Author Topic: WIFI di Seri Mawar  (Read 5347 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
WIFI di Seri Mawar
« on: February 23, 2010, 07:37:18 AM »
Dikirim oleh [email protected] 23 Februari 2010 pada 6:25 AM
http://pangsapuriserimawar.blogspot.com/2010/02/wifi-di-seri-mawar.html



Seperti yang pernah JMB maklumkan tentang penambahbaikan WIFI di Seri Mawar, alhamdulillah JMB dan Dzaf Hotspot Solution telah bersetuju untuk bekerjasama agar keseluruhan blog Seri Mawar dapat diliputi dengan WIFI.

Buat permulaan, percubaan sedang dijalankan di Blok B dan akses meliputi hampir keseluruhan Blok B sehingga ke kawasan pagar berhampiran Seri Dahlia. Akses liputan juga dipercayai boleh mencapai penduduk Acacia dan unit-unit Blok A yang berhampiran Blok B.

Cara penggunaannya ada adalah dengan pembelian kad prepaid. Sejam hanya dikenakan bayaran sebanyak RM0.75. Anda boleh melayarinya dari rumah anda, di meja dan kerusi rehat di taman Blok B atau dari kenderaan anda. Kad prepaid tersebut akan mula dijual di pejabat pengurusan JMB Seri Mawar.

Secara rasminya, tempoh percubaan rasmi akan dimulakan mulai 1 Mac 2010 hingga 31 Mac 2010. Pada minggu pertama (1 - 7 Mac), pihak pembekal telah bersetuju untuk memberikan akses percuma selama 20 minit untuk sekali Login. Selepas waktu tersebut Mac address pengguna akan disekat selama 12 jam. Selepas 12 jam, boleh login balik. Bagaimanapun untuk akses berterusan, pengguna digalakkan membeli prepaid berharga RM5, RM10 atau RM30.

Diharap ramai yang akan menggunakan perkhidmatan ini kerana ianya lebih murah dan sangat mudah digunakan. Hanya yang anda perlu ada, komputer dengan akses WIFI dan kad prepaid Mahkota Hotspot.

Manual penggunaan disini.

Selamat berinternet.

eek-1

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 1
  • Gender: Male
    • InsomniaStudios.org
Re: WIFI di Seri Mawar
« Reply #1 on: April 03, 2010, 01:26:51 PM »
coverage di block b hujung tak sampai ke ruang tamu. ada plan nak buat improvement tak?




namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: WIFI di Seri Mawar
« Reply #2 on: April 05, 2010, 02:20:33 PM »
insya-Allah akan diperbaiki oleh kontraktor setelah tempoh percubaan selesai. Terima kasih atas feedback.

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: WIFI di Seri Mawar
« Reply #3 on: April 05, 2010, 02:33:06 PM »
Tahniah dan terima kasih kpd JMB Seri Mawar di atas kemudahan wifi yg di sediakan.

Satu lagi fasiliti yg akan menambah nilai property pemilik unit di sini. Jika iklankan unit yg nak di sewa...boleh masukkan dlm iklan kemudahan wifi ini.
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: WIFI di Seri Mawar
« Reply #4 on: April 05, 2010, 07:46:35 PM »
Mana yang mampu kita akan cuba buat.

Sebagai contoh, baru-baru ini juga pagar batu baru dinaikkan (tapi kat belakang banyak gak bunyi tu... tak pelah anggap sebagai cabaran).


Serta kita baru buat sekatan ke taman agar kereta/motor/basikal tidak dapat masuk kawasan taman dan merosakkan taman.


Kita juga baru membeli 10 meja batu/meja taman untuk kemudahan penghuni mawar. Boleh digunakan untuk makan-makan. Atau tempat berbual dengan rakan disebelah petang. Atau untuk melayari wifi.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: WIFI di Seri Mawar
« Reply #4 on: April 05, 2010, 07:46:35 PM »



[email protected]

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 291
  • baru tukau nick...ekekeke
    • Nasi Kukus Ayam Dara Mr.Bob's
Re: WIFI di Seri Mawar
« Reply #5 on: April 06, 2010, 12:36:44 AM »
tahniah juga diucapkan...tapi rasanya wifi masih menjadi masalah utamanya ialah bandwith....kena macam tengahari sampai petang tadi...memang rasa seksa sangat nak bukak satu2 page....malam sket nie oklah jugak :-\

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: WIFI di Seri Mawar
« Reply #6 on: April 06, 2010, 10:55:44 AM »
Bob ada 2 jenis wifi. Kalau pakai wifi kepunyaan JMB memang bermasaalah. Kalau pakai prepaid, dah siap ada bandwidth management.

tahniah juga diucapkan...tapi rasanya wifi masih menjadi masalah utamanya ialah bandwith....kena macam tengahari sampai petang tadi...memang rasa seksa sangat nak bukak satu2 page....malam sket nie oklah jugak :-\

azwa81

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 52
Re: WIFI di Seri Mawar
« Reply #7 on: August 18, 2010, 08:53:39 AM »
napa da tade line wifi kat blok b...?????? apa yang berlaku sebenarnya terjadi??????? saya masih ada prepaid wifi ni... tak kan nak lepak kat taman baru ada...tengah upgrade ke ape? prepaid saya masih ada lagi...ada yang baru beli.... :( ada satu lagi nak tanya..wifi yang adham tu sapa punya ye? yg tu kuat line dia kat rumah saya...boleh beli ke?tq

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: WIFI di Seri Mawar
« Reply #8 on: August 18, 2010, 01:36:28 PM »
kerja-kerja penaikan taraf sedang dijalankan. harap bersabar.

azwa81

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 52
Re: WIFI di Seri Mawar
« Reply #9 on: August 19, 2010, 10:18:58 AM »
tq...bagus juga naik taraf...kat sini pun cuma ada satu atau 2 bar... sampai bile ya?

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: WIFI di Seri Mawar
« Reply #10 on: August 19, 2010, 11:55:24 AM »
Proses tersebut mungkin sehingga minggu depan... saya akan maklumkan nanti perkembangannya.

azwa81

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 52
Re: WIFI di Seri Mawar
« Reply #11 on: October 07, 2010, 01:53:36 PM »
mcmana ni masih tade coverage..masih ada rm20 lagi kupon wifi ni...

mamihass

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 12
  • Gender: Female
Re: WIFI di Seri Mawar
« Reply #12 on: September 10, 2011, 01:45:24 PM »
dlu sewa time study npe la xde lg erk..  :'( :'(

xyah ssh2 g cc... hihihihi :D :D
salam perkenalan sume..!! saya ahli baru di sini..

fie

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 24
Re: WIFI di Seri Mawar
« Reply #13 on: December 31, 2012, 02:29:55 PM »
slm...saya baru menggunakan sistem wifi ni....sabtu 22/12 saya beli wifi RM10....dan penggunaan ok walaupun kdg2 connection agk low...so sabtu lepas 29/12 saya beli satu lagi RM 10...tetapi agak mengecewakan sebab...prepaid berjalan walau saya tak online....saya buat trial & error....log out+off wifi connection....tpi still prepaid berjalan...nasib baik saya menggunakan prepaid RM 10...kalau RM 30???....tapi itupun saya sangat rugi...

2...3..kali saya cuba log out & in balik...tpi result masih sama.....RM 10 habis mcm tu shj...could i claim back my RM 10????

TQ.....

fie

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 24
Re: WIFI di Seri Mawar
« Reply #14 on: January 03, 2013, 12:21:59 PM »
problem solved...walaupun..en shahrul..nama seperti yg tercatat di webpage seri mawar...tak jawab phone & didn't reply my sms...

this is the reason given by cik ayu....normal problem bila dah year end...btw...thank you sbb replace 2 prepaid tu...rupanya ada expired date...31/12/12....

 ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: WIFI di Seri Mawar
« Reply #14 on: January 03, 2013, 12:21:59 PM »