Author Topic: Beli Plasma TV atau Beli LCD TV...?  (Read 38294 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Wan Z

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 820
  • Gender: Male
  • Serangin Homes... Selamat Berjiran Semua!!!
Re: Beli Plasma TV atau Beli LCD TV...?
« Reply #60 on: 27 Jan, 12:25:31 AM »
petang tadi, jenjalan tengok barang elektrik kat kedai baru Home Mart kat Sri bangi... area BB bangi...
http://homemartplus.com.my/index.php

sale opening masih ader... nampak satu tv plasma panasonic.. Rm2399... diskaun ahli RM200 so jadi RM2199
tapi dapat rebate 30% lebih kurang RM659 so harga TV tu RM1539... murah tuuu...

cuma rebate nie bukan dapat cash.. kena gantikan dengan barang lain dengan nilai rebate tu...
tapi, masih murah lagi tu kalau betul caranya....

Home Mart nie baru.. kat Bukit tinggi klang ader 1 lagi.. nanti nak bukak kat balakong lak..
sebenarnya, tokei sama ngan sen heng.. dan senQ... bijak betui depa nie... ::)



OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Beli Plasma TV atau Beli LCD TV...?
« Reply #61 on: 27 Jan, 12:46:25 AM »
petang tadi, jenjalan tengok barang elektrik kat kedai baru Home Mart kat Sri bangi... area BB bangi...
http://homemartplus.com.my/index.php

sale opening masih ader... nampak satu tv plasma panasonic.. Rm2399... diskaun ahli RM200 so jadi RM2199
tapi dapat rebate 30% lebih kurang RM659 so harga TV tu RM1539... murah tuuu...

cuma rebate nie bukan dapat cash.. kena gantikan dengan barang lain dengan nilai rebate tu...
tapi, masih murah lagi tu kalau betul caranya....

Home Mart nie baru.. kat Bukit tinggi klang ader 1 lagi.. nanti nak bukak kat balakong lak..
sebenarnya, tokei sama ngan sen heng.. dan senQ... bijak betui depa nie... ::)


Kalau tokei sama.... Then yg dijual tu, most probably DIsplay unit...

Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: Beli Plasma TV atau Beli LCD TV...?
« Reply #62 on: 17 Mar, 02:40:55 PM »
Tv LED gak yg bagus  ;D ;D ;D

mrzul

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 118
Re: Beli Plasma TV atau Beli LCD TV...?
« Reply #63 on: 07 Apr, 12:21:38 AM »
Tv LED gak yg bagus  ;D ;D ;D

Apa beza antara tv LED dengan LCD dan 3D dari segi qualiti gambar?

shahrulsaid

  • Guest
Re: Beli Plasma TV atau Beli LCD TV...?
« Reply #64 on: 14 May, 05:55:22 PM »
saya dah lupa sebab apa.. tapi beli LCD TV jgn beli plasma.. Cuba en Sulaiman google tngk.. seingat saya ada orang cerita jgn beli plasma hehehe..
daripada beli tv lcd atau plasma tv lebih baik beli projector led. harga projector baru RM1350 saiz gambar sehingga 150" kalau lcd atau plasma 42" dah RM2000 keatas. jauh bezanya tu. kalau sesiapa berminat nak beli projector hubungi saya 012-2692054, penghantaran dalam tempoh 5 ke 7 hari, kalau order sekarang sempat lagi untuk tengok MU lawan Barcelona 28mei 2011 ni, kalau tengok guna projector kompom anda rasa macam duduk atas padang dengan pemain bola.

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Beli Plasma TV atau Beli LCD TV...?
« Reply #65 on: 14 May, 09:08:14 PM »
saya dah lupa sebab apa.. tapi beli LCD TV jgn beli plasma.. Cuba en Sulaiman google tngk.. seingat saya ada orang cerita jgn beli plasma hehehe..
daripada beli tv lcd atau plasma tv lebih baik beli projector led. harga projector baru RM1350 saiz gambar sehingga 150" kalau lcd atau plasma 42" dah RM2000 keatas. jauh bezanya tu. kalau sesiapa berminat nak beli projector hubungi saya 012-2692054, penghantaran dalam tempoh 5 ke 7 hari, kalau order sekarang sempat lagi untuk tengok MU lawan Barcelona 28mei 2011 ni, kalau tengok guna projector kompom anda rasa macam duduk atas padang dengan pemain bola.

masing masing ada pro & kon... projector pun kena set elok2 baru ok... layan home theater system bagus... tapi takat nak tengok TV, mudah & senang pakai LCD atau plasma... ;D ;D ;D

seperkara lagi, sedara belum cukup syarat untuk mengiklan... ;) ;) ;)

shahrulsaid

  • Guest
Re: Beli Plasma TV atau Beli LCD TV...?
« Reply #66 on: 14 May, 10:03:54 PM »
saya dah lupa sebab apa.. tapi beli LCD TV jgn beli plasma.. Cuba en Sulaiman google tngk.. seingat saya ada orang cerita jgn beli plasma hehehe..
daripada beli tv lcd atau plasma tv lebih baik beli projector led. harga projector baru RM1350 saiz gambar sehingga 150" kalau lcd atau plasma 42" dah RM2000 keatas. jauh bezanya tu. kalau sesiapa berminat nak beli projector hubungi saya 012-2692054, penghantaran dalam tempoh 5 ke 7 hari, kalau order sekarang sempat lagi untuk tengok MU lawan Barcelona 28mei 2011 ni, kalau tengok guna projector kompom anda rasa macam duduk atas padang dengan pemain bola.
sebenarnya pakai projector lagi senang, nak bawak masuk bilik boleh, nak bawak balik kampung boleh, yg penting ada dinding putih untuk pancarkan projector. nak tengok tv lagi senang boleh sambung kat astro atau astro byond, atau boleh terus setkan chanel kat projector tu aje. projector sekarang bukan macam projector dulu yg banyak benda nak kena set itu ini, sekarang semua dah canggih on suis aje dah boleh tengok tanpa susah payah.

masing masing ada pro & kon... projector pun kena set elok2 baru ok... layan home theater system bagus... tapi takat nak tengok TV, mudah & senang pakai LCD atau plasma... ;D ;D ;D

seperkara lagi, sedara belum cukup syarat untuk mengiklan... ;) ;) ;)

shahrulsaid

  • Guest
Re: Beli Plasma TV atau Beli LCD TV...?
« Reply #67 on: 14 May, 10:06:31 PM »
saya dah lupa sebab apa.. tapi beli LCD TV jgn beli plasma.. Cuba en Sulaiman google tngk.. seingat saya ada orang cerita jgn beli plasma hehehe..
daripada beli tv lcd atau plasma tv lebih baik beli projector led. harga projector baru RM1350 saiz gambar sehingga 150" kalau lcd atau plasma 42" dah RM2000 keatas. jauh bezanya tu. kalau sesiapa berminat nak beli projector hubungi saya 012-2692054, penghantaran dalam tempoh 5 ke 7 hari, kalau order sekarang sempat lagi untuk tengok MU lawan Barcelona 28mei 2011 ni, kalau tengok guna projector kompom anda rasa macam duduk atas padang dengan pemain bola.
sebenarnya pakai projector lagi senang, nak bawak masuk bilik boleh, nak bawak balik kampung boleh, yg penting ada dinding putih untuk pancarkan projector. nak tengok tv lagi senang boleh sambung kat astro atau astro byond, atau boleh terus setkan chanel kat projector tu aje. projector sekarang bukan macam projector dulu yg banyak benda nak kena set itu ini, sekarang semua dah canggih on suis aje dah boleh tengok tanpa susah payah.

shahrulsaid

  • Guest
Re: Beli Plasma TV atau Beli LCD TV...?
« Reply #68 on: 15 May, 07:13:38 PM »
sekarang projector bukannya macam dulu, 3000 jam lampu dah kena tukar. sekarang projector dah guna lampu LED jangka hayat sehimgga 50,000 jam bro. kalau guna 4 jam sehari lebih kurang ketahanannnya 34tahun. kalau 8jam 17 tahun hayatnya. letrik pun jimat guna projector ni. penggunaan letrik paling kuat tv plasma.

fabricdecors

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 15
Re: Beli Plasma TV atau Beli LCD TV...?
« Reply #69 on: 05 Mar, 04:44:17 PM »
saya menggunakan LCD TV Sony. Setakat ini kualiti dia memuaskan. Sudah 4 tahun.

amamrzahraa

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 127
  • Gender: Male
    • amamrzahraa enterprise
Re: Beli Plasma TV atau Beli LCD TV...?
« Reply #70 on: 04 May, 07:47:21 PM »
LCD Tv kut....sebab plasma mcm besar semacam...makan ruang...projector pulak...praktikel ke..nak buka memanjang...kalau ygk movie sekali sekala...boleh la kut.....kat rumah bujang boleh le...kalau rumah keluarga rasanya projector tak praktikel
BERIKLAN DIPORTAL IKLAN PERCUMA http://jomlahiklan.com
No Telefon : 019-2566614
Blog: http://ammarzahraa.blogspot.com