Author Topic: Program Cuti Minggu ini .  (Read 28632 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Program Cuti Minggu ini .
« Reply #90 on: 05 Apr, 12:34:11 PM »
set... 18/4 - Sg Tekala

1. cikmelah
2. wai
3. daddyvw

sapa lagi nak ikut, tulis ler nama... ;D ;D ;D

mImOsaPudiCa

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2490
Re: Program Cuti Minggu ini .
« Reply #91 on: 05 Apr, 12:41:06 PM »
cuti baru ni bawak anak2 gi jalan bukit merah lake town resort.... boleh tahan gak belanja yg perlu dikeluarkan. Apa2 pun budak2 enjoy. Kecian kat mak dia, kena tunggu tak mandi.

1 May, insyaallah turn family kami plk ke sana.... ape yg menariknye kt sna akusempoi?
tu mmg biasa la.... sy pn slalu cenggitu.... tgk jer anak & ayah berendam....  :-\  jd camereman diorg  :-\


set... 18/4 - Sg Tekala

1. cikmelah
2. wai
3. daddyvw

sapa lagi nak ikut, tulis ler nama... ;D ;D ;D

amboi dd... advance...  ;D ni nk g mandi ke nk mancing ni? abg misai dh plan nk mancing tu....
my asben x blh join mancing.... psl dia suke mandi-mande ngn anak2...  ;D ;D
« Last Edit: 05 Apr, 12:43:29 PM by wai »

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Program Cuti Minggu ini .
« Reply #92 on: 05 Apr, 12:52:34 PM »

amboi dd... advance...  ;D ni nk g mandi ke nk mancing ni? abg misai dh plan nk mancing tu....
my asben x blh join mancing.... psl dia suke mandi-mande ngn anak2...  ;D ;D

kawan semua boleh... omputeh kata multipurpose...  ;D ;D ;D

mImOsaPudiCa

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2490
Re: Program Cuti Minggu ini .
« Reply #93 on: 05 Apr, 12:57:00 PM »
ayeisal, pe lg... jom r join kitaorg... dd ade tu... kta nk bramas bramah mesra ngn dd...  ;D

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Program Cuti Minggu ini .
« Reply #94 on: 05 Apr, 01:02:21 PM »
ayeisal, pe lg... jom r join kitaorg... dd ade tu... kta nk bramas bramah mesra ngn dd...  ;D

elok gak tu... boleh jadi pelampung kawan... ;D ;D ;D

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: Program Cuti Minggu ini .
« Reply #95 on: 05 Apr, 01:04:52 PM »
set... 18/4 - Sg Tekala

1. cikmelah
2. wai
3. daddyvw

sapa lagi nak ikut, tulis ler nama... ;D ;D ;D

ayeisal, pe lg... jom r join kitaorg... dd ade tu... kta nk bramas bramah mesra ngn dd...  ;D

17/4 tu teman dah set nak buat bbq kat sungai congkak dengan geng-geng teman.
Setiap hari Ahad pulak teman bawak anak beranak jumpe mak abah teman. InsyaAllah kalau tade aral melintang, takde lencongan bulehla teman menyusul nanti. Daddyvw ni laju je nak ngikut kalau wai ade iye  ;D ;D ;D

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Program Cuti Minggu ini .
« Reply #96 on: 05 Apr, 01:08:20 PM »
kuikuikui...pelampung eh...xder tengelam nyer... :D :D .. ada 3 "kolam"..yg first tu nmpk cm dlm skit r..utk bebudak ada 2 lg kt atas..stakat betis dewasa jer airnyer... ::) ::)

sesapa yg takut air..leh g mancing kt kolam byr berhmpiran... :)

***ye r ayeisal..bru prasan...dua2 calon GM tu... ;)

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Program Cuti Minggu ini .
« Reply #97 on: 05 Apr, 01:13:14 PM »
17/4 tu teman dah set nak buat bbq kat sungai congkak dengan geng-geng teman.
Setiap hari Ahad pulak teman bawak anak beranak jumpe mak abah teman. InsyaAllah kalau tade aral melintang, takde lencongan bulehla teman menyusul nanti. Daddyvw ni laju je nak ngikut kalau wai ade iye  ;D ;D ;D

bahaya statement ni... :P :P :P

kawan pasal ada abang misai ler... ada nyer dia semua kawtim punya... lagipun nak mandi kat clubhouse tak layak... dapat mandi dalam hutan pun jadi ler... ;D

kuikuikui...pelampung eh...xder tengelam nyer... :D :D .. ada 3 "kolam"..yg first tu nmpk cm dlm skit r..utk bebudak ada 2 lg kt atas..stakat betis dewasa jer airnyer... ::) ::)

sesapa yg takut air..leh g mancing kt kolam byr berhmpiran... :)

***ye r ayeisal..bru prasan...dua2 calon GM tu... ;)

tak der makner nyer calon ke menda nyer... :P :P :P sesekali takkan kawan PM punya... MuaHaHaHa... :D :D :D

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Program Cuti Minggu ini .
« Reply #98 on: 05 Apr, 01:44:30 PM »
ada tiga attraction. Kalau duduk sana 2 hari satu malam, boleh cover 3 aktiviti: Waterpark, Ecopark dan Orang Utan Island.

Saya gi sehari jer... so dapat cover waterpark sahaja.

Waterpark tu macam kat Desa Water Park. Ada 3 kawasan untuk main air. Pertama kawasan pantai. Ini untuk mereka nak menikmati suasana pantai dan memijak pasir. Yang keduanya kawasan kanak-kanak. Dikelilingi oleh sungai buatan yg tidak dalam sesuai untuk kanak-kanak mengelilinginya. Disepanjang tu ada aktiviti seperti gelongsor air, air pancut dsb. Ketiga, kawasan untuk remaja dan dewasa. Seperti kawasan kanak-kanak, tapi lebih dalam dan ride-ride lebih tinggi dan mencabar. Kanak-kanak pun boleh main, tapi kena ditemankan ibubapa.

Semua ini boleh cover dalam masa sehari. Kalau stay 2 hari, next day tu leh gi Ecopart (seakan-akan zoo) dan pergi ke pulau orang utan. Tapi saya tak pergilah.

Sebelum tu kami tidur kat Parit Buntar dan menikmati makanan char-key-tiaw, mee udang dan kerang rebus yang segar sambil menikmati suasana matahari terbenam di Tanjung Piandang.

cuti baru ni bawak anak2 gi jalan bukit merah lake town resort.... boleh tahan gak belanja yg perlu dikeluarkan. Apa2 pun budak2 enjoy. Kecian kat mak dia, kena tunggu tak mandi.
1 May, insyaallah turn family kami plk ke sana.... ape yg menariknye kt sna akusempoi?
tu mmg biasa la.... sy pn slalu cenggitu.... tgk jer anak & ayah berendam....  :-\  jd camereman diorg  :-\

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Program Cuti Minggu ini .
« Reply #99 on: 05 Apr, 01:54:44 PM »
Last g Bkt Merah thn 2003....familiday. Ok jg tmpatnyer w/pun jauh...dan mase tu msh ada sana sini yg dlm pembinaan. Smpt gak melawat pulau org utanyer..tp  tgk dr jauh jer..cz ada seko tu pandang bby sy lain mcm jer... :D :D..

dan cuti skolah ni nnti ada cadangan nk bwk anak2 g Tiara Beach Resort. klu x pun ke melaka sewa chalet dan mancing smpai pagi... :P :P. dan anak2 mandi laut sampai kulit tukar kaler.. ::)

mImOsaPudiCa

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2490
Re: Program Cuti Minggu ini .
« Reply #100 on: 05 Apr, 02:16:33 PM »

17/4 tu teman dah set nak buat bbq kat sungai congkak dengan geng-geng teman.
Setiap hari Ahad pulak teman bawak anak beranak jumpe mak abah teman. InsyaAllah kalau tade aral melintang, takde lencongan bulehla teman menyusul nanti. Daddyvw ni laju je nak ngikut kalau wai ade iye  ;D ;D ;D

errgh  ??? ???
ayeisal..... statment kt cni kne ati2 sket.... PMC ni bahaya.... hang bkn x tau... clap aribln kang ade yg kuar akta... ade yg kne saman.... :P

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Program Cuti Minggu ini .
« Reply #101 on: 05 Apr, 02:27:28 PM »
cuti baru ni bawak anak2 gi jalan bukit merah lake town resort.... boleh tahan gak belanja yg perlu dikeluarkan. Apa2 pun budak2 enjoy. Kecian kat mak dia, kena tunggu tak mandi.
Lagi kesian kat bapak dia..Banyak kena keluar ooo...Kalau mandi kat tasik BBM tak kena bayar pun..

mImOsaPudiCa

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2490
Re: Program Cuti Minggu ini .
« Reply #102 on: 05 Apr, 02:32:44 PM »
cuti baru ni bawak anak2 gi jalan bukit merah lake town resort.... boleh tahan gak belanja yg perlu dikeluarkan. Apa2 pun budak2 enjoy. Kecian kat mak dia, kena tunggu tak mandi.
Lagi kesian kat bapak dia..Banyak kena keluar ooo...Kalau mandi kat tasik BBM tak kena bayar pun..

ala Capt.... bkn selalu pn...  ;D

ayiesal

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2107
  • Gender: Male
  • Rimbun Suria
    • True Journey Begins
Re: Program Cuti Minggu ini .
« Reply #103 on: 05 Apr, 02:37:00 PM »

17/4 tu teman dah set nak buat bbq kat sungai congkak dengan geng-geng teman.
Setiap hari Ahad pulak teman bawak anak beranak jumpe mak abah teman. InsyaAllah kalau tade aral melintang, takde lencongan bulehla teman menyusul nanti. Daddyvw ni laju je nak ngikut kalau wai ade iye  ;D ;D ;D

errgh  ??? ???
ayeisal..... statment kt cni kne ati2 sket.... PMC ni bahaya.... hang bkn x tau... clap aribln kang ade yg kuar akta... ade yg kne saman.... :P

Halamak, teman gurau2 mesre je. Maksud teman, wai ni penyeri majlis. Kalau wai datang ke mana2 aktiviti yang ahli pmc ni anjurkan, mesti ramai yang join. Termasuklah daddyvw dan teman jugak, gituuu...

Sekarang ni teman baru dapat kunci rumah. Banyak yang nak kene buat. Jadinya, masa hujung minggu banyak ditumpukan kat rimbun suria. InsyaAllah, teman berharap dapat menyambut Ramadhan dan Syawal di rumah baru. Bolehla berterawih dengan daddyvw  ;D

Teman pon baru balik dari Bukit Merah bulan lepas kot. Sesuai la kalau nak berehat kat situ...

mImOsaPudiCa

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2490
Re: Program Cuti Minggu ini .
« Reply #104 on: 05 Apr, 02:44:13 PM »
Halamak, teman gurau2 mesre je. Maksud teman, wai ni penyeri majlis. Kalau wai datang ke mana2 aktiviti yang ahli pmc ni anjurkan, mesti ramai yang join. Termasuklah daddyvw dan teman jugak, gituuu...

Sekarang ni teman baru dapat kunci rumah. Banyak yang nak kene buat. Jadinya, masa hujung minggu banyak ditumpukan kat rimbun suria. InsyaAllah, teman berharap dapat menyambut Ramadhan dan Syawal di rumah baru. Bolehla berterawih dengan daddyvw  ;D

Teman pon baru balik dari Bukit Merah bulan lepas kot. Sesuai la kalau nak berehat kat situ...

amboi ayiesal.... puji mlambong nmpak... pandai hang kaber...  ;D

kite org klu g bcuti.... rasenye bkn brehat.... penat lg ade mlayan kerenah ank2... rsenye cm mls nk g water park.... rugi.... boys & ayah dok main air.... mama kne jg girl.... anak dara ni ade asma.... tu yg problem  :P