Author Topic: bsp D'Punchak Nusa  (Read 3639 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kambing

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 40
  • Gender: Female
bsp D'Punchak Nusa
« on: 27 Jul, 09:56:14 PM »
hello2 semua bz ka...

milestone

  • Guest
Re: bsp D'Punchak Nusa
« Reply #1 on: 06 Aug, 01:50:35 PM »
know any owner of townhouse for rental there?

BardmyNusa

  • Goal Setting: "Kebebasan Kewangan & Keperibadian"
  • Penghuni
  • **
  • Posts: 20
  • Gender: Male
  • Kitalah penentu corak masa depan kita..!
    • Surf My Blog Info (F.O.C : It Free of charge..)
Re: bsp D'Punchak Nusa
« Reply #2 on: 14 Aug, 06:50:36 PM »
Salam sejahtera,

Saya bakal penghuni baru di D'Puncak Nusa (TownHouse). Cadangan sebelum ni mahu saja saya sewakan dulu rumah tu buat sementara waktu dalam 3 ke 4 tahun kot.. tapi buat masa ni belum lagi dilaksanakan sebab saya kena sempurnakan segala keperluan asasi cam grill pintu dan tingkat serta pemasangan lampu rumah tu..

Sebab itu saya dah keluarkan iklan di ruangan perniagaan dan perkhidmatan..

Buat masa ni saya bertugas di KL dan masih lagi tinggal menyewa di Kg Padang Balang.. (ader sesiapa pernah tinggal sebelum ni kat situ..?)

Saya masih dalam perancangan untuk menyewakan rumah saya itu namun terdapat lagi perkara yang perlu saya uruskan. Nantikanlah ye.. kot-kot saya berubah fikiran untuk tinggal pula di sini.. manalah tau kan..

kambing

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 40
  • Gender: Female
Re: bsp D'Punchak Nusa
« Reply #3 on: 31 Aug, 10:40:34 AM »
welcome all....

 ;D ;D ;D ;D ;D

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: bsp D'Punchak Nusa
« Reply #4 on: 06 Nov, 05:29:50 PM »
Warga Nusa kalo kena insomnia meh-meh le jenguk ke pos pengawal depan padang permainan D'Puncak kita pekena kopi O panas (self service) sambil berkenal-kenalan..  almost nightly beginning 10pm until quorum menguap ;D
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

M A T R I X

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1140
Re: bsp D'Punchak Nusa
« Reply #5 on: 29 Nov, 08:59:36 AM »
Salam sejahtera,

Saya bakal penghuni baru di D'Puncak Nusa (TownHouse). Cadangan sebelum ni mahu saja saya sewakan dulu rumah tu buat sementara waktu dalam 3 ke 4 tahun kot.. tapi buat masa ni belum lagi dilaksanakan sebab saya kena sempurnakan segala keperluan asasi cam grill pintu dan tingkat serta pemasangan lampu rumah tu..

Sebab itu saya dah keluarkan iklan di ruangan perniagaan dan perkhidmatan..

Buat masa ni saya bertugas di KL dan masih lagi tinggal menyewa di Kg Padang Balang.. (ader sesiapa pernah tinggal sebelum ni kat situ..?)

Saya masih dalam perancangan untuk menyewakan rumah saya itu namun terdapat lagi perkara yang perlu saya uruskan. Nantikanlah ye.. kot-kot saya berubah fikiran untuk tinggal pula di sini.. manalah tau kan..

 :D Saya pernah menetap di sana (kg padang balang) dari umur 3 thn sampai darjah 5 iaitu pada tahun 1984 dulu... bagaimana keadaan kawasan di sana sekarang ??? ???

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: bsp D'Punchak Nusa
« Reply #6 on: 24 Dec, 04:12:50 PM »
Buat yang masih belum aware, komuniti D'Puncak Nusa dan Putra bergabung bawah satu bumbung Persatuan Penduduk (Penaja).. makluman berkenaan perihal komuniti terkini ada di http://www.nusa-putra.com/. Sila le berkunjung untuk memberikan buah fikiran dan mendapat update terkini.  ;D

Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

hamisha

  • Guest
Re: bsp D'Punchak Nusa
« Reply #7 on: 07 May, 10:41:03 AM »
salam......kpd warga d'puncak nusa sy nak tanya ada tak sesiapa yg nak sewakan rumah di area nusaputra tu..kalau ada boleh btau saya tak dan brapa sewa kat situ..anak buah saya mintak tanyakan..tkasih atas makluman yg akan diberi.........

kaseh dea

  • Guest
Re: bsp D'Punchak Nusa
« Reply #8 on: 02 Oct, 01:55:04 PM »
salam semua, saya berminat sgt nk menjadi jiran d'punchak nusa, tp 2 hari lepas berturut turut saya round kat sana tak da pon iklan umah sewa atau rumah untk di jual,boleh guide saya tak? n boleh bg anggaran tak berapa sewa n harga rumah townhouse tu, jika diantara kalian tau rumah untuk disewakan untuk family muslim sila inform saya di ctnadiya@gmail.com atau call 0192443312 (nadia) secepat mugkin ye, terima kasih

telogoreng

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 35
Re: bsp D'Punchak Nusa
« Reply #9 on: 30 Oct, 10:24:14 AM »
salam sume