Author Topic: Di Mana Penghuni D'Puncak Putra???  (Read 18654 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

putra88

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 258
  • Gender: Male
Di Mana Penghuni D'Puncak Putra???
« on: 01 Aug, 10:57:45 PM »
Mana pergi semua penghuni D'Puncak Putra??? Senyap & sunyi...bila nak mula aktifkan komuniti maya yang disediakan oleh moderator khusus untuk kawasan kita ni???
D'Puncak Putra

kambing

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 40
  • Gender: Female
Re: Di Mana Penghuni D'Puncak Putra???
« Reply #1 on: 04 Aug, 01:15:59 AM »
semua bz la....

 :D

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ***********
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Di Mana Penghuni D'Puncak Putra???
« Reply #2 on: 15 Aug, 06:05:22 PM »
Satu penghuni hadiirrrrrr..  ;D
Baru dapat berita tentang Komuniti Online dari Penghulu Princeton Residences..
Area D'Puncak-Princeton-Townhouse ni perlukan satu wakaf untuk jadi pusat tumpuan bagi makluman/info/berkenal-kenalan setempat..

My 2-cents laaa..  ;D

Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

putra88

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 258
  • Gender: Male
Re: Di Mana Penghuni D'Puncak Putra???
« Reply #3 on: 16 Aug, 09:08:24 AM »
....cadangan yang menarik tapi mana nak cari budget????
D'Puncak Putra

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ***********
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Di Mana Penghuni D'Puncak Putra???
« Reply #4 on: 20 Aug, 12:27:28 PM »
Bajet tak perlu besar, cukuplah sekadar berlindung supaya tak panas dek mentari dan tak kuyup dek gerimis embun.. Wakaf tak perlu bertiang konkrit, berdinding batu, berbangku simen dan beratap polycarbonite. Kalo menjadi planning D'Puncak Putra Nusa nak employ Security Services, bulan pertama hingga ketiga collection tu lebihkan le mun barang 5 hinggit satu rumah. Buat permulaan nih setakat bertiang kayu, berdinding angin, berbangku plastik dan beratap zink pon tak peeeerrr... Janji buleh jadi tempat melepak@ambik angin petang/malam/wiken.. lokasinya kita bincang-bincangkan ler..

My 2-cents  ;D
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

putra88

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 258
  • Gender: Male
Re: Di Mana Penghuni D'Puncak Putra???
« Reply #5 on: 21 Aug, 10:29:29 AM »
Bajet tak perlu besar, cukuplah sekadar berlindung supaya tak panas dek mentari dan tak kuyup dek gerimis embun.. Wakaf tak perlu bertiang konkrit, berdinding batu, berbangku simen dan beratap polycarbonite. Kalo menjadi planning D'Puncak Putra Nusa nak employ Security Services, bulan pertama hingga ketiga collection tu lebihkan le mun barang 5 hinggit satu rumah. Buat permulaan nih setakat bertiang kayu, berdinding angin, berbangku plastik dan beratap zink pon tak peeeerrr... Janji buleh jadi tempat melepak@ambik angin petang/malam/wiken.. lokasinya kita bincang-bincangkan ler..

My 2-cents  ;D


jadi ke nak employ security services. dulu ada dengar plan tu tapi dah tak tahu status terkini......
D'Puncak Putra

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ***********
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Di Mana Penghuni D'Puncak Putra???
« Reply #6 on: 21 Aug, 12:42:47 PM »
Wallahualam.. saya duk menunggu juga kot2 ada perkembangan.. itu yang saya harapkan dapat dibina satu wakaf utk Putra-Nusa.. nak mengharapkan surau sebagai focal point, perjalanan merealisasikannya masih panjang lagi..

My 2-cents  :)
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

putra88

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 258
  • Gender: Male
Re: Di Mana Penghuni D'Puncak Putra???
« Reply #7 on: 21 Aug, 12:49:08 PM »
Dengar khabar..... insyaallah surau sementara akan dibuka mulai bulan Ramadhan nanti di Jalan 2/4C....
D'Puncak Putra

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ***********
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Di Mana Penghuni D'Puncak Putra???
« Reply #8 on: 21 Aug, 12:53:48 PM »
Betul, terlupa langsung pasal surau sementara..
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

putra88

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 258
  • Gender: Male
Re: Di Mana Penghuni D'Puncak Putra???
« Reply #9 on: 21 Aug, 01:58:44 PM »
jom.....jumpa di sana!!!
D'Puncak Putra

duwel

  • Guest
Re: Di Mana Penghuni D'Puncak Putra???
« Reply #10 on: 21 Aug, 02:17:20 PM »
Aaa bagus ada surau sementara, senang sikit bulan puasa ni.

tentang security rasanya tengah dalam survey. Insya' Allah tengah dalam proses tu.

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ***********
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Di Mana Penghuni D'Puncak Putra???
« Reply #11 on: 21 Aug, 03:31:00 PM »
Aaa bagus ada surau sementara, senang sikit bulan puasa ni.
tentang security rasanya tengah dalam survey. Insya' Allah tengah dalam proses tu.
Lame sangat proses surveynya.. bab security ni saya 200% setuju dengan kos <RM50 untuk 24-7 Guard Service. Rumah saya dah pernah kena pecah dulu, jadi bagi saya yang dah merasa nih lagi cepat menjadi planning security nih lagi le baguih. Lagi plak dah nak Ramadhan-Syawal nih. Bila time semayang terawih nanti, rumah tinggal takde orang. Time raya ramai yang masih balik ke kampung halaman, rumah tinggal juga dalam 10-11 hari.. Jalan dah nampak, sama ada ndak ke tak ndak buat aje.

My 2-cents  :)
« Last Edit: 21 Aug, 03:36:17 PM by jabbar4aiman »
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

nokiasaya

  • Towards Vision 2020
  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 130
Re: Di Mana Penghuni D'Puncak Putra???
« Reply #12 on: 21 Aug, 04:24:18 PM »
Assalammualaikum,

Isu Wakaf.

Saya faham mengenai niat baik tuan namun begitu, saya rasa perkara seperti itu boleh di laksanakan di surau kita (Penat betul gotong-royong last weekend  ;D) Namun begitu, saya kurang setuju mengenai pembinaannya atas faktor-faktor berikut :

1) Wakaf ni akan menjadi tempat budak-budak melepak dan mengotorkan tempat tu.     >:(
2)Kalo sekarang oklah sebab kebanyakanan yang tinggal di area kita masih belum ramai remaja lagi tapi one day nanti bila dah  besar, they all akan pakai motor then wakaf tu la tempat diorng melepak dan remp motor diorg sampai bising area kita.

Simpati kepada rumah-rumah yang berdekatan wakaf tersebut. Pengalaman ini saya alami kerana rumah dulu pun dalam area taman perumahan.  ;D

Isu Security Guard
Yang ni saya setuju.

Walaupun begitu, terpulang pada mana-mana ahli untuk memberi pandangan. Sekian

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ***********
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Di Mana Penghuni D'Puncak Putra???
« Reply #13 on: 21 Aug, 06:06:59 PM »
Mungkin boleh disekalikan pembinaan pos pengawal merangkap wakaf. Dengan itu kehadiran elemen2 negatif di wakaf dapat dikawal dengan arahan tegas kepada para pengawal supaya menghadkan 'lepak-ing' dan 'rempit-ing'.

My 2-cents  8)
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ***********
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Di Mana Penghuni D'Puncak Putra???
« Reply #14 on: 29 Aug, 01:00:01 PM »
Apa perkembangan surau sementara di 2/4C? Ada kedengaran khabar angin pus-pus bahawa program tergendala atas sebab konfrontasi dengan tuan empunya rumah.. Anyone bleh kompom?  ???

My 2-cents  :-\
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need