Author Topic: Bagaimana anda tahu ttg PMC?  (Read 9300 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nMa

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 40
Bagaimana anda tahu ttg PMC?
« on: February 16, 2010, 12:39:07 PM »
Sekarang ni dah semakin ramai pengguna PMC ni walau pun sbg guests (termasuk aku la selalunya). Camne mula2 korang tahu pasal forum nih?

Me dulu google cari info pasal update/info/ xtvt pasal BBM. Pastu terjumpa la forum nih. Mmg baguih la ada PMC ni. Senang nak tau cerita terkini. Org yg keje cam me ni, kureng sikit masa nak sembang2 di alam realiti.

So, korang lak camne?

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: Bagaimana anda tahu ttg PMC?
« Reply #1 on: February 16, 2010, 12:44:47 PM »
Aku pon terjumpe PMC ni mase tgh dok googling carik info pasal Rimbun Suria. Wahhhh... ade forum rupenye. Tapi amek masa jugak nak join ini forum sebab rumah mcm lambat laie nak siap. La ni bile rumah dah hampir nak siap, aku pon terus mengaktifkan diri untuk mencarik kawan dan berkenalan ngan bakal jiran nanti...

Kite yang sibuk mencarik rezeki nih, mungkin jarang2 dapat jumpe ngan jiran. Jadi, forum ni la sebagai barisan alternatif untuk mengeratkan silaturrahim dan mengetahui aktiviti terkini di dalam kejiranan kite. Mekasih kepada petai2 otai2 yang menghidupkan forum nih...

nMa

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 40
Re: Bagaimana anda tahu ttg PMC?
« Reply #2 on: February 16, 2010, 12:51:38 PM »
Aku pon terjumpe PMC ni mase tgh dok googling carik info pasal Rimbun Suria. Wahhhh... ade forum rupenye. Tapi amek masa jugak nak join ini forum sebab rumah mcm lambat laie nak siap. La ni bile rumah dah hampir nak siap, aku pon terus mengaktifkan diri untuk mencarik kawan dan berkenalan ngan bakal jiran nanti...

Kite yang sibuk mencarik rezeki nih, mungkin jarang2 dapat jumpe ngan jiran. Jadi, forum ni la sebagai barisan alternatif untuk mengeratkan silaturrahim dan mengetahui aktiviti terkini di dalam kejiranan kite. Mekasih kepada petai2 otai2 yang menghidupkan forum nih...

Tu la, kalau dolu-dolu.....petang2 je akan nmpk suri + sura rumahtangga dok lepak kat luar rumah sembang2. (kebanyakan kat kg2). Ini kalau dah nak masuk maghrib baru sampai rumah, nak sembang pekebendanya. Para ibu akan bersilat kat dapur utk sipakan mkn malam. :P

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Bagaimana anda tahu ttg PMC?
« Reply #3 on: February 17, 2010, 08:37:46 PM »
kawan ada sorang kawan... kawan kawan tu yang bagitau ada forum ni kat kawan...  ;D

tapi dia belum post lagi... dok baca jer...  :P

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: Bagaimana anda tahu ttg PMC?
« Reply #4 on: February 17, 2010, 10:17:45 PM »
Baca pon takpe, janji segala aktiviti yang dirancangkan dapat disebarkan. Tapi kalau buleh jgn la baca jer, post la sikit, at least nanti kalau nak mintak tolong ke dalam forum nih, ramai la kawan2 yang buleh membantu, tak gitu  ::)

Just nak tau tuan mod, tade sebarang yuran penyertaan dikenakan kan untuk komuniti nih?

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Bagaimana anda tahu ttg PMC?
« Reply #4 on: February 17, 2010, 10:17:45 PM »



Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Bagaimana anda tahu ttg PMC?
« Reply #5 on: February 17, 2010, 10:22:14 PM »
Sy jawab bagi pehak Tuan punya forum....setakat ini tiada bayaran yg di kenakan kpd ahli forum ini.
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

M A T R I X

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1140
Re: Bagaimana anda tahu ttg PMC?
« Reply #6 on: February 18, 2010, 08:20:53 AM »
Saya tahu masa nak beli rumah kat T.I.P. Seblm beli buat survey kat internet jumpa forum nih....... ;D

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Bagaimana anda tahu ttg PMC?
« Reply #7 on: February 18, 2010, 10:52:35 AM »

PMC ni sehingga hari ni telah dikenali ramai....sehinggakan ke bandar baru bangi...bahkan di petaling jaya juga ada yang bertanya....menjadi tanggungjawab kita bersama untuk terus menjaga dan memelihara PMC untuk menjadi lebih hebat... ;D ;D
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

M A T R I X

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1140
Re: Bagaimana anda tahu ttg PMC?
« Reply #8 on: February 18, 2010, 01:50:48 PM »
penduduk bdr baru bangi ramai join forum bangionline.com.... ;D ;D ;D

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: Bagaimana anda tahu ttg PMC?
« Reply #9 on: February 18, 2010, 02:02:35 PM »
Sekarang nih bermacam2 forum dah ade. Tugas kite sebagai ahli adalah untuk memastikan forum yang kite masuk tu terus aktif dan diterima oleh ahli sasaran. Kalau kite yakin PMC ni boleh membantu kite untuk menjawab pelbagai persoalan, aktifkanlah diri kite dan sentiasa melibatkan diri dalam aktiviti yang dirancang oleh petai2 otai2. Errr... taknak buat sticker letak kat cermin kete ke sebagai promosi?

M A T R I X

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1140
Re: Bagaimana anda tahu ttg PMC?
« Reply #10 on: February 18, 2010, 02:18:33 PM »
betul tu.... kalau lekat sticker forum putra mahkota tu kat cermin belakang kereta, mesti ramai yg akan join.... ;D ;D ;D

nMa

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 40
Re: Bagaimana anda tahu ttg PMC?
« Reply #11 on: February 18, 2010, 02:37:41 PM »
Rasanya kalau diperhebatkan lagi promosi pasal PMC, mungkin akan lebih ramai yg akan join.

MOD mungkin boleh bukak thread lain / guna thread ni utk minta cadangan drp semua forumers bagaimana cara nak promote PMC ni. Sebagai insentifnya, mungkin boleh tambah bintang/kredit kepada idea yg paling bernas. (cadangan jer)
« Last Edit: February 18, 2010, 02:40:12 PM by nMa »

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Bagaimana anda tahu ttg PMC?
« Reply #12 on: February 18, 2010, 02:40:08 PM »
betul tu.... kalau lekat sticker forum putra mahkota tu kat cermin belakang kereta, mesti ramai yg akan join.... ;D ;D ;D

Sedang di usahakan. Cuba klik di sini http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=3467.msg35769#msg35769
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: Bagaimana anda tahu ttg PMC?
« Reply #13 on: February 18, 2010, 03:26:11 PM »
Rasanya kalau diperhebatkan lagi promosi pasal PMC, mungkin akan lebih ramai yg akan join.

MOD mungkin boleh bukak thread lain / guna thread ni utk minta cadangan drp semua forumers bagaimana cara nak promote PMC ni. Sebagai insentifnya, mungkin boleh tambah bintang/kredit kepada idea yg paling bernas. (cadangan jer)

Tak perlu la insentif. Perlu diingat, abang2 moderator kite bekerja keras demi memastikan forum ni berjalan lancar untuk kite semua jugak, tanpa menerima apa2 bayaran. Buat ape nak kejar bintang kalau idea/post yang kite letak takde hasil. Mungkin tuan mod buleh bukak thread baru untuk membincangkan idea untuk promote PMC. Sama2 lah kite bagi idea dan sama2 lah kite menyokong idea tu kalau bagus.

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Bagaimana anda tahu ttg PMC?
« Reply #14 on: February 18, 2010, 03:36:55 PM »


terima kasih atas pandangan bagi memajukan PMC...
Untuk permulaan

2 program telah dirancang 1) BBQ 2) Produk PMC - Sticker dan T-Shirt

apa pun kita lihat dulu sejauh mana sambutan terhadap 2 program ini serta keberkesanannya dalam usaha untuk mempromosikan PMC...

Sesapa ada member wartawan tu bleh la war-warkan tentang program BBQ pada 24 april nanti (Tarikh cadangan)
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Bagaimana anda tahu ttg PMC?
« Reply #14 on: February 18, 2010, 03:36:55 PM »