Author Topic: Sekolah Menengah BSP - Berita Akhbar Sinar  (Read 10705 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

BSP

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 157
  • Gender: Male
Re: Sekolah Menengah BSP - Berita Akhbar Sinar
« Reply #30 on: March 26, 2010, 11:52:29 AM »
Ada sesiapa boleh kasi laporan terkini... ;) :o 8) ??? ???
salam

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Sekolah Menengah BSP - Berita Akhbar Sinar
« Reply #31 on: March 26, 2010, 08:32:48 PM »
siaran tergendala... tiada laporan...hahaha

aseela

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 316
Re: Sekolah Menengah BSP - Berita Akhbar Sinar
« Reply #32 on: March 26, 2010, 08:35:13 PM »
dari pemerhatian..tiada kerja2 pembinaan di lakukan..tapi ada guard kat guard hse depan sekolah..sekian..heheheh

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Sekolah Menengah BSP - Berita Akhbar Sinar
« Reply #33 on: March 26, 2010, 09:56:37 PM »
dari pemerhatian..tiada kerja2 pembinaan di lakukan..tapi ada guard kat guard hse depan sekolah..sekian..heheheh

kalau tak der guard kang hilang pulak bahan binaan... semua jadi duit tu... ;D

HamdanMYVI

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 69
  • Gender: Male
Re: Sekolah Menengah BSP - Berita Akhbar Sinar
« Reply #34 on: March 26, 2010, 10:37:05 PM »
Projek bagi kontraktor [email protected] memang terbengkalai le.... kontrak atas angin... masuk angin keluar asap....

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Sekolah Menengah BSP - Berita Akhbar Sinar
« Reply #34 on: March 26, 2010, 10:37:05 PM »



mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Sekolah Menengah BSP - Berita Akhbar Sinar
« Reply #35 on: March 27, 2010, 08:29:11 AM »
HamdanMYVI, Need to open mind a bit la.... Jom gi BBQ PMC. Bayar on the spot pun takpe.  ;D

Naim

  • Guest
Re: Sekolah Menengah BSP - Berita Akhbar Sinar
« Reply #36 on: March 28, 2010, 02:35:35 PM »
Tolonglah siapkan sekolah tuh! TOLONGLAH!!!!

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Sekolah Menengah BSP - Berita Akhbar Sinar
« Reply #37 on: March 29, 2010, 01:51:01 PM »
Rasanya persatuan penduduk dah cuba usahakan ... skr terletak di tangan kementerian.
Kena push kementerian

Tolonglah siapkan sekolah tuh! TOLONGLAH!!!!

aseela

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 316
Re: Sekolah Menengah BSP - Berita Akhbar Sinar
« Reply #38 on: March 29, 2010, 02:29:38 PM »
Projek bagi kontraktor [email protected] memang terbengkalai le.... kontrak atas angin... masuk angin keluar asap....

projek SKBSP, stop jap..tapi sambung balik on time...projek SRABSP, memang on time dan...akan datang, klinik kesihatan BSP pon laju dah hampir siap wp tarikh operasi nyer 2011. patut contohi kementerian kesihatan...pemantauan progres projek yang berkesan

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Sekolah Menengah BSP - Berita Akhbar Sinar
« Reply #39 on: March 29, 2010, 02:32:37 PM »
Kementerian kesihatan dipantau oleh JKR rasanya. Kementerian Pelajaran ada yg JKR pantau, ada yg dia pantau sendiri.

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Sekolah Menengah BSP - Berita Akhbar Sinar
« Reply #40 on: March 29, 2010, 02:35:48 PM »
HamdanMYVI, Need to open mind a bit la.... Jom gi BBQ PMC. Bayar on the spot pun takpe.  ;D

inilah masalahnya...banyak menuduh dari memberikan fakta yg tepat....hai la belalang....
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

Scale Ruler

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 70
  • Gender: Male
Re: Sekolah Menengah BSP - Berita Akhbar Sinar
« Reply #41 on: September 27, 2010, 12:38:02 PM »
Kementerian Kesihatan adalah clien...yang pantau JKR. Tapi yang buat keje kontraktor. Terasa juga geng kalau orang salahkan JKR. Padahal dah abis beri nasihat & cadangan...tapi kontraktor yang degil nih payah..mahu cakap.Bukan senang mahu terminate kontraktor ni...Kena projek yang kontraktor bagus..projek bukan setakat ikut jadual tapi mendahului jadual...
****************************************************

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Sekolah Menengah BSP - Berita Akhbar Sinar
« Reply #42 on: September 27, 2010, 05:04:11 PM »
HamdanMYVI, Need to open mind a bit la.... Jom gi BBQ PMC. Bayar on the spot pun takpe.  ;D

inilah masalahnya...banyak menuduh dari memberikan fakta yg tepat....hai la belalang....

Bak kata Timbalan PM - "Kit Siang tidak faham, tak pernah jadi pegawai kerajaan. Dia orang politik, 100 peratus totok politik. Dia tidak faham dengan soal pentadbiran," katanya. “Lim Kit Siang tolonglah, fahamlah, pergi masuk sekolah belajar undang-undang, tentang pentadbiran atau tentang pengurusan. Dia (Kit Siang) tidak ada pengalaman, dia ketua pembangkang tetapi tidak tahu apa-apa,”

Semua perkara melibatkan "Kerajaan" ada peraturan, ada prosedur, ada proses yang perlu berjalan seperti termaktub dalam Arahan Tetap Kerajaan (General Order) dan Pekeliling Kementerian Kewangan (MOF Circular) dan bukan sahaja perlu mengikut Undang-undang Malaysia. Tapi rasanya ramai yang dah faham tentang Chain of Command dan Limitations of Power.. cuma saje buat-buat tak faham kot..

 ;) My 2-cents
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Sekolah Menengah BSP - Berita Akhbar Sinar
« Reply #43 on: September 28, 2010, 01:13:21 PM »
Mungkin chain of order tu kena ditukar... buat chain of order yg baru

Kenapa melibatkan sekolah lambat siap... katanya sebab kementerian pelajaran yg buat
Tapi klinik kesihatan boleh pula siap cepat... katanya sebab jkr yg buat....

Sebagai org yg tak tahu prosedur kerajaan, nampak macam ada yg tak kena dengan pembinaan sekolah. Dan yg menyedihkan, banyak projek sebegini yg kita dengar.

HamdanMYVI, Need to open mind a bit la.... Jom gi BBQ PMC. Bayar on the spot pun takpe.  ;D

inilah masalahnya...banyak menuduh dari memberikan fakta yg tepat....hai la belalang....

Bak kata Timbalan PM - "Kit Siang tidak faham, tak pernah jadi pegawai kerajaan. Dia orang politik, 100 peratus totok politik. Dia tidak faham dengan soal pentadbiran," katanya. “Lim Kit Siang tolonglah, fahamlah, pergi masuk sekolah belajar undang-undang, tentang pentadbiran atau tentang pengurusan. Dia (Kit Siang) tidak ada pengalaman, dia ketua pembangkang tetapi tidak tahu apa-apa,”

Semua perkara melibatkan "Kerajaan" ada peraturan, ada prosedur, ada proses yang perlu berjalan seperti termaktub dalam Arahan Tetap Kerajaan (General Order) dan Pekeliling Kementerian Kewangan (MOF Circular) dan bukan sahaja perlu mengikut Undang-undang Malaysia. Tapi rasanya ramai yang dah faham tentang Chain of Command dan Limitations of Power.. cuma saje buat-buat tak faham kot..

 ;) My 2-cents


Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Sekolah Menengah BSP - Berita Akhbar Sinar
« Reply #44 on: September 28, 2010, 01:37:22 PM »
Mungkin chain of order tu kena ditukar... buat chain of order yg baru

Kenapa melibatkan sekolah lambat siap... katanya sebab kementerian pelajaran yg buat
Tapi klinik kesihatan boleh pula siap cepat... katanya sebab jkr yg buat....

Sebagai org yg tak tahu prosedur kerajaan, nampak macam ada yg tak kena dengan pembinaan sekolah. Dan yg menyedihkan, banyak projek sebegini yg kita dengar.

HamdanMYVI, Need to open mind a bit la.... Jom gi BBQ PMC. Bayar on the spot pun takpe.  ;D

inilah masalahnya...banyak menuduh dari memberikan fakta yg tepat....hai la belalang....

Bak kata Timbalan PM - "Kit Siang tidak faham, tak pernah jadi pegawai kerajaan. Dia orang politik, 100 peratus totok politik. Dia tidak faham dengan soal pentadbiran," katanya. “Lim Kit Siang tolonglah, fahamlah, pergi masuk sekolah belajar undang-undang, tentang pentadbiran atau tentang pengurusan. Dia (Kit Siang) tidak ada pengalaman, dia ketua pembangkang tetapi tidak tahu apa-apa,”

Semua perkara melibatkan "Kerajaan" ada peraturan, ada prosedur, ada proses yang perlu berjalan seperti termaktub dalam Arahan Tetap Kerajaan (General Order) dan Pekeliling Kementerian Kewangan (MOF Circular) dan bukan sahaja perlu mengikut Undang-undang Malaysia. Tapi rasanya ramai yang dah faham tentang Chain of Command dan Limitations of Power.. cuma saje buat-buat tak faham kot..

 ;) My 2-cents



kawan malas dah bercerita banyak pasal sekolah ni........takut jadik cam sekolah rendah....mula-mula sakan bagai sokong penubuhan..isi survey tu survey ni.....lepas tu bila dah tersergam anak kawan gak kena tendang suka hati... ??? kalau ada usaha untuk naikkan sekolah di BBM kawan sanggup buat komitment 200%
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Sekolah Menengah BSP - Berita Akhbar Sinar
« Reply #44 on: September 28, 2010, 01:37:22 PM »