Author Topic: Untuk Kaki-Kaki Anime Jepun - meh lepak sini  (Read 12664 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kaler

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 11
  • Gender: Male
Untuk Kaki-Kaki Anime Jepun - meh lepak sini
« on: August 01, 2008, 03:08:04 AM »
Salam.....

Sejak dari zaman kecik2 sampai laa besau..
Sejak dari zaman Robot Semut Merah, Gaban sampai la zaman Naruto, Bleach...
Citer kartun anime ni gak yg best utk dilayan..

Kongsi2 lar:
1. Citer anime zaman dolu-dolu yg korang hingat???  ::) ::)
2. Citer anime yg tengah dok layan sekarang

P/s: Tgh folo balik citer Dragon Ball kat Astro anime (Ch 715).. masa Goku kecik2... hari2 rakam...
« Last Edit: August 01, 2008, 03:20:07 AM by Kaler »

ibnhussin

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 191
  • Gender: Male
  • Begin With The End In Mind
    • Follow Your Heart
Re: Untuk Kaki-Kaki Anime Jepun - meh lepak sini
« Reply #1 on: August 01, 2008, 09:57:56 AM »
Dulu zaman muda-muda mmg tak pernah miss beli komik Dragon Ball, Slam Dunk, Fist of The North Star dan Kenshin.
Bila dah kerja, baru le boleh beli DVD, Slayer, Tenchi Muyo, Trigun & Evangelion.
Ada gak download via torrent je, Cowboy Beebop & Samurai Champloo

Dah tua ni, sukar nak cari masa lapang.. dulu ada la follow Bleach kejap.. lepas tu baca online manga je..

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Untuk Kaki-Kaki Anime Jepun - meh lepak sini
« Reply #2 on: August 01, 2008, 10:08:51 AM »
dulu layan

MACROSS : Even video games dia saya habiskan sampai ulang 2-3 kali dekat kedai games tu...

Thunder cats... : ini kartun standard utk mereka yang lahir tahun 70an

Mospeda : Biasa le, robot jadi motor

Bila dah tua ni, tak de masa pulak... cuma layan Ultraman je.  Itu pun sebab anak minat... so kita pun tumpang terpaksa minat le (walaupun aku tak berkenan sgt dgn pakaian ultraman tu.. he he he)

Kaler

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 11
  • Gender: Male
Re: Untuk Kaki-Kaki Anime Jepun - meh lepak sini
« Reply #3 on: August 06, 2008, 09:00:49 PM »
Dulu zaman muda-muda mmg tak pernah miss beli komik Dragon Ball, Slam Dunk, Fist of The North Star dan Kenshin.
Bila dah kerja, baru le boleh beli DVD, Slayer, Tenchi Muyo, Trigun & Evangelion.
Ada gak download via torrent je, Cowboy Beebop & Samurai Champloo

Dah tua ni, sukar nak cari masa lapang.. dulu ada la follow Bleach kejap.. lepas tu baca online manga je..

Hmm.. hebat2 gak citer DVD tuh tp x penah lak tgk... skrg ni tgh tgk citer One Piece.... kisah budak getah jd lanun tu..
Torrent ada gak sbb dah malas nak beli dah.. anak2 asyik kasi calar jer DVD tu.. :(
Tgh donlot Bleach dgn Naruto Shippuuden...  ::) sbb citer bab pedang2, lawan2 ni mmg power.. citer robot kureng minat sket... tp Mospeda, macross leh la layan... hahahaha....

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: Untuk Kaki-Kaki Anime Jepun - meh lepak sini
« Reply #4 on: August 11, 2008, 02:15:49 PM »


tompang lalu .... semua ni gang2 animasi jepun yer..
gang hantu jepun nk lepak mana ek..?  ;D




___________________
aku /..PMB

mido

  • Guest
Re: Untuk Kaki-Kaki Anime Jepun - meh lepak sini
« Reply #5 on: November 04, 2008, 08:43:21 AM »
hai,saya orang baru kat sini ;D

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: Untuk Kaki-Kaki Anime Jepun - meh lepak sini
« Reply #6 on: November 04, 2008, 09:56:48 AM »
hai,saya orang baru kat sini ;D


welcome .. arigatok ..


___________________
aku /..PMB

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Untuk Kaki-Kaki Anime Jepun - meh lepak sini
« Reply #7 on: November 05, 2008, 06:28:02 PM »
dulu layan

MACROSS : Even video games dia saya habiskan sampai ulang 2-3 kali dekat kedai games tu...

Thunder cats... : ini kartun standard utk mereka yang lahir tahun 70an

Mospeda : Biasa le, robot jadi motor

Bila dah tua ni, tak de masa pulak... cuma layan Ultraman je.  Itu pun sebab anak minat... so kita pun tumpang terpaksa minat le (walaupun aku tak berkenan sgt dgn pakaian ultraman tu.. he he he)
Saya la nih tengah dok layan GUNDAM 00, season 1 dah abih, la nih Season 2 baru Ep.06.
MACROSS Frontier lak baru je abih Season 1 awal bulan Oktober.
Malam tadi baru finish tgk Ghost in The Shell SAC 2nd Gig. Season Stand Alone Complex dah lame tgk dah..
errrmmm.. ape lagik ek... Dragonball GT full set 64ep.. MACROSS Zero full set 5ep.. tak ingat lagik dah, kena balik umah cek DVD list..
Pedang Setiawan tak pernah miss lagik sampai no 513 last wiken..

Nih one of my seniors jumpa kat youtube.. http://www.youtube.com/watch?v=MtwIiMdnmKc saya ingat2 lupa dah citer nih.. tapi bila buat kapalterbang kertas yang tirus tu, muncung dia bleh drop down mcm jet yg jadi muka robot tuh.. hehehe
p.s. Generasi 70an aje yg akan ingat citer nih.. hahaha..
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Untuk Kaki-Kaki Anime Jepun - meh lepak sini
« Reply #8 on: November 05, 2008, 06:34:51 PM »
Aaaa.. masa tgh gila napster & kazaa dulu tetiap malam donlod theme song.. kartun + sitcom + primetime soap.. favourite sudah mustinya "Saaabeeerrr Riiiderrrr.. and the Star Sheriffs.. *kecahh!*(bunyi whip)" dan "Thundercatss.. Hoooooo".. hahaha :D

p.s Skrng nih skali-skala tengok Astro Boy kat Ceria pon layan gak..  ;D
« Last Edit: November 05, 2008, 06:38:09 PM by jabbar4aiman »
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

ibnhussin

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 191
  • Gender: Male
  • Begin With The End In Mind
    • Follow Your Heart
Re: Untuk Kaki-Kaki Anime Jepun - meh lepak sini
« Reply #9 on: November 06, 2008, 09:42:48 AM »
favourite sudah mustinya "Saaabeeerrr Riiiderrrr.. and the Star Sheriffs.. *kecahh!*(bunyi whip)" dan "Thundercatss.. Hoooooo".. hahaha :D[/color]

Nostalgia zaman sekolah dulu, mmg minat giler dua-dua kartun ni.. :D

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Untuk Kaki-Kaki Anime Jepun - meh lepak sini
« Reply #10 on: November 11, 2008, 05:31:09 PM »
...Saya la nih tengah dok layan GUNDAM 00, season 1 dah abih, la nih Season 2 baru Ep.06....
[/color]
UPDATE - Siri animasi alihbahasa Gundam 00 Season 01 boleh ditonton bermula 1 November setiap Sabtu pukul 10:30 pagi di NTV7. Tapi lawaknya ade subtitle dalam Bahasa Inggeris.. why? Dunno.. hehehe
« Last Edit: November 11, 2008, 05:32:50 PM by jabbar4aiman »
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

striker78

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 25
Re: Untuk Kaki-Kaki Anime Jepun - meh lepak sini
« Reply #11 on: November 16, 2008, 10:00:12 PM »
hi all.....

Aku ni minat betul dgn citer2 ala2 gaban atau satria baja hitam......... kat aku ader ler skit koleksi dlm softcopy citer2 mcm tu contohnya;
i) satria baja hitam
ii) masked rider ryuki
iii)masked rider 555
iv)masked rider blade
v)masked rider kabuto
vi)masked rider kuuga/agito
vii)masked rider Habiki
viii)masked rider Den-o (tak sempat abis nak follow)

Tapi aku kat opis masa2 terluang aku layan citer Noruto,bleach,slam dunk,Mr peach dan mcm2 lagi yg ader dlm server opis....huhuhuhuu...........(tahu kat boss masak aku kena marah/bebel.....heheheheeh)

dalam masa yg sama aku jugak collector utk anime GUNDAM. kat umah aku semuanya gundam yg boleh berubah dari mode robot ke bentuk mode jet. contohnyer gundam kyrios, zeta gundam, murasame dan sebagainyer......

itu saja utk dikongsi bersama...

..bye...... ;D ;D ;D ;D

amir

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 86
  • Gender: Male
Re: Untuk Kaki-Kaki Anime Jepun - meh lepak sini
« Reply #12 on: November 17, 2008, 03:49:21 PM »
mak oiii..... kira complete laaa apa yang ko senaraikan tu... kan lebih elok kalau ko wujudkan satu blog.. then boleh laa kitorang d/l citer2 tu.. amacam... ok tak permintaan aku... kat ofis ni dah byk line kena block...

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Untuk Kaki-Kaki Anime Jepun - meh lepak sini
« Reply #13 on: November 17, 2008, 04:02:01 PM »
:o fuwoooo.. caya la bro.. wa cuma dapat collect video aje.. toys nih takat tengok kat Toys'R'Us & ToyCity aje laaa.. dulu penah dapat beli MACROSS Valkryie VF-1J.. tapi ilang dah.. hu hu hu
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

striker78

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 25
Re: Untuk Kaki-Kaki Anime Jepun - meh lepak sini
« Reply #14 on: November 17, 2008, 08:10:10 PM »
thanks bro....nak buat mcm maner......dah minat.....bini marah pun buat pekak ajer ler.....huhuhuhuuhu....... ::) ::) ::).....

Koleksi citer2 masked rider tu dah lama aku kumpul, time tu kat opis ku ader streamyx....itu yg tak ingat download movie ni.....skrg ni dah tak boleh download lagi....streamyx kat opis dah kena tarik.......itu yg ternganga tu.......ahak.....ahak.....

Kalau sape2 nak layan movie2 tu dtg ler umah, bawak external harddisk sekali.....nnt boleh ler kita copy-paste........huhuhuhuhu........ ;D ;D ;D