Author Topic: kUIS ni apa sebenarnya?  (Read 5921 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
kUIS ni apa sebenarnya?
« on: May 29, 2008, 10:08:18 PM »
Time solat jumaat, saya tengok ada juga beberapa pelajar asing.  Dari afrika dan indonesia.  KUIS ni mcm UIA ke..?

powerpuffmuslimah

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 23
Re: kUIS ni apa sebenarnya?
« Reply #1 on: May 30, 2008, 05:22:28 PM »
Assalammualaikum Wrt. Wbt.,

KUIS ialah Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor. Sebuah institusi pengajian tinggi Islam swasta di bawah Majlis Agama Islam Selangor (MAIS).  Menawarkan program pelajaran diperingkat MBA, Degree dan Diploma. Untuk maklumat lanjut, silalah berkunjung ke website: www.kuis.edu.my.


Wassalam.

sang_karibut

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 565
  • Gender: Male
  • ~pulau pinang kita~
Re: kUIS ni apa sebenarnya?
« Reply #2 on: June 13, 2008, 01:33:27 PM »
nama pun dah ada ANTARABAGSA, tentu la ada pelbagai bangsa kat KUIS sana....

Jundullah_232

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 904
  • Gender: Male
Re: kUIS ni apa sebenarnya?
« Reply #3 on: June 13, 2008, 07:47:28 PM »
International tu...  :o
dulu cuma ade pelajar Indon dan thailand je.. skrg dari afrika pun dah ramai..
baguih2.. ;) harap2 depa jgn ade yg buat hal la kat tempat kita... kene jaga nama baik KUIS tu..

hari tu aku ade isi minyak kat Petronas Putra tu.. than ade minah moto dgn seluar jeans ketat baju lengan pendek padat dok tunggu kat belakang.. nak isi minyak la tu.. so aku pun tegur la.. "adik nie student ke".. dia jawab "haah".. so aku tanya lagi.. "student mana?".. dia jawab "student KUIS"..  :-[ arghhh aku kata dlm hati.. "nape la hang pakai baju mcm nie"..

Bini aku dulu pun student KUIS gak.. tapi time dia budak2 takut nak pakai mcm tu kat luar.. lagi near by KUIS je..
Kolej Universiti "A" ISLAM selangor???..  :'( pehhh

teddy gemok

  • Guest
Re: kUIS ni apa sebenarnya?
« Reply #4 on: November 15, 2008, 03:44:28 PM »
xsumer minah kuis cm2..ade sorg due..tp xdapat nak bendung..masing2 datang kuis bawak kepala n backgroud masing2..nak tego..kne hantam balik... :( :(..
muslimin muslimat..klu jmper..tlg la tego2.. :)

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: kUIS ni apa sebenarnya?
« Reply #4 on: November 15, 2008, 03:44:28 PM »



irzary

  • Guest
Re: kUIS ni apa sebenarnya?
« Reply #5 on: January 02, 2009, 05:29:37 PM »
dulu x sangat macam ni...
sekarang je bila dah ada macam2 pengajian baru macam nurse, it dan sebagainya...
so banyaklah yg berlatarbelakang 'kebangsaan' dalam tu....
sebab tu pakaian pun jadi pakaian kebangsaan....

p/s jangan kebangsatan... sudah lah!

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: kUIS ni apa sebenarnya?
« Reply #6 on: January 04, 2009, 08:51:49 PM »
Ada sesiapa baca berita mengenai kemalangan di Tanjung Karang di Yahoo.com.my ari ni tak? Dari berita tu, yang meninggal termasuk pensyarah dari KUIS serta isteri dan anaknya. Ada sesiapa yang tahu lebih lanjut lagi tak?

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: kUIS ni apa sebenarnya?
« Reply #7 on: January 04, 2009, 10:47:40 PM »
Cerita kemalangan tuu di sini  http://dialograkyat.blogspot.com/2009/01/pensyarah-kuis-isteri-dan-anak-maut.html

Semoga roh mereka di cucuri rahmat....Amin
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

irzary

  • Guest
Re: kUIS ni apa sebenarnya?
« Reply #8 on: January 05, 2009, 02:27:49 PM »
al-fatihah untuk allahyarhman....
al-fatihah..

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: kUIS ni apa sebenarnya?
« Reply #9 on: January 05, 2009, 04:48:52 PM »
Tidakkah allahyarham serta keluarga menghuni di BSP atau BBM?

irzary

  • Guest
Re: kUIS ni apa sebenarnya?
« Reply #10 on: January 05, 2009, 06:03:35 PM »
o oh... aku tak ketahuan......
er.... al-fatihah!

fendylimo

  • Guest
Re: kUIS ni apa sebenarnya?
« Reply #11 on: February 02, 2009, 10:53:48 AM »
Salam

Tumpang tanya.. boleh ker kita masuk kawasan kuis ni.. untuk ronda-ronda..ambil gambar atau sebagainya... benda yang baik2 ler....

Muhammadon

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 65
Re: kUIS ni apa sebenarnya?
« Reply #12 on: February 02, 2009, 11:47:02 AM »
kalu sajer2 xpe la...tp kalu mcm urusan rasmi, kna scra rasmi gak la...pe2 pn tny pada pengawal. mungkin boleh..insya allah... :)

syuria

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 3
Re: kUIS ni apa sebenarnya?
« Reply #13 on: March 01, 2009, 12:22:54 PM »
pensyarah yg meninggal tu dari Fakulti IT dan menetap di Shah Alam.
Org Tanjung Karang.. Meninggal satu keluarga, wife tgh pragnant 5 bulan..
anak 3 tahun...
on the way balik ke rumah emak ayahnya ...

Al Fatihah buat Arwah n Keluarganya..
semoga ditempatkan dkalangan org2 beriman...

jae0hee

  • Guest
Re: kUIS ni apa sebenarnya?
« Reply #14 on: May 19, 2009, 09:47:29 PM »
saya ni lepasan SPM...
and i'm interested to further my studies at KUIS...
nk tau le sedikit sebanyak tentang KUIS ni..

i dont take ARAB for my SPM. can i still apply for KUIS??
every female student ni kena pakai tudung labuh ke???
saya ni bukannya tak nak pakai tudung labuh...
tp kalau boleh, nk biasakan diri pakai tudung cam 2 sebleum msuk KUIS...
takut nnti lari dr sana semata2 psl tudung...

hrp2 sapa2 boleh bantu.
terima kasih  m____m


Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: kUIS ni apa sebenarnya?
« Reply #14 on: May 19, 2009, 09:47:29 PM »