Author Topic: Ada sesiapa dah ambik kunci?  (Read 14332 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hisham

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #30 on: February 19, 2010, 02:55:24 PM »
no hp yg buat grill: khairi 0129139537. bengkel dia kat sg merab jer

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #31 on: February 19, 2010, 03:34:07 PM »
Rumah yang tengah renovate tu tuannya taknak masuk forum ke? Banyak nak tanya nih.  ;D

Dengarnya nak tambah depan belakang tuh. Dah nak siap nanti nak mintak permission nak tengok-tengok.

Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #32 on: February 20, 2010, 01:19:40 PM »
Td tgk umah - banyak gak nak komplen. Tgk umah orang lain ada satu umah tu dah siap tinted tingkap semua. Menarik gak siapa ada survey berapa-kalu tuan rumah yang dah buat nak respon...

estnee

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 28
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #33 on: February 20, 2010, 01:29:47 PM »
hamizul ni ke yg dok jln 2/3J? teka je ek..pasal yg tinted tingkap tu pun satu jln gak ngan rmh sy..
sy mmg tgh mcarik org tinted cermin pun nie..nx wk br dpt quo sbb orgnyer bcuti raya..

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #34 on: February 20, 2010, 02:34:47 PM »
Nak tinted cermin murah ni buleh pakat ngan jiran2. Beli satu gulung besar tu (mcm kat kedai tinted kereta), pastu potong dan tampal sendiri. Kira DIY la. Tapi leceh sikit la sebab banyak keje.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #34 on: February 20, 2010, 02:34:47 PM »



Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #35 on: February 21, 2010, 11:48:48 AM »
ye kot..Rumah yang dah buat tu bertentangan ngan taman lain.. Penting gak nak tinted cermin terutama kat cermin kat tangga.. Dia pakai jenis kabut- kira malam siang org x nampak..

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #36 on: March 03, 2010, 11:37:13 AM »
Rumah masih dalam proses baikpulih lepas inspection. Pasni nak tunggu sebulan & buat inspection sekali lagik.

Hamizul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 56
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #37 on: March 03, 2010, 01:14:24 PM »
Baikpulih tengah buat ker feisal-rumah saya dia kata kerja baikpulih sebulan. x tahu tgh buat ker belum- nak tengok dia buat ker dak...

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #38 on: March 03, 2010, 02:01:26 PM »
Memang dia kata sebulan. Nampak ada orang tengah buat kerja tapi tak sempat singgah lagi.

motek

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 17
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #39 on: March 05, 2010, 07:02:39 PM »
Salam to semua,
I'm  one of the owner Castanea nie...nak tanya ada sapa2 selain Castanea owner unit yg baris depan mengadap ke Semi-D dah start/atau nak buat rennovation??
Saya dalam planning process utk buat rennovation nie..

Just want to share, Saya pi ke MPKJ last 2 weeks utk survey pasal pelan setara(standard plan) utk renovation utk extend dapur, mmg ada dan sapa2 pun bole beli pelan ni kalo renovation tu termasuk dalam syarat2 yg ditetapkan(antaranya i-tanah belakang dengan jalan tak lebih 2kaki ii-extend dapur/belakang rumah bawah sahaja etc etc). Untungnya pelan setara nie, sbb owner tak payah engage dengan architect utk pelan rumah dsb (save la 2-3k dekat situ kot).

Tapi malangya, rumah saya baris yg belakang sekali, menghadap ke fasa yang lama, jadi tanah belakang tu tinggi lebih dr 2kaki, so tak bole la guna pelan setara  :o ???  tensen tensen

Sy skrg nie tengah survey2 utk dapatkan khidmat architect utk produce blue print drawing nie...so kalo ada sapa2 dah engage dengan architect tu, share2 la rate die yer...bukan apa, in my case, semue layout drawing tu saya bole produce and idea pun sendiri, tapi still kena bayar dalam 2-3k rate (yg saya aware la) utk dapatkan signatura Architect yg berdaftar dengan MPKJ.... so share2 la ek, rate die kalo sapa2 tau

selamat!

p/s:ada sapa2 ada idea macam nak susun furniture(master bed, closet etc etc ) dalam master bedroom tak?? pening memikirkan disebabkan original space bilik tu ditambah plak dengan kedudukan pintu

mossgenio

  • Salah seorang
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4035
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #40 on: March 06, 2010, 09:28:18 AM »
Selamat berjiran  ;D

Mungkin ini boleh membantu

http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=2806.msg27731#msg27731

Tapi kontraktor pun ada yang boleh buat pelan & submission tu dan dimasukkan sekali dalam harga. Mungkin boleh buat cam

Saya nak tunggu baikpulih siap. Lepas tu tunggu sebulan & tengok kalau ada kerosakan lagik. Lepas tu repair lagik. Kalau dah ok barulah nak start cari arkitek/kontaktor.

Khairy

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #41 on: March 10, 2010, 10:48:03 PM »
salam, pekabo jiran2? ;D kami sekeluarga akan pindah ke sana end of march 2010. rumah kami berhadapan ngan fasa lama.

motek

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 17
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #42 on: March 11, 2010, 09:05:02 AM »
salam, khairy saya pun duduk berdepan dengan fasa lama, u no berapa? saja nak kenal jiran2 ;D

Khairy

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #43 on: March 12, 2010, 12:40:46 AM »
salam motek, dok no 19. selamat berjiran ;D awak bila nak pindah? da buat renovation ker?

motek

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 17
Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #44 on: March 12, 2010, 06:23:44 PM »
Khairy,
saya rumah no 5 (3 dari tepi sekali side semi D princeton)..now dalam process applying permit for rennovation

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Ada sesiapa dah ambik kunci?
« Reply #44 on: March 12, 2010, 06:23:44 PM »