Author Topic: Cadangan adakan PMC front page  (Read 6617 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Cadangan adakan PMC front page
« on: 15 Mar, 10:54:04 AM »
Saya ingin mencadangkan kepada pemilik bro Sulaiman untuk mengadakan front page (muka depan) PMC.

Kelebihan muka depan itu nanti akan memudahkan sebarang makluman, notis, iklan dipaparkan pada setiap pengunjung yg hadir ke forum ini.
Ini juga boleh digunakan sebagai muka tunggal yg perlu dilalui dan dibaca oleh mereka yg baru. Maka posting bertajuk seperti "SILA BACA TATARCARA INI SEBELUM BERFORUM DI SINI" boleh diletakkan dimuka hadapan dan mereka kena baca dahulu. Maka tak jadi posting iklan yg kata mereka tak tahu tatacara iklan dsb.

Sebagai rujukan boleh tengok kat forum2 ini:
http://www.lowyat.net/v2/
http://www.salaktinggi.com/forumbbst/portal.php
http://www.jiwang.org/

Sekadar cadangan.

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Cadangan adakan PMC front page
« Reply #1 on: 15 Mar, 10:56:41 AM »
saya setuju... ada juga antara moderator yang telah berbincang hal ini... kepakaran boleh dikongsikan bersama... bro akusempoi pun boleh tolong... ;D ;D ;D

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Cadangan adakan PMC front page
« Reply #2 on: 15 Mar, 10:58:22 AM »
saya pun bukannya tahu sangat tapi dah ada keperluan utk diadakan front page ni sebab banyak maklumat yg pendting tak sampai pada forumer.

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Cadangan adakan PMC front page
« Reply #3 on: 15 Mar, 11:01:43 AM »
saya pun bukannya tahu sangat tapi dah ada keperluan utk diadakan front page ni sebab banyak maklumat yg pendting tak sampai pada forumer.

statement macam takut jadi GM jer... ::) ::) ::)

either tak sampai atau buat buat tak sampai...  ;D apa apa pun dengan ada nyer front page maka tiada alasan lagi bila thread mereka di ambil tindakan sekalipun... ;)

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Cadangan adakan PMC front page
« Reply #4 on: 15 Mar, 11:05:04 AM »
tak takut pun.. tapi rasanya GM pun tak de kuasa tu. Bro Sulaiman je yg boleh buat.

p/s: Cukup jadi mod biasa jelah... tak mampu lak nak jadi GM.

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Cadangan adakan PMC front page
« Reply #5 on: 15 Mar, 12:04:42 PM »
tak takut pun.. tapi rasanya GM pun tak de kuasa tu. Bro Sulaiman je yg boleh buat.

p/s: Cukup jadi mod biasa jelah... tak mampu lak nak jadi GM.

ayat tu kawan ngan TLD dah pakai... cari ayat jiwang lain ler...  :P

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Cadangan adakan PMC front page
« Reply #6 on: 16 Mar, 01:29:58 PM »
emm.. apa ya... tak sihat...minta org lain je jadi GM.

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Cadangan adakan PMC front page
« Reply #7 on: 16 Mar, 01:45:05 PM »
emm.. apa ya... tak sihat...minta org lain je jadi GM.

ok... tak pernah dengar lagi... passed... ;D ;D ;D

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Cadangan adakan PMC front page
« Reply #8 on: 17 Mar, 05:41:38 PM »


cadangan yang masuk akal..dan boleh diterima pakai...kawan sokong ;D ;D
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Cadangan adakan PMC front page
« Reply #9 on: 17 Mar, 06:02:30 PM »


cadangan yang masuk akal..dan boleh diterima pakai...kawan sokong ;D ;D

orang lain cam senyap jer... macam tak der orang lain jer... asyik asyik
KAU AKU SEMPOI...  ;D

r-may

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 41
Re: Cadangan adakan PMC front page
« Reply #10 on: 17 Mar, 07:00:19 PM »
kawan setuju dan sokong, cumanya bila dah ada frontpage, mungkin keje webmaster akan bertambah sikit, terutama apabila ada content yang sudah tidak relevan (mcm aktiviti yg dah berlangsung), maka pemberitahuan ttg aktiviti tersebut perlu dibuang

elok juga jika sebarang posting terkini dari bhgn forum turut dipaparkan di frontpage, sebagaimana sekarang ini 30 posting terkini dipaparkan di bhgn paling bawah forum (Recent Posts)

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Cadangan adakan PMC front page
« Reply #11 on: 17 Mar, 07:53:48 PM »
insya allah balik malaysia nanti saya usahakan...

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Cadangan adakan PMC front page
« Reply #12 on: 18 Mar, 09:40:32 AM »
Terima kasih.

Semalam juga ahli majlis tingkap (masa TTC) bersetuju agar semua thread ada modnya sendiri. Dan kalau boleh lagi ramai mod dilantik supaya kerja mod kurang. Sebaiknya satu mod jaga satu atau dua thread sahaja. Kalau tengok serangan hari ini, ada beberapa thread yg tak dapat dibersihkan sebab tak ada mod.

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Cadangan adakan PMC front page
« Reply #13 on: 18 Mar, 10:02:39 AM »
Terima kasih.

Semalam juga ahli majlis tingkap (masa TTC) bersetuju agar semua thread ada modnya sendiri. Dan kalau boleh lagi ramai mod dilantik supaya kerja mod kurang. Sebaiknya satu mod jaga satu atau dua thread sahaja. Kalau tengok serangan hari ini, ada beberapa thread yg tak dapat dibersihkan sebab tak ada mod.

kawan dah suruh bro jadi GM, tak nak... pastu nak komplen... ::) ::) ::)

MuaHaHaHa... :D :D :D jangan mare...


-Ahli Majlis Mesyuarat Tingkap-

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Cadangan adakan PMC front page
« Reply #14 on: 18 Mar, 10:19:09 AM »
Sy amat setuju saranan akusempoi diperbanyakan mod di setiap thread atau di upgrade mod2 yg ada ini agar dpt memantau forum disini dgn lebih efektif.

Serangan 'spam' pagi ini telah dpt dibersihkan walaupun terlewat sedkit. Nasib baik serangan bukan berupa bahan2 lucah.
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas