Author Topic: Ada sesiapa dah ambik kunci?  (Read 14330 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Giemns

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 365
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #15 on: February 05, 2010, 12:39:09 PM »
Semalam terima call bagitau kunci leh amek.....Hari Sabtu opis buka ker? Lupa nak tanya dia semalam...

Pengambilan kunci hanya dihari bekerja sahaja- Isnin hingga jumaat.

hisham

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #16 on: February 05, 2010, 02:50:03 PM »
salam,

Saya baru je ambik kunci pukul 10.00 pagi tadi. Itupun sbb my wife call BH tanya BIMB dah release payment ke belum. So kena follow up gak kalau nak cepat.

Alhamdulillah rumah ok cuma ada minor defect biasalah tu. So BH kata akan rectify dalam masa 1 bulan. Kena tinggalkan 1 set kunci pada dia untuk diaorang betulkan defect.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #17 on: February 05, 2010, 03:23:58 PM »
Baru dapat call dari BH. Ceria sungguh caller itu. Terima kasih!

Hari ni dah jumaat. Nampaknya isnin la pegi ambik kunci. Pastu baru buat temujanji inspection.  ;D

*********************
Dah ambil kunci isnin lepas. Dapat seplastik barang-barang. Tapi kunci tak cukup 2. Tak sempat pegi tengok rumah lagik. Yang pasti, mesti ada hairline crack...
« Last Edit: February 10, 2010, 06:10:51 PM by feisal »

Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #18 on: February 17, 2010, 09:28:59 PM »
Saya dah amek kunci jumaat minggu lepas-ada sorang dah pindah masuk. Belakang umah sedang renovate-major renovation siap submit plan..

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #19 on: February 17, 2010, 09:36:43 PM »
Harini tadi buat inspection. Boleh tahan gak banyak hairline crack. Yg lain minor ajelah kut. Tunggu semua dah settle down nanti baru start buat renovation. Target nak masuk rumah akhir tahun ni atau awal tahun depan.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #19 on: February 17, 2010, 09:36:43 PM »



Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #20 on: February 17, 2010, 09:39:51 PM »
Banyak kat blah mana...saya x sempat check pun cuma sebelum nie dah tgk gitu2 jer...

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #21 on: February 17, 2010, 09:44:21 PM »
Tingkap. Pastu joint antara beams dengan dinding. Tengok2 la jugak wall tiles dan tiles floor skirting. Ada gak yg crack. Maklumlah minggu2 sebelum ni agak panas.

estnee

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 28
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #22 on: February 17, 2010, 10:55:12 PM »
yeap..betul3x..byk hairline crack.esp kat tingkat atas.

mase g amek kunci hr tu pun tperanjat sbungkus plastik dia kasi..tmasuk ngan tutup lubang tu skali..haha..

estnee

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 28
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #23 on: February 17, 2010, 10:58:40 PM »
nak tanye pdapat jiran2 sekalian..
patut ke kite buat grill kat cermin tingkap tangga tu...? sbb ade yg suggest kata xpayah buat..
n, klau sape2 dh buat grill..brp ye kos?

sy buat yg basic je..mana yg mampu..rezeki masing2..target pindah bln april..

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #24 on: February 17, 2010, 11:25:38 PM »
Tingkap tangga tu rasanya nak buat separuh. Tengah fikir camna nak buat bagi nampak cantik.

hisham

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #25 on: February 18, 2010, 10:45:43 AM »
salam,

saya dah tempah grill depan guna wrought iron, belakang besi biasa (cat color wrought iron) kosnya RM3,000. Dalam 3 minggu nanti baru siap. Saya rasa memang murah dah. Rumah kita jadi mahal grill sebab tingkap depan kat tangga tu la.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #26 on: February 18, 2010, 10:51:51 AM »
BTW, rumah saya ni yang paling awal sekali siap kat Castanea ni dan antara yang paling ramai orang masuk tengok. Kalau ada apa-apa masalah besar, rasanya rumah ni la jugak yg akan kena dulu. Tu yg saya taknak masuk lagi. Nak tengok kut ada apa-apa masalah lagik. Kalau ada major defect, nanti saya update.

Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #27 on: February 19, 2010, 08:10:44 AM »
Hisham- nanti bg no. kontraktor buat grill yer. RM3k Murah kot tp kena tgk kualiti dia gak.... Ada sesiapa plan nak buat stor bwh tangga + tambah belakang dapur samakan ngan bilik untiliti. Ingat nak buat cuma x tahu mana plak nak letak mesin basuh kalu dah extend + plus tgh fikir mana nak tarik bajet ... Kontraktor yang buat belakang rumah saya tu bagitau ade kawasan rumah kita buat-luas skit dapur...

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #28 on: February 19, 2010, 08:16:14 AM »
Kalau ada idea-idea untuk renovation tu, kongsi la kat sini.

Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #29 on: February 19, 2010, 08:27:27 AM »
Plan nak buat bilik utiliti jd wet kitchen, wet kitchen plak jd dry kitchen. Luas sikit hall tu... Tu plan setakat nie..

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #29 on: February 19, 2010, 08:27:27 AM »