Author Topic: Camellia Courts  (Read 58086 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Camellia Courts
« Reply #15 on: 19 Mar, 09:34:21 AM »
So maknanya rm80 tu berbaloi dgn kemudahan kondominium yg disediakan utk apt t'sebut...

Quote
potong bekalan air?

CC air direct syabas...
[/quote]
Memang berbaloi baloi !!!

Chakhedik

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 226
Re: Camellia Courts
« Reply #16 on: 19 Mar, 10:12:57 AM »
Quote
niaga dobi je...dobi yang wane oren tu.....kalu ada proposal baik. apa salahnya nak ber"JV".....hehehee...

orait...nanti kalo dah ada idea bernas blh le ber"JV"...hehehe...

Quote
Memang berbaloi baloi !!!

 8)

Baru 2 org nampaknya warga PMC yg bakal huni CC...

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Camellia Courts
« Reply #17 on: 19 Mar, 10:15:46 AM »
Quote
niaga dobi je...dobi yang wane oren tu.....kalu ada proposal baik. apa salahnya nak ber"JV".....hehehee...

orait...nanti kalo dah ada idea bernas blh le ber"JV"...hehehe...


Jangan ber"JY" sudah la. Panjang lak ceritanya.

Eh..OT lak...ampunnnn...

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Camellia Courts
« Reply #18 on: 19 Mar, 10:17:50 AM »
Quote
niaga dobi je...dobi yang wane oren tu.....kalu ada proposal baik. apa salahnya nak ber"JV".....hehehee...

orait...nanti kalo dah ada idea bernas blh le ber"JV"...hehehe...


Jangan ber"JY" sudah la. Panjang lak ceritanya.

Eh..OT lak...ampunnnn...


masih terkenang dulu-dulu...... ;D ;D ;D
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

Chakhedik

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 226
Re: Camellia Courts
« Reply #19 on: 19 Mar, 10:19:18 AM »

Jangan ber"JY" sudah la. Panjang lak ceritanya.

Eh..OT lak...ampunnnn...


"JY" tu apa bang?takde OT nya...heheh...

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Camellia Courts
« Reply #20 on: 19 Mar, 10:24:56 AM »

Jangan ber"JY" sudah la. Panjang lak ceritanya.

Eh..OT lak...ampunnnn...


"JY" tu apa bang?takde OT nya...heheh...

"JY" biarlah hanya tinggal kenangan..........OT
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

Chakhedik

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 226
Re: Camellia Courts
« Reply #21 on: 19 Mar, 10:27:08 AM »
"JY" biarlah hanya tinggal kenangan..........OT

alaaaa...xkusyuk ler nampaknya jumaat nanti...asik terpk apa itu ber"JY"...ber joyah?

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Camellia Courts
« Reply #22 on: 19 Mar, 10:28:07 AM »
"JY" biarlah hanya tinggal kenangan..........OT

alaaaa...xkusyuk ler nampaknya jumaat nanti...asik terpk apa itu ber"JY"...ber joyah?

shhhhh...tak bley cakap kuat-kuat nanti kena saman... ;D
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Camellia Courts
« Reply #23 on: 19 Mar, 10:29:39 AM »
Bahaya kalau asik terpikir JY ni. Gi la search JY. Panjang thread tu. Ambik masa nak baca. Off Topic. Boleh stop kat sini la.  ;D

Chakhedik

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 226
Re: Camellia Courts
« Reply #24 on: 19 Mar, 10:30:57 AM »
shhhhh...tak bley cakap kuat-kuat nanti kena saman... ;D

 :-X :-X :-X

pm me pm me...heheh...mn tau leh bt pedoman... ;)

Bahaya kalau asik terpikir JY ni. Gi la search JY. Panjang thread tu. Ambik masa nak baca. Off Topic. Boleh stop kat sini la.  ;D

worait...off topic lebor sgt dah...the end

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Camellia Courts
« Reply #25 on: 19 Mar, 10:31:36 AM »
Bahaya kalau asik terpikir JY ni. Gi la search JY. Panjang thread tu. Ambik masa nak baca. Off Topic. Boleh stop kat sini la.  ;D

key pad lock tul la kan....kalau tak mau beribu posting.....ok stop..back 2 the topic.. ;D
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Camellia Courts
« Reply #26 on: 19 Mar, 11:36:04 AM »
Quote
biasanya apakah tindakan yang diambil jika ada pemilik yg tidak membayar maintenance... Wink
Quote
potong bekalan air?  Grin

Nak potong bekalan air pun rasanya tak boleh kot sbb pemilik tiada tunggakan dgn Syabas, melainkan jika meter air masih menggunakan meter pukal...itu ada alasan utk memotong bekalan air.

Cara yg lain yg mungkin boleh di praktikkan ialah dgn menyiarkan nama2 pemilik dan jumlah tunggakan di papan notis di sekitar kawasan kediaman/apartment. Bukan utk memalukan tapi utk peringatan.

Mungkin pemilik merasakan tindakan mereka tak mahu menjelas kan tunggakan maintenance akan terlepas begitu saja. Mereka kena jelaskan juga krn utk mendapatkan hakmilik/strata title pihak pemaju akan melihat samada ada sebarang tunggakan maintenance ada atau tidak. Jika tiada tunggakan..barulah pihak pemaju mengeluarkan surat utk tujuan dpt kan strata title (ini yg dilakukan oleh Bangi Height, pemaju lain sy tak pasti).
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Camellia Courts
« Reply #27 on: 19 Mar, 12:17:37 PM »
Cara yg lain yg mungkin boleh di praktikkan ialah dgn menyiarkan nama2 pemilik dan jumlah tunggakan di papan notis di sekitar kawasan kediaman/apartment. Bukan utk memalukan tapi utk peringatan.
Cara ni tak berkesan. Ramai pemilik bukn menduduki unit tersebut.

Mungkin pemilik merasakan tindakan mereka tak mahu menjelas kan tunggakan maintenance akan terlepas begitu saja. Mereka kena jelaskan juga krn utk mendapatkan hakmilik/strata title pihak pemaju akan melihat samada ada sebarang tunggakan maintenance ada atau tidak. Jika tiada tunggakan..barulah pihak pemaju mengeluarkan surat utk tujuan dpt kan strata title (ini yg dilakukan oleh Bangi Height, pemaju lain sy tak pasti).
[/quote]
Sekarang ni selain dari potong bekalan air. JMB akan menghantar nama pemiutang kepada COB, MPKj. Surat tuntutan dan amaran sitaan akan di keluarkan kepada pemilik. Baru gempak sikit, bila pihak berkuasa campur tangan..

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Camellia Courts
« Reply #28 on: 19 Mar, 11:28:39 PM »
notis tuntutan dan penyitaan adalah jalan terakhir... tapi memang berkesan.

Skr 'AJ' lebih glamer dati 'JY"..... 'AJ' = Abang Johari atau Abg Joe

'JL' pun ada gak.

M A T R I X

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1140
Re: Camellia Courts
« Reply #29 on: 20 Mar, 12:31:10 AM »
baru perasan topic ni...  ;D ;D ;D

Camellia Courts ni kalau ikut pelan DB terletak dalam Fasa 5, TIP... next development akan ada low cost flat apabila Camellia Courts ni siap kelak yg mana ia akan terletak di antara Camellia Courts dan sungai tu.. ;D

harga utk semua unit Camellia adalah RM72k tidak kira Groud Floor atau tkt 5  :o :o sesuatu yg belum pernah saya jumpa  :o Ini yg diberitahu oleh pemaju sebelum pelancarannya dulu...

chakhedik, dewan tu terletak dibwh apartment kan? tak cukup tinggi kalo nak main badminton  ??? ???