Author Topic: Belajar Bahasa (Jepun,Jawa,Perancis & etc)  (Read 2744 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

BSP

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 157
  • Gender: Male
Belajar Bahasa (Jepun,Jawa,Perancis & etc)
« on: 29 Jul, 06:17:00 PM »
Kita mulakan pembelajaran semula bahasa Jepun dengan huruf B.Last time dah complete huruf A.
 
Ba-tempat ,hal,apabila
Sono ba ni inakatta node,kuwashii koto wa wakarimasen.Saya tidak berada disana,jadi saya tidak tahu menahu perkara yang sebenar.
so/no-disana, ba-tempat,i/na/kat/ta-tiada,no/de-kerana,ku/wa/shii-detail,ko/to-perkara,wa/ka/r
i/ma/sen-tidak tahu/tidak faham.
 
Mina ga atsumatte iru kara,kono ba de kimemashoo.Oleh kerana semua orang hadir,mari kita buat keputusan sekarang.
Mi/na-semua,a/tsu/mat/te-berkumpul,hadir, ka/ra-kerana, ko/no-ini,ba-hal/perkara,de-disini,ki/me/ma/shoo-lets decide.
 
Haru ni nareba,hana ga sakimasu.Apabila musim bunga tiba,bunga-bunga pun berkembang.
Ha/ru-musim bunga, ni-di, na/re/ba-apabila,ha/na-bunga,sa/ki/ma/su-berkembang
 

Bahasa Vietnam

Chuc' mung (Congratulations).....MILAH AF5  Chiem doat (Win)
 
tu'yet dieu.....wonderful....con' gai.... & khieu dam  (sexy)     
 
cam on (thank you)
 
Chao(ban toi/dem) - Good night
 
Xin tam biet (good bye)
Sekian wassalam.   

 ;D ;D ;D ;) ;) 8)

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: Belajar Bahasa (Jepun,Jawa,Perancis & etc)
« Reply #1 on: 06 Aug, 01:03:48 PM »





MEMERTABATKAN BAHASA BANJAR, SUPAYA TIDAK HILANG DITELAN ZAMAN

Supan bapander bahasa rakai, Kada bapander bahasa pupus.



kulaan = saudara
___________________
aku /..PMB

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: Belajar Bahasa (Jepun,Jawa,Perancis & etc)
« Reply #2 on: 06 Aug, 01:11:28 PM »

senyum = takurihing  ;D


___________________
aku /..PMB