Author Topic: BOWLING @ PMC FORUMER  (Read 20837 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mImOsaPudiCa

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2490
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #15 on: 01 Apr, 04:07:07 PM »
saya ni tangan bangku...boleh join ker.... ;D

bleh jer...bakal juara longkang....kuikuikui...(cm sy).. ;D

ok, janji ader cabutan bertuah....capt jugak ker yg kena wat cabutan tuu..... ;D

amboi F4iring ..... x abis2 cabutn btuah.... mentang2 la mlm 2 dia menang...  ;D ;D

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #16 on: 01 Apr, 04:11:15 PM »
xper wai....lps ni wai lak menang....klu terambil no org lain..kate no wai gak.....leh. :D

F4iring

  • PM Bikers
  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 688
  • Gender: Male
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #17 on: 01 Apr, 04:27:33 PM »
saya ni tangan bangku...boleh join ker.... ;D

bleh jer...bakal juara longkang....kuikuikui...(cm sy).. ;D

ok, janji ader cabutan bertuah....capt jugak ker yg kena wat cabutan tuu..... ;D

cabutan bertuah bergantung kepada jumlah sumbangan yg akan diterima....lepas ni terjah bikers bley la sponsor kot... ;D

terjahbikerz mana ada wat collection bro...bukannya club or pertubuhan....forum cummunity jugak...hehehe

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #18 on: 01 Apr, 04:29:54 PM »
laju je thread ni..Buka buka aje dah 2 pages..Ni mesti ramai yang terrer bowling..tapi merendah diri..

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #19 on: 01 Apr, 04:34:10 PM »
laju je thread ni..Buka buka aje dah 2 pages..Ni mesti ramai yang terrer bowling..tapi merendah diri..

saya tak join. tak  reti main pun..  ;)
___________________
aku /..PMB

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #20 on: 01 Apr, 04:36:31 PM »
Salam,

hasil perbincangan semasa TT, Pertandingan Bowling antara PMC forumer akan diadakan.

Sila bincangkan apa jua berkaitan pertandingan ini, tarikh & masa akan ditetapkan kemudian mengikut maklum balas yang diterima.

Syarat:

1) Berkumpulan 4 peserta - 2 lelaki & 2 perempuan
2) Pembahagian kumpulan secara undian
3) Pertandingan akan dijalankan sebanyak 3 game
4) Mata tertinggi keseluruhan berkumpulan dikira pemenang

Cadangan bayaran penyertaan : RM 30.00 Setiap peserta.

Hadiah menarik akan disediakan!!!


PENDAFTARAN PESERTA


1) TLD
2) Capt rahman - 160
3) Akusempoi
4) daddyVW
5) Feisal
Buat permulaan kita kena declare handicap, macam main golf. Tapi untuk bowling kena declare berapa average score masing masing. Kalau tak pernah main, hentam aje bayar 100. Hadiah akan di beri kepada mereka yang score paling hampir dengan declared score. Saya mulakan.

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #21 on: 01 Apr, 04:43:04 PM »
Salam,

hasil perbincangan semasa TT, Pertandingan Bowling antara PMC forumer akan diadakan.

Sila bincangkan apa jua berkaitan pertandingan ini, tarikh & masa akan ditetapkan kemudian mengikut maklum balas yang diterima.

Syarat:

1) Berkumpulan 4 peserta - 2 lelaki & 2 perempuan
2) Pembahagian kumpulan secara undian
3) Pertandingan akan dijalankan sebanyak 3 game
4) Mata tertinggi keseluruhan berkumpulan dikira pemenang

Cadangan bayaran penyertaan : RM 30.00 Setiap peserta.

Hadiah menarik akan disediakan!!!


PENDAFTARAN PESERTA


1) TLD
2) Capt rahman - 160
3) Akusempoi
4) daddyVW
5) Feisal
Buat permulaan kita kena declare handicap, macam main golf. Tapi untuk bowling kena declare berapa average score masing masing. Kalau tak pernah main, hentam aje bayar 100. Hadiah akan di beri kepada mereka yang score paling hampir dengan declared score. Saya mulakan.

Nk kira pun xpandai.... camne nk declare score......  ???

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #22 on: 01 Apr, 04:43:29 PM »
saya ni tangan bangku...boleh join ker.... ;D

kali ini barulah kita sehaluan ...  ;D
___________________
aku /..PMB

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #23 on: 01 Apr, 05:00:06 PM »

Ni yang parah ni..Gi tenguk Bowling kat Astro tu, belajar dari sana.
nak kira macam ni.
*Kalau jatuh kurang 10 pin dgn dua kali balingan - kira pin yang jatuh aje.
*Kalau jatuh kesemua 10 pin dgn dua kali balingan (SPARE) - Kira 10 + berapa pin yang jatuh dengan bola pertama seterusnya.
*Kalau jatuh semua pin sekali balingan (STRIKE) - kira 10 + jumlah jatuhan pin dengan 2 bola yang berikutnya.
Maksimum score 300 (PERFECT GAME) - (10+10+10) +(10+10+10) +(10+10+10) +  (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) = 300
Klau tak pernah Strike atau Spare kira aje berapa pin yang jatuh dengan 2 balingan tersebut - 5 + 2 + 4 + 0 (Masuk longkang) + 3 + 9 + 6 + 7 + 9 + 3 = 48
Setiap game ada 10 frame (2 x 10 balingan - kalau tak strike). Tambahan balingan kalau spare atau strike di frame 9.
Jumpa kat TTC boleh cerita lanjut.

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #24 on: 01 Apr, 05:01:43 PM »

Ni yang parah ni..Gi tenguk Bowling kat Astro tu, belajar dari sana.
nak kira macam ni.
*Kalau jatuh kurang 10 pin dgn dua kali balingan - kira pin yang jatuh aje.
*Kalau jatuh kesemua 10 pin dgn dua kali balingan (SPARE) - Kira 10 + berapa pin yang jatuh dengan bola pertama seterusnya.
*Kalau jatuh semua pin sekali balingan (STRIKE) - kira 10 + jumlah jatuhan pin dengan 2 bola yang berikutnya.
Maksimum score 300 (PERFECT GAME) - (10+10+10) +(10+10+10) +(10+10+10) +  (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) = 300
Klau tak pernah Strike atau Spare kira aje berapa pin yang jatuh dengan 2 balingan tersebut - 5 + 2 + 4 + 0 (Masuk longkang) + 3 + 9 + 6 + 7 + 9 + 3 = 48
Setiap game ada 10 frame (2 x 10 balingan - kalau tak strike). Tambahan balingan kalau spare atau strike di frame 9.
Jumpa kat TTC boleh cerita lanjut.

Astro sports pun xde....... klau ada pun xdpt nk tengok.....  :'(

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #25 on: 01 Apr, 05:06:26 PM »

Ni yang parah ni..Gi tenguk Bowling kat Astro tu, belajar dari sana.
nak kira macam ni.
*Kalau jatuh kurang 10 pin dgn dua kali balingan - kira pin yang jatuh aje.
*Kalau jatuh kesemua 10 pin dgn dua kali balingan (SPARE) - Kira 10 + berapa pin yang jatuh dengan bola pertama seterusnya.
*Kalau jatuh semua pin sekali balingan (STRIKE) - kira 10 + jumlah jatuhan pin dengan 2 bola yang berikutnya.
Maksimum score 300 (PERFECT GAME) - (10+10+10) +(10+10+10) +(10+10+10) +  (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) = 300
Klau tak pernah Strike atau Spare kira aje berapa pin yang jatuh dengan 2 balingan tersebut - 5 + 2 + 4 + 0 (Masuk longkang) + 3 + 9 + 6 + 7 + 9 + 3 = 48
Setiap game ada 10 frame (2 x 10 balingan - kalau tak strike). Tambahan balingan kalau spare atau strike di frame 9.
Jumpa kat TTC boleh cerita lanjut.

Waaa.... terrer capt ni...  :o :o :o

capt main bola curve ker atau straight ball? capt ada bola sendiri ker pakai house ball?  ;D ;D ;D

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #26 on: 01 Apr, 05:08:43 PM »

Ni yang parah ni..Gi tenguk Bowling kat Astro tu, belajar dari sana.
nak kira macam ni.
*Kalau jatuh kurang 10 pin dgn dua kali balingan - kira pin yang jatuh aje.
*Kalau jatuh kesemua 10 pin dgn dua kali balingan (SPARE) - Kira 10 + berapa pin yang jatuh dengan bola pertama seterusnya.
*Kalau jatuh semua pin sekali balingan (STRIKE) - kira 10 + jumlah jatuhan pin dengan 2 bola yang berikutnya.
Maksimum score 300 (PERFECT GAME) - (10+10+10) +(10+10+10) +(10+10+10) +  (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) = 300
Klau tak pernah Strike atau Spare kira aje berapa pin yang jatuh dengan 2 balingan tersebut - 5 + 2 + 4 + 0 (Masuk longkang) + 3 + 9 + 6 + 7 + 9 + 3 = 48
Setiap game ada 10 frame (2 x 10 balingan - kalau tak strike). Tambahan balingan kalau spare atau strike di frame 9.
Jumpa kat TTC boleh cerita lanjut.

Waaa.... terrer capt ni...  :o :o :o

capt main bola curve ker atau straight ball? capt ada bola sendiri ker pakai house ball?  ;D ;D ;D
Straight ball aje.. Bola pun dah lama simpan.Kasut pun dah tercabut tapaknya..

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #27 on: 01 Apr, 05:28:21 PM »

Ni yang parah ni..Gi tenguk Bowling kat Astro tu, belajar dari sana.
nak kira macam ni.
*Kalau jatuh kurang 10 pin dgn dua kali balingan - kira pin yang jatuh aje.
*Kalau jatuh kesemua 10 pin dgn dua kali balingan (SPARE) - Kira 10 + berapa pin yang jatuh dengan bola pertama seterusnya.
*Kalau jatuh semua pin sekali balingan (STRIKE) - kira 10 + jumlah jatuhan pin dengan 2 bola yang berikutnya.
Maksimum score 300 (PERFECT GAME) - (10+10+10) +(10+10+10) +(10+10+10) +  (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) = 300
Klau tak pernah Strike atau Spare kira aje berapa pin yang jatuh dengan 2 balingan tersebut - 5 + 2 + 4 + 0 (Masuk longkang) + 3 + 9 + 6 + 7 + 9 + 3 = 48
Setiap game ada 10 frame (2 x 10 balingan - kalau tak strike). Tambahan balingan kalau spare atau strike di frame 9.
Jumpa kat TTC boleh cerita lanjut.

Astro sports pun xde....... klau ada pun xdpt nk tengok.....  :'(

tak kan astro pun kena mangga ngan bini... ;D ;D ;D
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #28 on: 01 Apr, 05:30:48 PM »
PENDAFTARAN PESERTA

1) TLD
2) Capt rahman - 160
3) Akusempoi
4) daddyVW - 100
5) Feisal

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #29 on: 01 Apr, 05:36:06 PM »
PENDAFTARAN PESERTA

1) TLD
2) Capt rahman - 160
3) Akusempoi
4) daddyVW - 100
5) Feisal

kawan 90 kot ;D
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku