Author Topic: BOWLING @ PMC FORUMER  (Read 20838 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #30 on: 01 Apr, 05:55:12 PM »
saya ni tangan bangku...boleh join ker.... ;D

bleh jer...bakal juara longkang....kuikuikui...(cm sy).. ;D

ok, janji ader cabutan bertuah....capt jugak ker yg kena wat cabutan tuu..... ;D

cabutan bertuah bergantung kepada jumlah sumbangan yg akan diterima....lepas ni terjah bikers bley la sponsor kot... ;D

terjahbikerz mana ada wat collection bro...bukannya club or pertubuhan....forum cummunity jugak...hehehe

collect dari members forum.. ;D ;D
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #31 on: 01 Apr, 06:29:25 PM »

Ni yang parah ni..Gi tenguk Bowling kat Astro tu, belajar dari sana.
nak kira macam ni.
*Kalau jatuh kurang 10 pin dgn dua kali balingan - kira pin yang jatuh aje.
*Kalau jatuh kesemua 10 pin dgn dua kali balingan (SPARE) - Kira 10 + berapa pin yang jatuh dengan bola pertama seterusnya.
*Kalau jatuh semua pin sekali balingan (STRIKE) - kira 10 + jumlah jatuhan pin dengan 2 bola yang berikutnya.
Maksimum score 300 (PERFECT GAME) - (10+10+10) +(10+10+10) +(10+10+10) +  (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) + (10+10+10) = 300
Klau tak pernah Strike atau Spare kira aje berapa pin yang jatuh dengan 2 balingan tersebut - 5 + 2 + 4 + 0 (Masuk longkang) + 3 + 9 + 6 + 7 + 9 + 3 = 48
Setiap game ada 10 frame (2 x 10 balingan - kalau tak strike). Tambahan balingan kalau spare atau strike di frame 9.
Jumpa kat TTC boleh cerita lanjut.

Astro sports pun xde....... klau ada pun xdpt nk tengok.....  :'(

tak kan astro pun kena mangga ngan bini... ;D ;D ;D

ye ke bro.....  ;D ;D ;D ;D ;D  hari Selasa pg rumah bro, kemain bergulung-gulung rantai kat pagar..... siap

padlock lg......  ;D ;D ;D ;D sapa yg kene mangga neyyy.....


man ismail

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 90
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #32 on: 01 Apr, 08:04:41 PM »
alamak...game yg sy susah nk main...kalu main msuk longkang xpe lg..
tp xsmpi lane lg, bola dh jtuh...wakakakaka... ;D 2 yg risau skali hahaha
BROZGraphicDesign'S founder man BROZ@man ismail is a graphic designer in general. currently a senior designer for a multi-item design agency, his involvement in the design media has given him a wide knowledge of various graphic designing skills including photography.
Contact: 0193571785

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #33 on: 01 Apr, 11:26:13 PM »
alamak...game yg sy susah nk main...kalu main msuk longkang xpe lg..
tp xsmpi lane lg, bola dh jtuh...wakakakaka... ;D 2 yg risau skali hahaha
Kalau bola masuk lane sebelah camna? Siap strike lagik...  ;D ;D

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #34 on: 02 Apr, 01:20:09 AM »
Saya average 90 jer. Itupun tak konsistent. Ikut keadaan cuaca persekitaran.... kadang tu mula strike..."Ingatkan panas sampai ke petang"... hujung2 ke longkang juga.

Btw kalau kat sesetengah tempat ada lorong TANPA LONGKANG. Boleh book lorong ini bagi yg YAKIN akan ke longkang.

F4iring

  • PM Bikers
  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 688
  • Gender: Male
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #35 on: 02 Apr, 08:05:18 AM »
saya ni tangan bangku...boleh join ker.... ;D

bleh jer...bakal juara longkang....kuikuikui...(cm sy).. ;D

ok, janji ader cabutan bertuah....capt jugak ker yg kena wat cabutan tuu..... ;D

cabutan bertuah bergantung kepada jumlah sumbangan yg akan diterima....lepas ni terjah bikers bley la sponsor kot... ;D

terjahbikerz mana ada wat collection bro...bukannya club or pertubuhan....forum cummunity jugak...hehehe

collect dari members forum.. ;D ;D


nantila kita wat perlawanan persahabatan dengan terjahbikerz.... ;D

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #36 on: 02 Apr, 08:53:01 AM »
Kalau dah semua declare masuk longkang aje, macam mana? Nak teruskan juga ke? atau kita cuba Badminton pulak.

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #37 on: 02 Apr, 09:38:18 AM »
Kalau dah semua declare masuk longkang aje, macam mana? Nak teruskan juga ke? atau kita cuba Badminton pulak.

kena teruskan gak....yg penting berkumpul bagi mengeratkan silaturrahim... ;D
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

F4iring

  • PM Bikers
  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 688
  • Gender: Male
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #38 on: 02 Apr, 09:40:21 AM »
Kalau dah semua declare masuk longkang aje, macam mana? Nak teruskan juga ke? atau kita cuba Badminton pulak.

main badminton ni bukan memerlukan stamina ker....
ada la kawan saya cakap...."Bowling ni tak memerlukan stamina sangat. Semua peringkat usia boleh join. Asalkan boleh angkat bola dan baling!"
http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=562.msg0#new

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #39 on: 02 Apr, 09:42:11 AM »
Kalau dah semua declare masuk longkang aje, macam mana? Nak teruskan juga ke? atau kita cuba Badminton pulak.

main badminton ni bukan memerlukan stamina ker....
ada la kawan saya cakap...."Bowling ni tak memerlukan stamina sangat. Semua peringkat usia boleh join. Asalkan boleh angkat bola dan baling!"
http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=562.msg0#new

memang la....apa-apa pun kalau tak de stamina letih le...bwk moto pun kena ada stamina.... ;D
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #40 on: 02 Apr, 10:25:55 AM »
Kalau dah semua declare masuk longkang aje, macam mana? Nak teruskan juga ke? atau kita cuba Badminton pulak.

main badminton ni bukan memerlukan stamina ker....
ada la kawan saya cakap...."Bowling ni tak memerlukan stamina sangat. Semua peringkat usia boleh join. Asalkan boleh angkat bola dan baling!"
http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=562.msg0#new
Ye ke? Siapa le agaknya ya?? Tak expect lah ramai sangat yang tangan bangku!!! Orang bandar patutnya sekurang kurang nya boleh baling. Atau ramai yang merendah diri..Sorok kuku...

Hairul_Senibina

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 407
  • Gender: Male
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #41 on: 02 Apr, 11:11:48 AM »
Kalau bola masuk lane sebelah camna? Siap strike lagik...  ;D ;D

Macam pernah buat je.. Heheheh.. Bertuah org lane sebelah, dpt strike. :D
"Hormat Menghormati Budaya Kita"  :)

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #42 on: 02 Apr, 11:12:25 AM »
Kalau dah semua declare masuk longkang aje, macam mana? Nak teruskan juga ke? atau kita cuba Badminton pulak.

main badminton ni bukan memerlukan stamina ker....
ada la kawan saya cakap...."Bowling ni tak memerlukan stamina sangat. Semua peringkat usia boleh join. Asalkan boleh angkat bola dan baling!"
http://putra-mahkota.com/forum/index.php?topic=562.msg0#new
Ye ke? Siapa le agaknya ya?? Tak expect lah ramai sangat yang tangan bangku!!! Orang bandar patutnya sekurang kurang nya boleh baling. Atau ramai yang merendah diri..Sorok kuku...

diaorg ni nak pancing je capt... ;D ;D
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #43 on: 02 Apr, 11:48:16 AM »
Kalau dah semua declare masuk longkang aje, macam mana? Nak teruskan juga ke? atau kita cuba Badminton pulak.

kena teruskan gak....yg penting berkumpul bagi mengeratkan silaturrahim... ;D
.....dan beramas mesra..

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: BOWLING @ PMC FORUMER
« Reply #44 on: 02 Apr, 11:50:32 AM »
Kalau dah semua declare masuk longkang aje, macam mana? Nak teruskan juga ke? atau kita cuba Badminton pulak.

kena teruskan gak....yg penting berkumpul bagi mengeratkan silaturrahim... ;D
.....dan beramas mesra..

f4iring + PMB
Ayiesal + daddyVW ;D ;D ;D
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku