Author Topic: Bengkel Baikpulih Komputer & Kursus Membina Laman Web (Menggunakan Joomla)  (Read 3217 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

orthodox81

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 458
  • Gender: Male
Salam.
Dialu-alukan kepada sesiapa saja yang berminat untuk mengikuti Bengkel Baikpulih Komputer dan Kursus membina Laman Web (menggunakan Joomla). Kursus pendek - 1 hari ini dianjurkan oleh kelab kakitangan PTM, UKM. Dijamin harga lebih rendah dari luar dan tenaga pengajar yang berpengalaman.

Maklumat Kursus :
1. BENGKEL BAIKPULIH KOMPUTER
- Bayaran Yuran : RM70.00 seorang
- Tarikh & Masa  : 04 Disember 2010 (Sabtu) / 9.00 pagi - 4.30 ptg
- Tempat : Makmal Komputer PTM, Kompleks Tun Abdullah Mohd Salleh, UKM
- Sijil dan nota disediakan.
- Makan & minum pagi, tengahari dan petang disediakan
- Turut disediakan cenderahati kepada semua peserta
- Sasaran Peserta : Terbuka (Pelajar UPSR, PMR, SPM, pelajar IPT, org awam, kaitangan dan anak-anak kakitangan)

2. KURSUS MEMBINA LAMAN WEB (MENGGUNAKAN JOOMLA)
- Bayaran Yuran : RM90.00 seorang.
- Tarikh & Masa  : 11 Disember 2010 (Sabtu) / 9.00 pagi - 4.30 ptg
- Tempat : Makmal Komputer PTM, Kompleks Tun Abdullah Mohd Salleh, UKM
- Sijil dan nota disediakan.
- Turut disediakan cenderahati (pendrive) kepada semua peserta.
- Sasaran Peserta : Terbuka (Pelajar UPSR, PMR, SPM, pelajar IPT, org awam, kaitangan dan anak-anak kakitangan).


- Sebarang pertanyaan/tempahan, sila hubungi Pn. Noor Rihan (03-8921 7123) @ email :n_rihan@ptm.ukm.my

Cepat..tempat terhad..sangat sesuai utk mereka yang ingin menambah ilmu pengetahuan dan juga sebagai pengisian ilmu buat anak-anak yg bakal bercuti sekolah.
« Last Edit: November 22, 2010, 01:57:37 PM by orthodox81 »
Perlukan khidmat melukis pelan rumah utk renovation dsbnya? Layari http://orthodoxillustration.blogspot.com/

Jundullah_232

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 904
  • Gender: Male
JOOMLA tu application baru ke???

orthodox81

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 458
  • Gender: Male
JOOMLA tu application baru ke???

Baru tak baru sangatlah. Dah ade beberape version. Joomla ni salah satu cms (content management system) yg open source. User friendly dan lebih mudah difahami.
Perlukan khidmat melukis pelan rumah utk renovation dsbnya? Layari http://orthodoxillustration.blogspot.com/

Jundullah_232

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 904
  • Gender: Male
JOOMLA tu application baru ke???

Baru tak baru sangatlah. Dah ade beberape version. Joomla ni salah satu cms (content management system) yg open source. User friendly dan lebih mudah difahami.

boleh download tak.. or.. kene beli CD

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Joomla ni Portal Engine, tapi FREE punya.. kalo pi ikut kursus tu dapat la ilmu cemana nak buat portal custom-made ikut acuan sendiri.. idak le folo aje template macam blog page tu..

Lepas tu kalo dah terer sket (with practice), boleh le main-main dengan Mashups plak:



 :)
« Last Edit: October 29, 2010, 08:53:29 PM by jabbar4aiman »
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

orthodox81

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 458
  • Gender: Male
Re: Bengkel Baikpulih Komputer & Kursus Membina Laman Web (Menggunakan Joomla)
« Reply #5 on: November 22, 2010, 02:03:00 PM »
Salam...di sini sekali lagi saya mengalu-alukan penyertaan anda..capat sebelum tawaran ditutup..

Dengan sukacitanya, Kelab Kakitangan Pusat Teknologi Maklumat UKM akan mengadakan Kursus ICT untuk Ahli Kelab, Anak-anak ahli serta individu di luar sana.
 
Kursus ini bertujuan untuk mengisi masa lapang cuti sekolah anak-anak serta menambah kemahiran individu meraka.
 
Diantara kursus-kursus yang ditawarkan ialah :-
 
1) 4 Disember 2010 (Sabtu) - Kursus baikpulih komputer (kumpulan 1)
    - Merangkumi pengenalan perkakasan komputer, cara format komputer dan installation windows XP.
    Yuran penyertaan  :-   Ahli/ anak ahli : RM50
    Bukan Ahli : RM70
 
2) 5 Disember 2010 (Ahad) - Kursus baikpulih komputer (kumpulan 2)
    Yuran penyertaan  :-  Ahli/ anak ahli : RM50
    Bukan Ahli : RM70
 
3) 11 Disember 2010 (Sabtu) – Kursus Pembangunan Laman Web (Joomla).
    Yuran penyertaan  :-  Ahli/ anak ahli : RM70
    Bukan Ahli : RM90
    Percuma Pendrive
 
4) 12 Disember 2010 (Ahad) – Kursus Grafik (Adobe Photoshop)
    Yuran penyertaan  :-   Ahli/ anak ahli : RM70
    Bukan Ahli : RM90
    Percuma Pendrive
 
Kesemua kursus di adakan dalam masa sehari bermula dari jam 9.00pagi – 4.30ptg dan tempat adalah terhad.
 
Bertempat di Makmal Tun Abdullah Mohd Salleh, UKM Bangi.

Tarikh tutup penyertaan - beserta pembayaran : 2 Disember 2010 - Khamis (sebelum 4.00ptg)
 
Sebarang pertanyaan sila hubungi AJK yang berkenaan :
1. Puan Noor Rihan Abu Bakar : 03-8921 7123
2. Puan Ruzana Rahman : 03-8921 6151
2. Puan Sharifah Hashim : 03-8921 6069

 
Bersama-sama ini dilampirkan Borang Permohonan Kursus dan brochure kursus.
 
Pembayaran hendaklah dibuat dengan menyertakan bukti pembayaran (cetakan online banking/ salinan slip pembayaran diterima) bersama borang penyertaan dan dihantar kepada :
Presiden, Kelab kakitangan Pusat Teknologi Maklumat, Pusat Teknologi maklumat, 43600 UKM Bangi, U/P: En. Zaki Ibrahim
 
Pembayaran hendaklah dibuat kepada
Kelab Kakitangan Pusat Komputer (No. Akaun : 1207-0003410-71-7 Bank Muamalat Malaysia Berhad).
« Last Edit: November 22, 2010, 02:06:30 PM by orthodox81 »
Perlukan khidmat melukis pelan rumah utk renovation dsbnya? Layari http://orthodoxillustration.blogspot.com/

orthodox81

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 458
  • Gender: Male
Tawaran masih terbuka untuk kursus-kursus yang akan diadakan hujung minggu ini.
 
1) 11 Disember 2010 (Sabtu) – Kursus Pembangunan Laman Web (Joomla).
    Yuran penyertaan  :-  
    Ahli/ anak ahli KKPTM: RM70
    Bukan Ahli : RM90
    Percuma Pendrive  (4GB)
 
2) 12 Disember 2010 (Ahad) – Kursus Grafik (Adobe Photoshop)
    Yuran penyertaan  :-  
    Ahli/ anak ahli KKPTM: RM70
    Bukan Ahli : RM90
    Percuma Pendrive  (4GB)
 
- Kesemua kursus di adakan dalam masa sehari bermula dari jam 9.00pagi – 4.30ptg.
- Bertempat di Makmal Tun Abdullah Mohd Salleh, UKM Bangi.
- Minum dan makan pagi, makan tengahari dan minum petang disediakan.
- Pembayaran boleh juga dibuat semasa pendaftaran.
 
Sebarang pertanyaan atau tempahan tempat, sila hubungi AJK yang berkenaan :
1. Puan Noor Rihan Abu Bakar : 03-8921 7123
2. Puan Ruzana Rahman : 03-8921 6151
2. Puan Sharifah Hashim : 03-8921 6069


Perlukan khidmat melukis pelan rumah utk renovation dsbnya? Layari http://orthodoxillustration.blogspot.com/