika dibandingkan dengan apartment2 lain di Bandar Seri putra. Bukan kerana letaknya di dalam kawasan yang agak "kurang" tetapi lebih kepada sikap dan pemikiran penduduk itu sendiri. Kalau nak diikutkan majoriti mereka yang tinggal di apartment2 seri putra sama tarafnya (pendidikan, pekerjaan, kewangan) dengan penduduk di apartment nuri. Cuma pemikiran mereka lebih "advance n profesional" berbanding penduduk apartment nuri.

Persatuan hanya wujud sekiranya penduduk bersatu hati, bekerjasama dan saling bantu-membantu. Kalau penduduk mati jadi kayu tentulah persatuan pun ikut mati jadi kayu.

Adakan aktiviti untuk golongan kanak2, remaja, kaum ibu dan bapa. Rasanya tak perlu nak disekat atau di bangkang sekiranya aktiviti tersebut sihat dan menceriakan kawasan apartment nuri.



sitihawa

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 64
  • Gender: Female
Re: Persatuan Penduduk Apartmen Nuri Seksyen 4
« Reply #33 on: 06 May, 08:37:03 PM »
betul@ ;D

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Persatuan Penduduk Apartmen Nuri Seksyen 4
« Reply #34 on: 19 May, 09:40:04 AM »
Kawan kiter malu nak perkenalkan diri...kot-kot berselisish bahu...boleh bertanya khabar. "Someone can be anyone."

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Persatuan Penduduk Apartmen Nuri Seksyen 4
« Reply #35 on: 20 May, 01:40:51 PM »
Pada penelitian saya, apartment nuri umpama kawasan "gersang" jika dibandingkan dengan apartment2 lain di Bandar Seri putra. Bukan kerana letaknya di dalam kawasan yang agak "kurang" tetapi lebih kepada sikap dan pemikiran penduduk itu sendiri. Kalau nak diikutkan majoriti mereka yang tinggal di apartment2 seri putra sama tarafnya (pendidikan, pekerjaan, kewangan) dengan penduduk di apartment nuri. Cuma pemikiran mereka lebih "advance n profesional" berbanding penduduk apartment nuri.
Persatuan hanya wujud sekiranya penduduk bersatu hati, bekerjasama dan saling bantu-membantu. Kalau penduduk mati jadi kayu tentulah persatuan pun ikut mati jadi kayu.
Adakan aktiviti untuk golongan kanak2, remaja, kaum ibu dan bapa. Rasanya tak perlu nak disekat atau di bangkang sekiranya aktiviti tersebut sihat dan menceriakan kawasan apartment nuri.

thihihihi.."bernas" sgh pendapat some1 ni.. trime kasih atas pendangan tu.. tp lagi bagus rasenye dan x gersang kot klu some1 dpt kenalkan diri... dpt gak laa kite beramah mesra..bertukar pendapt..berkerjasama.  ::) ::) cz skang ni mmg ramai yg rajin bercakap dan menuding jari..tp "malu" nak merialisasikannye...

rose

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 87
Re: Persatuan Penduduk Apartmen Nuri Seksyen 4
« Reply #36 on: 23 May, 11:18:04 AM »
salam semua...lama x masuk forum...maklum le rose sekarang masih berkursus 3 bulan...bulan julai baru habis kursus...sabtu ahad je balik rumah...ermm xde perkembangan terkini nampaknye persatuan wanita flat nurri kita ni...Cik Melah...komen sikit.......nape agaknye yer...

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Persatuan Penduduk Apartmen Nuri Seksyen 4
« Reply #37 on: 26 May, 05:51:42 PM »
salam semua...lama x masuk forum...maklum le rose sekarang masih berkursus 3 bulan...bulan julai baru habis kursus...sabtu ahad je balik rumah...ermm xde perkembangan terkini nampaknye persatuan wanita flat nurri kita ni...Cik Melah...komen sikit.......nape agaknye yer...

ntah ler rose..cikmelah pun xtau..yuran keahlian ada yg dah bayar, xtvt x nmpk lg. Nak tanyer sape pun x tau nih. Jgn hangat2 tahi ayam dah ler...(byk lak nmpk ayam kat sek 4 nih...ada yg ternak ayam secara kormersial  ker.. ??? ??? ???)

PrinceCharm

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 229
Re: Persatuan Penduduk Apartmen Nuri Seksyen 4
« Reply #38 on: 26 May, 08:30:16 PM »
bz dgn keja kot? mana nak layan tension keja, rumahtangga lagi dan nak balance up sumbangan tenaga dan buah fikiran secara sukarela..why not volunteer jadi pengarah projek2 yang dirasakan perlu seperti gotong royong ker, majlis bacaan yasin setiap minggu dari rumah ke rumah ker, kelas memasak ker, kelas jahitan ker etc lah..

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Persatuan Penduduk Apartmen Nuri Seksyen 4
« Reply #39 on: 01 Jun, 01:19:45 PM »
bz dgn keja kot? mana nak layan tension keja, rumahtangga lagi dan nak balance up sumbangan tenaga dan buah fikiran secara sukarela..why not volunteer jadi pengarah projek2 yang dirasakan perlu seperti gotong royong ker, majlis bacaan yasin setiap minggu dari rumah ke rumah ker, kelas memasak ker, kelas jahitan ker etc lah..

ha ah kan..ssh gak nak jd superwomen nih... ;D ;D ;D..bkn xder volunteer..tp molek rasenyer klu pengerusi yg dah di pilih mengadakan satu mesyuarat utk perancangan xtvt then lantik AJK utk laksanakan. Klu bab volunteer lepas tu..mesti ramai yg nak sumbang tenaga dan idea.. ::) ::)..pepehal pun..kene puan pengetua gak yg jln kan dulu...xg2 rose???

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Persatuan Penduduk Apartmen Nuri Seksyen 4
« Reply #40 on: 09 Jun, 02:18:07 PM »
Hari itu surau ada anjurkan Kuliah untuk Muslimah. Cuma tiga orang aje muslimah yang hadir. selbihnya, AJK surau, dan anak-anak sekolah rendah.

Jadi say mencdgkan kerjasama dengan persatuan wanita untuk adakan ceramah bulanan. Surau sediakan tempat dan makanan, persatuan sediakan orang. Mudah-mudahan sambutan lebih menggalakkan.

Apa macam? :) :) :)

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Persatuan Penduduk Apartmen Nuri Seksyen 4
« Reply #41 on: 10 Jun, 01:13:05 PM »
Hari itu surau ada anjurkan Kuliah untuk Muslimah. Cuma tiga orang aje muslimah yang hadir. selbihnya, AJK surau, dan anak-anak sekolah rendah.

Jadi say mencdgkan kerjasama dengan persatuan wanita untuk adakan ceramah bulanan. Surau sediakan tempat dan makanan, persatuan sediakan orang. Mudah-mudahan sambutan lebih menggalakkan.

Apa macam? :) :) :)

mungkin krg publisiti tu suffian. Hal cmni xperlu gerakan dari mana2 persatuan..just spread info ni, bg publisiti lebih skit dan masa yg sesuai Insya Allah..ramai kaum Hawa yg turun.Mgkn bleh buat lepas Asar, cz pagi2 ramai ibu2 yg sibuk di hujung minggu ngan segala mcm kerja umah. Klu petang tu mungkin ada waktu lapang.. ::) ::) ;D Tapi minta tolong buat ujung minggu yer... ;) ;)

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Persatuan Penduduk Apartmen Nuri Seksyen 4
« Reply #42 on: 15 Jun, 01:11:29 PM »
Agaknya masih kurang publisiti. Antara usaha publisiti yang biasa dilakukan ialah tampal di papan kenyataan dan handbills di letak atas motor kereta. Ada juga cadangan untuk ketuk dari rumah ke rumah... cuma semenjak buat kerja siang malam, komitmen kurang sket lah.

sitihawa

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 64
  • Gender: Female
Re: Persatuan Penduduk Apartmen Nuri Seksyen 4
« Reply #43 on: 20 Jun, 04:26:27 PM »
assalamualaikum...

lama benar tak join. apa khabar semua?

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Persatuan Penduduk Apartmen Nuri Seksyen 4
« Reply #44 on: 21 Jun, 08:29:14 AM »
Alhamdulillah. pegi mana lama tak nampak? Business ok?