Author Topic: Lembu Berkeliaran di Bukit Mahkota....  (Read 17229 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Lembu Berkeliaran di Bukit Mahkota....
« on: May 29, 2008, 10:13:32 PM »
Ada pernah sekali tu saya cuba cuba lalui jalan belakang yg ditutup tu.. Jalan ada yang rosak, tapi yang suspend tu tiba tiba ada sekumpulan lembu melintas. nasib baik tak langgar... dari mana agak agaknya asal usul lembu ni?

komot

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 46
  • Gender: Male
Re: Lembu Berkeliaran di Bukit Mahkota....
« Reply #1 on: July 19, 2008, 12:34:56 PM »
dekat BSP ni pun byk lembu dan kambing berkeliaran petang2
abis tanaman dan pokok2 bunga kena makan...
binatang ni datang dari BANGI LAMA jalan belakang tuh
dah tak larat nak pagar dh kawasan kebun belakang tuh

gerammmmm betul laaaaaaa
***************************************
BSP Acasia

F4iring

  • PM Bikers
  • Moderator
  • Hulubalang
  • ***********
  • Posts: 688
  • Gender: Male
Re: Lembu Berkeliaran di Bukit Mahkota....
« Reply #2 on: January 15, 2009, 10:07:32 AM »
betul la byk lembu belakang tu...mana dia mai tak tau lah...tambah pulak kalu waktu malam, gelap...nyaris2 nak langgar...

mierock

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 470
  • Gender: Male
Lembu betul tuan punya lembu
« Reply #3 on: April 01, 2009, 07:51:33 AM »
aku semenjak dua menjak nie selalu balik lewat malam dan selalu sangat terserempak dengan satu gerombolan lembu yang melepak di tengan jalan persiaran mahkota 1. kalau sesiapa yang tak biasa, mau tersondol lembu yang kebanyakkan warna hitam tu.

Wan Z

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 820
  • Gender: Male
  • Serangin Homes... Selamat Berjiran Semua!!!
Re: Lembu betul tuan punya lembu
« Reply #4 on: April 01, 2009, 08:01:33 AM »
pagi nie masa nak keluar gi keje... kat simpang post pak guard tu...

kelihatan 2 ekor lembu tengah berkejaran...
mungkin depa tengah layan lagu hindustan..
dan hangat bercinta dibawah pokok ditepi jalan..
sungguh merbahayakan keselamatan... ::)

Pyan

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 52
  • Gender: Male
Re: Lembu betul tuan punya lembu
« Reply #5 on: April 01, 2009, 11:14:49 AM »
patot la bersepah jerk taik lembu kalau ikot simpang ke kanan (tnb lama) tuh.... ::)
adoiiii..pemandangan yg tk indah langsung...kalau memalam bahaya jgk tuh...

munira79

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 90
  • Gender: Female
    • ~ teholimausuam ~
Re: Lembu betul tuan punya lembu
« Reply #6 on: April 01, 2009, 12:14:14 PM »
pagi tadi jugak dlm kul 7, ada segerombolan lembu2 dok melepak kat jln tu.
nak ngelak dia lagi, nak ngelak taik dia lagi.

ada la sorg kawan saya ni, mmg org bangi, dok kat bangi lama sejak kecik2 lagi. bila saya cerita pasal lembu2 berkeliaran kat bukit mahkota ni, kawan saya ni leh cakap "alaaa... biasa la tu. tmpt tu mmg dari dulu2 lagi memang kawasan/laluan lembu2 tu". ada ke patut dia cakap camtu.

adehhh, hangin saya  >:( cuba kalau lembu2 tu buat laman rumah dia sbg kawasan/laluan diorg, sure dia pun hangin jugak kan?

so cemana ek? kepada sapa kita buleh buat report pasal lembu bersepah tu ek?

sunny

  • Guest
Re: Lembu betul tuan punya lembu
« Reply #7 on: April 01, 2009, 01:05:18 PM »
pagi tadi jugak dlm kul 7, ada segerombolan lembu2 dok melepak kat jln tu.
nak ngelak dia lagi, nak ngelak taik dia lagi.

ada la sorg kawan saya ni, mmg org bangi, dok kat bangi lama sejak kecik2 lagi. bila saya cerita pasal lembu2 berkeliaran kat bukit mahkota ni, kawan saya ni leh cakap "alaaa... biasa la tu. tmpt tu mmg dari dulu2 lagi memang kawasan/laluan lembu2 tu". ada ke patut dia cakap camtu.

adehhh, hangin saya  >:( cuba kalau lembu2 tu buat laman rumah dia sbg kawasan/laluan diorg, sure dia pun hangin jugak kan?

so cemana ek? kepada sapa kita buleh buat report pasal lembu bersepah tu ek?


aku pun nyaris-nyaris mencederakan sekor lembu atau aku yg tercedera gara-gara lembu ni nak menyeberang jalan mengarah ke deretan lot kedai di BM ketika aku rush nak hantar anak kat tuisyen  akrab BSP malam tu. aku tak tau apa dah jadi dgn BM kita ni, dah nak jadi ladang lembu. kat siapa kita nak mgadu agaknya, sebelum kejadian yg tidak diingini berlaku di kwsn kediaman kita ni



Wan Z

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 820
  • Gender: Male
  • Serangin Homes... Selamat Berjiran Semua!!!
Re: Lembu betul tuan punya lembu
« Reply #8 on: April 02, 2009, 08:16:30 AM »
buat aduan kat mpkj bleh ker..?
ader tindakan tak ? atau undangĀ² berkaitan...?

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Lembu betul tuan punya lembu
« Reply #9 on: April 02, 2009, 09:15:27 AM »


tak yah komplain...kita tangkap sembelih je...buat kenduri...he he he
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

mierock

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 470
  • Gender: Male
Re: Lembu betul tuan punya lembu
« Reply #10 on: April 02, 2009, 10:03:46 AM »
tak blh bang, lembu tu ada tuan punya. kalau dah confirm tak ada tuan, ustad aku kata ok. aku dulu pernah belasah ayam belakang sekolah pasal confirm tarak tuan.

cari tuan dia, tambat kat pokok suruh jadi lembu jugak.

sunny

  • Guest
Re: Lembu betul tuan punya lembu
« Reply #11 on: April 02, 2009, 10:38:52 AM »
bila tuan lembu dah jadi lembu sebab hambat dia kat tiang pokok, boleh kita sembelih lembu dia kot

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: Lembu betul tuan punya lembu
« Reply #12 on: April 02, 2009, 10:52:48 AM »


pandai bela tak pandai jaga.....sembelih je dua-dua...
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku

INA

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 188
  • Gender: Female
Re: Lembu betul tuan punya lembu
« Reply #13 on: April 02, 2009, 11:44:35 AM »
kadang kadang lembu tu membahayakan.... saya ari tu nak ngelak langgar lembu... lori belakang sikit lagi nak langgar saye...

munira79

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 90
  • Gender: Female
    • ~ teholimausuam ~
Re: Lembu betul tuan punya lembu
« Reply #14 on: April 02, 2009, 11:53:01 AM »
penah gak skali dua ternampak tuan dia dok mengembala lembu2 dia sambil naik moto, tapi masa tu tak tergerak lak hati nak benti bgtau dia suh angkut dia punya lembu gi tempat lain. lgpun masa tu saya sorang2, takutttt....

kalau sapa2 jumpa tuan punya lembu tu, kasi tekan muka dia ke taik lembu dia, baru dia tau  :P