Author Topic: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)  (Read 8473 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Naim

  • Guest
Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
« Reply #15 on: March 19, 2010, 11:39:26 PM »
Yg borang tipon tuh dah ada ker belum?

Dah ada line phone ker?

MonteCarlo

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 450
Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
« Reply #16 on: March 22, 2010, 11:55:02 AM »
belum ada apa2 lagi.... :( :(
bukan kat anjung suasana je nampaknya, kat rimbun suria pun masalah sama gak....
Kek/Roti/Kuih-Muih/Kelas Masakan- Klik sini: http://www.hanabakery.blogspot.com/

terra2400

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 320
Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
« Reply #17 on: March 22, 2010, 05:02:27 PM »
Nak tanya tuan-tuan sikit, penduduk anjung suasana gi surau untuk waktu kat mana? Jumaatnya pulak kat mana? Terima kasih.

nshamr

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 39
Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
« Reply #18 on: March 24, 2010, 10:47:01 PM »
Salam.
Saya pegi TM point Kajang semalam sbb ank buat urusan perpindahan line telefon,
kata pegawai tu paling cepat dalam masa 1 bulan ni diorg boleh activatekan line TM kat anjung, paling lewat 3 bulan lg.
Katanya cable semua dah ready, just nak activate je, x pasti la pulak.

Saya dah pindah dlm sebulan ke anjung, so i pakai Celcom broadband, nampak cantik je. 3G most of the time.  :D
Pasal surau, kat anjung mmg x de lagi tp kalau nak solat Jumaat boleh la pergi masjid KUIS.

Rgds
SHAM

Tunggul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 52
Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
« Reply #19 on: April 05, 2010, 09:18:33 AM »
Salam Saudara Terra2400,

Berkenaan surau berdekatan AS, setakat yg saya tahu ada 2 surau, 1 ada di tingkat bawah pangsapuri dahlia (Nama pangsapuri ni saya tak berapa pasti), tapi dari AS kena lalu sekolah rendah tu simpang ke 2 sebelah kiri terus sampai hujung, surau di pangsapuri blok sebelah kanan, atau terus ke surau Syakirin (kena lalu restoran Hj Tapah) masuk kiri berhampiran sekolah menengah yg masih terbengkalai. Bermula 2 April 2010 (Jumat lepas) solat jumaat dibuat disitu. Kalau tak boleh juga solat jumaat di Masjid Al-Azhar KUIS.
Sekian, Terima Kasih

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
« Reply #20 on: April 05, 2010, 12:29:19 PM »
Surau kat bawah "Seri Dahlia" dan Syakirin tu dekat "Seri Melati"

Salam Saudara Terra2400,

Berkenaan surau berdekatan AS, setakat yg saya tahu ada 2 surau, 1 ada di tingkat bawah pangsapuri dahlia (Nama pangsapuri ni saya tak berapa pasti), tapi dari AS kena lalu sekolah rendah tu simpang ke 2 sebelah kiri terus sampai hujung, surau di pangsapuri blok sebelah kanan, atau terus ke surau Syakirin (kena lalu restoran Hj Tapah) masuk kiri berhampiran sekolah menengah yg masih terbengkalai. Bermula 2 April 2010 (Jumat lepas) solat jumaat dibuat disitu. Kalau tak boleh juga solat jumaat di Masjid Al-Azhar KUIS.
Sekian, Terima Kasih

terra2400

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 320
Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
« Reply #21 on: April 06, 2010, 02:50:20 PM »
Terima kasih sdr Tunggul dan Akusempoi, maklumler dah berumur ni kena tanya, yang saya tahu kubur memang dekat, masjid seri putra hanya papan tanda saja, insyaalah hujung tahun ni pindah ler. Salam.

Tunggul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 52
Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
« Reply #22 on: April 12, 2010, 11:41:07 AM »
Alhamdulillah bertambah jemaah,
Diharap juga pada pengduduk2 yang lain pun dapat turut serta berjemaah disurau-surau berhampiran untuk keberkatan kawasan perumahan kita.. mudah-mudahan

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
« Reply #23 on: April 12, 2010, 02:50:55 PM »
Tuan-puan di anjung suasana kalau nak mendaftar khairat kematian bolehlah datang ke surau Al-Hijrah. Maklumat yg saya dapati AS terletak dibawah penyeliaan Surau Al-Hijrah untuk khairat kematian. Maklumat lanjut tentang khairat kematian dan daftar sebagai ahli kariah (boleh jadi AJK surau) di sini http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=4347.msg46667#msg46667

faizal919

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 1
Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
« Reply #24 on: April 18, 2010, 10:16:59 PM »
Salam,

Saya baru disini, belum pindah lagi. My details are as follows:

Nama: Faizal Osman
Status : Married
Isteri : Ruziliah Abd Rahman
Anjung Suasana No 13
Job : HR
HP 0122698997

Ada event apa please update me.

Terima Kasih

Naim

  • Guest
Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
« Reply #25 on: April 23, 2010, 09:24:06 AM »
For safety reasons, maybe elok jgn letak info kat sini. Jom join yahoogroups. Link ada kat thread satu lg. Tq

WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
« Reply #26 on: April 23, 2010, 12:11:54 PM »
Ya btl. Ptg smlm nmpk mpv yg ada 2 dark men pusg 2 x kat blok sy. 2 2 muda@bjg kot. Pmndunya ckp x bhs sy dgn suara kuat. Apahal ni? Cr apa kat cni? Bl rmh no brp? Msk bl? Kl x lg, bl nak msk?? Kl x bl umh kat cni, knp msk???? Saya mmg mdh bprasangka pd org 2 yg msk area sy wktu sun tbenam ni.

nobita

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 40
Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
« Reply #27 on: April 30, 2010, 08:53:25 PM »
just a friendly reminder: kepada owner rumah yg sedang buat renovation...sile la bagi tau kontraktor masing2...kalau tapau makanan...lepas habis makan, sile la buang ke tempat yg sepatutnye (tong sampah yg bertutup) atau pon bawak balik ke rumah diorang sendiri...anjing2 kat sini mlm merayau2 dn suka menyelongkar tong sampah dn kawasan2 yg sewaktu dgnnye...sisa2 makanan habis bersepah hingga ke rumah jiran2...kesian la jiran2 yg sudah menetap di sini...lebih baik owner sendiri yg sound sebelum org lain yg sound...

kalau tak silap mase 1st meeting ari tu pon ade seorang kakak dh bagi 1st reminder...

sekian terima kasih...

Naim

  • Guest
Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
« Reply #28 on: May 06, 2010, 10:37:53 AM »
Rumah saya pun ada terkena biasan sampah sarap. Diorang main campak2 ajek bekas makanan tuh. Paling haru toilet ngan sinki dapur mentang2 tak berpintu pun digunanya.


terra2400

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 320
Re: PERSATUAN PENDUDUK ANJUNG SUASANA (RAAS)
« Reply #29 on: May 11, 2010, 09:27:08 AM »
Apa perkembangan RAAS? Sejak perjumpaan ari tu, bila nak adakan mesyuarat/perjumpaan lagi. Penduduk tetap dah bertambah, lebih meriah.