Author Topic: Ada sesiapa dah ambik kunci?  (Read 14329 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Ada sesiapa dah ambik kunci?
« on: January 27, 2010, 04:38:08 PM »
Saya belum lagik. Kalau payment dah settle, ingat nak ambik 1 Feb ni.

stretford

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 25
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #1 on: January 27, 2010, 06:53:07 PM »
Belum. Tak sempat lagi nak ambil. Siapa siapa yg dah ambil tu banyak ke defect komplain kt BH?

estnee

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 28
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #2 on: January 27, 2010, 10:36:20 PM »
belum..senin hr tu call bank,diorg still dlm process nak byr..katanye developer bg tempoh sblm 17/2..huhu..sadisss..nx wk monday nak check balik..kasi bank buat keja cepat skit..lombab! :-\

nurman

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 25
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #3 on: January 29, 2010, 11:46:07 AM »
I nak buat surat waiver dulu untuk late interest

Giemns

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 365
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #4 on: January 29, 2010, 01:06:48 PM »
nampaknya dah 3 orang ambil kunci! Kat depan taman tu dah berlonggok agen-agen renovation yang akan menawarkan khidmat!

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #4 on: January 29, 2010, 01:06:48 PM »



mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #5 on: January 29, 2010, 01:08:55 PM »
Nampak dah naik iklan rumah untuk disewa

Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #6 on: January 29, 2010, 02:57:42 PM »
Sy belum lagi-pinjaman perumahan lom bayar. Banyak benda kena plan-persiapan check rumah, plan masuk rumah-grill, dapur pelbagai, plan bila masuk rumah-nak survey antar anak sekolah, mana nak antar anak dll.. :-\

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #7 on: January 31, 2010, 10:53:04 PM »
Tak boleh ambik lagi kunci 1 feb ni nampaknya. Financier tak settle lagik. Mmmm.... kita tunggu next week.

Giemns

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 365
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #8 on: February 03, 2010, 06:20:05 PM »
Nampak macam ada yang dah pindah masuk!

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #9 on: February 03, 2010, 11:46:49 PM »
Betul. Nampak ada yang dah pasang astro. Ada yg cat tapi tak masuk lagi. Tak sempat nak pegi jumpa. Mungkin lepas raya cina nanti.

Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #10 on: February 05, 2010, 08:05:40 AM »
Semalam terima call bagitau kunci leh amek.....Hari Sabtu opis buka ker? Lupa nak tanya dia semalam...

Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #11 on: February 05, 2010, 08:11:00 AM »
Lupa plak bagitau -semalam tanya gak berapa orang dah amek kunci. So far 8 orang jer-xda pulak staff bangi height yang beli kat kawasan castanea.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #12 on: February 05, 2010, 08:14:28 AM »
Kalau cam tu tunggu dia call je la. Tak payah nak sibuk-sibuk tanya bank la, tanya bangi height la. Kalau dia tak call tu kira takleh ambik lagik la.

Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #13 on: February 05, 2010, 08:20:03 AM »
Baik follow up gak-takut bank lmbt proses. Kena iktiar gak nak cepat proses- setiap kali ade bil sy amek sendiri dan hantar ke pinjaman perumahan, loan gomen.

estnee

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 28
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #14 on: February 05, 2010, 09:20:06 AM »
skrg ni mmg hari2 kena follow up..baik d pihak bank & jugak BH...

katanye yg 8 org tu guna bank CIMB & Maybank..saya amek loan ngan affin islamic..smlm call diorg kata tgk tunggu signature utk cheque..lambat betul la..ade sape2 lg yg amek ngan affin?

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #14 on: February 05, 2010, 09:20:06 AM »