Author Topic: PRODUK PMC - Perkongsian bijak.....  (Read 47821 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
PRODUK PMC - Perkongsian bijak.....
« on: 08 Feb, 10:56:06 AM »

Salam,

Semalam kawan sempat duduk berbincang bersama empunya Broz Graphicdesign di bandar seri putra bertujuan untuk memperkenalkan produk-produk PMC.
antaranya T-Shirt , sticker dsb.

Mungkin ini salah satu cara untuk mengumpul dana bagi urusan pengurusan PMC.. (Sekadar membantu)
Secara lisan, Pihak BROZ bersetuju untuk mengeluarkan produk-produk yang difikirkan sesuai atas jenama PMC seterusnya dijual kepada warga PMC. KOS pengeluaran akan dikeluarkan oleh pihak BROZ dan sebahagian keuntungan akan diserahkan kepada PMC. win-win situation...

Walaubagaimanapun, perkara ini hanyalah cadangan justeru kawan memohon kepada tuan sulaiman dan semua moderator serta sekalian warga PMC untuk membincangkan perkara ini dari semua sudut.
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

bob@maeps

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 291
  • baru tukau nick...ekekeke
    • Nasi Kukus Ayam Dara Mr.Bob's
Re: PRODUK PMC - Perkongsian bijak.....
« Reply #1 on: 08 Feb, 12:21:46 PM »

Salam,

Semalam kawan sempat duduk berbincang bersama empunya Broz Graphicdesign di bandar seri putra bertujuan untuk memperkenalkan produk-produk PMC.
antaranya T-Shirt , sticker dsb.

Mungkin ini salah satu cara untuk mengumpul dana bagi urusan pengurusan PMC.. (Sekadar membantu)
Secara lisan, Pihak BROZ bersetuju untuk mengeluarkan produk-produk yang difikirkan sesuai atas jenama PMC seterusnya dijual kepada warga PMC. KOS pengeluaran akan dikeluarkan oleh pihak BROZ dan sebahagian keuntungan akan diserahkan kepada PMC. win-win situation...

Walaubagaimanapun, perkara ini hanyalah cadangan justeru kawan memohon kepada tuan sulaiman dan semua moderator serta sekalian warga PMC untuk membincangkan perkara ini dari semua sudut.

aku okay jer....aku pun baru sembang ngan dia orang nie kelmarin........aku tempah banner baru aku untuk gunakan dekat gerai..dan juga untuk projek francais akan datang............walaupun aku boleh print lagi murah dengan menggunakan adik aku di KL..tapi aku rasa takpe aku nak sokong orang kita.....aku plan nak print banner ni dah lama gak...carik2 2-3 kedai di bandar seri putra nie..memang cakap boleh buat printing...tapi dengan muka ketat cakap 3 hari siap..alamak aii..kalau banner aku tempah tu banyak takpe la..baru 3pcs...lepas tu caj per kaki pun tak hengat2...dah le aku design sendiri.....

well setelah aku terbaca posting broz design kat sini aku nak cuba la....alhamdulilah..nie baru betul nak bisnes...aku hantar pukul 10 pagi...5 petang siap siap hantar lagi depan gerai aku ari tu....Thank You bro..camnie baru customer friendly....sembang ngan dia orang pun okay...takde masalah nak edit..so aku kasi 5 bintang untuk bro nie punya customer service (sorry aku jarang nak puji orang..tapi sebab aku dah rasa perit nak mencari org buat banner yang sesuai..alhamdulilah aku jumpa dia orang nie..)

saya sokong jer rancagan The_Legend_da..tu ;D

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: PRODUK PMC - Perkongsian bijak.....
« Reply #2 on: 08 Feb, 12:40:43 PM »


tu la...persatuan penduduk sek 5 pun sedang berusaha untuk buat t-shirt...bebudak ni ok la..bincang pun senang tak banyak hal....
seronok tgk warga PMC dapat berniaga melalui PMC..... ;D ;D
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: PRODUK PMC - Perkongsian bijak.....
« Reply #3 on: 08 Feb, 12:55:28 PM »
Bagusla kalau ada yg ingin mengeluarkan product tu.  Saya amat mengalu alukan.  Ttg, pengurusan kewangan dia tu saya serahkan kepada anda semua.  Samada di pegang oleh persatuan (Persatuan mana mana pun saya tak kisah) or even orang perseorangan.  Duit tu boleh le di guna utk aktiviti PMC...  

Semoga usaha product ini berjaya.

T-shirt dah siap, saya pun nak beli... kalau boleh, tambah RM2-5 utk letak nama or nickname dekat forum... (just cadangan)
« Last Edit: 08 Feb, 02:14:57 PM by Sulaiman Sabur »

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: PRODUK PMC - Perkongsian bijak.....
« Reply #4 on: 08 Feb, 01:42:34 PM »
Elok ler... Tuan Sulaiman kita pun dah bagi green light... mana mana yang elok, saya sokong jer...  ;D ;D ;D

kedainasfa

  • ALPHA LIPID LIFLINE
  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 595
  • Gender: Male
  • Slim Diet 2
    • alpha lipid & slim diet 2
Re: PRODUK PMC - Perkongsian bijak.....
« Reply #5 on: 08 Feb, 01:55:45 PM »
saya pun sokong cadangan tu....nnt nk jugak sy beli t shirt tu ;D

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: PRODUK PMC - Perkongsian bijak.....
« Reply #6 on: 08 Feb, 02:24:05 PM »
Bagusla kalau ada yg ingin mengeluarkan product tu.  Saya amat mengalu alukan.  Ttg, pengurusan kewangan dia tu saya serahkan kepada anda semua.  Samada di pegang oleh persatuan (Persatuan mana mana pun saya tak kisah) or even orang perseorangan.  Duit tu boleh le di guna utk aktiviti PMC...  

Semoga usaha product ini berjaya.

T-shirt dah siap, saya pun nak beli... kalau boleh, tambah RM2-5 utk letak nama or nickname dekat forum... (just cadangan)

elok juga cadangan utk tambah nickname....berkenaan duit tu ...rasanya elok kalau salah sorang moderator di PMC yg uruskan....atau kita suruh je BROZ untuk uruskan bila nak guna baru kita minta...lagipun pemilik BROZ adalah warga PMC....

Kawan telah minta pihak BROZ buat beberapa design dan sedikit masa lagi akan dipaparkan disini.....

buat permulaan mungkin kita akan keluarkan 2 item dahulu 1) t-shirt 2) sticker

MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

kedainasfa

  • ALPHA LIPID LIFLINE
  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 595
  • Gender: Male
  • Slim Diet 2
    • alpha lipid & slim diet 2
Re: PRODUK PMC - Perkongsian bijak.....
« Reply #7 on: 08 Feb, 04:26:02 PM »
bila dh letak contoh design tu bleh la kita undi ;D ;D ;D

iza_effina

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 19
Re: PRODUK PMC - Perkongsian bijak.....
« Reply #8 on: 08 Feb, 05:59:58 PM »
 ;D ;D ;D
                       Saya dengan sepenuh hati sokong...

 :D :D :D             Hidup BROZZZzzzz.......   ;D ;)

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: PRODUK PMC - Perkongsian bijak.....
« Reply #9 on: 08 Feb, 06:30:38 PM »

Salam,

Semalam kawan sempat duduk berbincang bersama empunya Broz Graphicdesign di bandar seri putra bertujuan untuk memperkenalkan produk-produk PMC.
antaranya T-Shirt , sticker dsb.

Mungkin ini salah satu cara untuk mengumpul dana bagi urusan pengurusan PMC.. (Sekadar membantu)
Secara lisan, Pihak BROZ bersetuju untuk mengeluarkan produk-produk yang difikirkan sesuai atas jenama PMC seterusnya dijual kepada warga PMC. KOS pengeluaran akan dikeluarkan oleh pihak BROZ dan sebahagian keuntungan akan diserahkan kepada PMC. win-win situation...

Walaubagaimanapun, perkara ini hanyalah cadangan justeru kawan memohon kepada tuan sulaiman dan semua moderator serta sekalian warga PMC untuk membincangkan perkara ini dari semua sudut.

ko dh patut jd moderator atau apa2 jawatan yg sepatutnya....  ;D ;D ;D ;D ;D

byk bg cadangan yg membina utk PMC..... ;D ;D ;D ;D ;D

ada sokongan....?

tokbatin

  • Guest
Re: PRODUK PMC - Perkongsian bijak.....
« Reply #10 on: 08 Feb, 06:48:06 PM »

Good job!...terima kasih pada kawan2 semua..usaha dan idea anda dihargai.

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: PRODUK PMC - Perkongsian bijak.....
« Reply #11 on: 08 Feb, 09:17:53 PM »

Salam,

Semalam kawan sempat duduk berbincang bersama empunya Broz Graphicdesign di bandar seri putra bertujuan untuk memperkenalkan produk-produk PMC.
antaranya T-Shirt , sticker dsb.

Mungkin ini salah satu cara untuk mengumpul dana bagi urusan pengurusan PMC.. (Sekadar membantu)
Secara lisan, Pihak BROZ bersetuju untuk mengeluarkan produk-produk yang difikirkan sesuai atas jenama PMC seterusnya dijual kepada warga PMC. KOS pengeluaran akan dikeluarkan oleh pihak BROZ dan sebahagian keuntungan akan diserahkan kepada PMC. win-win situation...

Walaubagaimanapun, perkara ini hanyalah cadangan justeru kawan memohon kepada tuan sulaiman dan semua moderator serta sekalian warga PMC untuk membincangkan perkara ini dari semua sudut.

ko dh patut jd moderator atau apa2 jawatan yg sepatutnya....  ;D ;D ;D ;D ;D

byk bg cadangan yg membina utk PMC..... ;D ;D ;D ;D ;D

ada sokongan....?


jawatan tak penting bro... :D :D :D
kawan cuma nak lihat PMC terus maju ...berkembang seiring dengan dunia nyata....lagipun bukan untuk org lain..untuk warga Putra-mahkota juga kan...
Pengalaman yang sedikit ni kalau boleh nak dikongsikan bersama ;D ;D ;D
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: PRODUK PMC - Perkongsian bijak.....
« Reply #12 on: 08 Feb, 10:42:17 PM »
ko dh patut jd moderator atau apa2 jawatan yg sepatutnya....  ;D ;D ;D ;D ;D

byk bg cadangan yg membina utk PMC..... ;D ;D ;D ;D ;D

ada sokongan....?

Saya SOKONG!!! So, bole ler bro TLD kita ni wakili kita sebagaimana cadangan dia sendiri...  ;D ;D ;D
Apa apa pun ianya hak mutlak Tuan Sulaiman kita...  ;D

Kalau jadi mod, lagi banyak boleh sumbang bro... Jangan mare...  ;D ;D ;D

elok juga cadangan utk tambah nickname....berkenaan duit tu ...rasanya elok kalau salah sorang moderator di PMC yg uruskan....atau kita suruh je BROZ untuk uruskan bila nak guna baru kita minta...lagipun pemilik BROZ adalah warga PMC....

Kawan telah minta pihak BROZ buat beberapa design dan sedikit masa lagi akan dipaparkan disini.....

buat permulaan mungkin kita akan keluarkan 2 item dahulu 1) t-shirt 2) sticker


Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: PRODUK PMC - Perkongsian bijak.....
« Reply #13 on: 08 Feb, 10:49:31 PM »
ko dh patut jd moderator atau apa2 jawatan yg sepatutnya....  ;D ;D ;D ;D ;D

byk bg cadangan yg membina utk PMC..... ;D ;D ;D ;D ;D

ada sokongan....?

Saya SOKONG!!! So, bole ler bro TLD kita ni wakili kita sebagaimana cadangan dia sendiri...  ;D ;D ;D
Apa apa pun ianya hak mutlak Tuan Sulaiman kita...  ;D

Kalau jadi mod, lagi banyak boleh sumbang bro... Jangan mare...  ;D ;D ;D

elok juga cadangan utk tambah nickname....berkenaan duit tu ...rasanya elok kalau salah sorang moderator di PMC yg uruskan....atau kita suruh je BROZ untuk uruskan bila nak guna baru kita minta...lagipun pemilik BROZ adalah warga PMC....

Kawan telah minta pihak BROZ buat beberapa design dan sedikit masa lagi akan dipaparkan disini.....

buat permulaan mungkin kita akan keluarkan 2 item dahulu 1) t-shirt 2) sticker


yo la.... ko mmg cam kamus la..... terer la..... so Tuan Sulaiman rasanya dah bleh upgrade kawan kita ni....
calon sesuai ni.... lgpun syarat-syarat kelayakan dah cukup..

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: PRODUK PMC - Perkongsian bijak.....
« Reply #14 on: 09 Feb, 01:54:59 AM »
 8) Done!