Author Topic: bengkel Kete Bkt Mahkota  (Read 15872 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sekam

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
bengkel Kete Bkt Mahkota
« on: August 15, 2008, 12:24:59 PM »
A'kum wbt semua...

just nk minta pandangan..atau ulasan saudara/saudari semua...

Bengkel kereta di Bkt Mahkota, dulu ada 2...skrg 1 saja..Bachik Auto...Yang Sebelah belakang tu dah tutup..skrg jadi car wash.
Saya tak pernah pergi servis atau repair kat Bachik Auto...cuma tak taula kalau saudara/saudari pernah nampak budak2 yang kerja kat situ...main drift, test kete laju2...

saya dah byk kali nampak..dan saya memang marah betoi dgn budak2 ni....

Nak tunjuk teror pon tak kena tempat...

lutfee

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 76
Re: bengkel Kete Bkt Mahkota
« Reply #1 on: September 11, 2008, 09:35:42 AM »
sy pun xpernah servis/repair kedai tu...
sbbnya perangai budak2 diaorg tulah... berlagak terer.. mentang2 pandai repair keta... berlumbalah driftlah...
selalu mkn kat kedai mkn kat sebelah tuh..
takut jer tgk diaorg bwk keta tuh

ibnhussin

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 191
  • Gender: Male
  • Begin With The End In Mind
    • Follow Your Heart
Re: bengkel Kete Bkt Mahkota
« Reply #2 on: September 11, 2008, 12:26:31 PM »
Pernah beli bateri kereta (for my sister car), masa tu tengah terdesak sangat (bateri mmg kaput). Nak kata mahal, memang bateri kereta dah naik harga, cuma kena tunggu dia order tu yg lama, hampir 40 minit.

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: bengkel Kete Bkt Mahkota
« Reply #3 on: April 06, 2009, 02:25:35 PM »
Nk bawak laju biarla bertempat......  >:( tempat orang makan pun nk hentak full throttle.... gila ke ape >:(

F4iring

  • PM Bikers
  • Moderator
  • Hulubalang
  • ***********
  • Posts: 688
  • Gender: Male
Re: bengkel Kete Bkt Mahkota
« Reply #4 on: April 06, 2009, 03:57:35 PM »
salam....
laa...saya ingatkan nak tanya pasal bengkel kereta yg bagus kat sini...rupa nyer nak luahkan rasa xpuas hati la ni....hehe
bagus jugak bagitau....korang semua boikot ajer, jgn p hantar kereta kat situ....aku tak kenal pon tauke kedai tu....aku hantar kereta pon kat bandar seri putra....

sbj_s5

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 325
Re: bengkel Kete Bkt Mahkota
« Reply #5 on: April 06, 2009, 04:20:25 PM »

Baru2 ni recce gak kedai repair kete kat Mahkota@Putra... Saya nak tampal/repair bumbung kete yg dah berkudis2 (karat)....terkejut beruk, bila mamat tu quote price...Peergh!!!! rege nak repair bumbung tu je dah boleh cat satu body kete!!!!... baik carik tempat lain!!!!


Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: bengkel Kete Bkt Mahkota
« Reply #6 on: April 06, 2009, 04:31:13 PM »

Baru2 ni recce gak kedai repair kete kat Mahkota@Putra... Saya nak tampal/repair bumbung kete yg dah berkudis2 (karat)....terkejut beruk, bila mamat tu quote price...Peergh!!!! rege nak repair bumbung tu je dah boleh cat satu body kete!!!!... baik carik tempat lain!!!!



Memang la.... tu kedai repair bukan kedai cat..... dia ambik untung atas angin la..... pg la tanye kedai cat bro.... ;D

kiroroe

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 231
Re: bengkel Kete Bkt Mahkota
« Reply #7 on: April 06, 2009, 10:17:03 PM »
kereta ape ko pakai...kalau beranni...kasi masuk sunroof evo/ gsr terus la....kalau tak...pi halfcut...cari bumbung standard...tukar satu bumbung...bukan potong....replaced...kalau repair karat...lelama naik balik....tukar bumbung lagi berbaloi

Ipien

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 25
Re: bengkel Kete Bkt Mahkota
« Reply #8 on: May 11, 2009, 04:44:53 PM »
bila baca topic ni..tergerak utk saya berkongsi my personal experience kat Bancik Auto..

2 minggu lepas..temparature kete kancil saya naik..saya agak mungkin radiator sumbat..secara kebetulan lalu kat Bukit Mahkota..ternampak bengkel kete ni..so saya pon pegila..suh pomen tu check..dia ckp mmg radiator sumbat..sbb dah nak senja n dia pon byk keje dia suh saya tinggalkan kete..dtg amik esok nya..

nx day lepas balik keje saya pon pegi laa balik nak amik kete..skali time nak bayar dia bg resit..tgk2 kene rm240..terkejut beruk kejap..dia ckp dia servis kete saya skali..tukar spark plug..ganti filter minyak itam..padahal saya x suruh pon..dia ckp dia try kol nak bgtau tp saya x jwb..saya pon pelik jugak sbb mmg xde miskol langsung..saya pon x ckp byk..terpaksa bayar..

sbb saya gi keje naik moto..kete saya parking jek kat umh..skali wkd nak bwk problem sama jd lg..saya dah panas ati dah ni..ari isnin saya antar  balik kat bengkel tu..dia ckp nnt dia tgk kan..suh saya dtg esoknya lagi..okla..saya tinggal kete..esoknya saya dtg..dia ckp kete dah siap..dia tukar gasket..pastu tukar mounting n grand valve skali without inform me b4 dia tukar..this time dia charge saya rm440..termasuk dia punya workmanship rm150..mulanya saya bertekak laa jugak sbb pd saya agak mahal. dia ckp ''bang..masalah abg saya dah settlekan..ni saya charge abg harga melayu sama melayu laa ni''.

kalo ikutkan ati mmg rs nak bg je spanar tu dlm mulut dia..tp sbbkan saya bleh bersabar..saya bg duit pastu blah..

igtkan lepas dah abes dkt rm700 masalah saya selesai..rupa2nye tidak jugak..pagi smlm..problem sama jd lagi.. ni saya tgh carik bengkel lain yg bleh repair kete saya ni..kalo ada suggestion bgtau laa yek..



 

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: bengkel Kete Bkt Mahkota
« Reply #9 on: May 11, 2009, 04:50:28 PM »
bengkel ni mmg susah nak puas hati.

saya skr selalu gi kat Nilai, tapi maaf lah tak reti nak describe arah ke bengkel tu.
Takat ni puas hatilah...

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: bengkel Kete Bkt Mahkota
« Reply #10 on: May 14, 2009, 06:27:31 PM »
bila baca topic ni..tergerak utk saya berkongsi my personal experience kat Bancik Auto..

2 minggu lepas..temparature kete kancil saya naik..saya agak mungkin radiator sumbat..secara kebetulan lalu kat Bukit Mahkota..ternampak bengkel kete ni..so saya pon pegila..suh pomen tu check..dia ckp mmg radiator sumbat..sbb dah nak senja n dia pon byk keje dia suh saya tinggalkan kete..dtg amik esok nya..

nx day lepas balik keje saya pon pegi laa balik nak amik kete..skali time nak bayar dia bg resit..tgk2 kene rm240..terkejut beruk kejap..dia ckp dia servis kete saya skali..tukar spark plug..ganti filter minyak itam..padahal saya x suruh pon..dia ckp dia try kol nak bgtau tp saya x jwb..saya pon pelik jugak sbb mmg xde miskol langsung..saya pon x ckp byk..terpaksa bayar..

sbb saya gi keje naik moto..kete saya parking jek kat umh..skali wkd nak bwk problem sama jd lg..saya dah panas ati dah ni..ari isnin saya antar  balik kat bengkel tu..dia ckp nnt dia tgk kan..suh saya dtg esoknya lagi..okla..saya tinggal kete..esoknya saya dtg..dia ckp kete dah siap..dia tukar gasket..pastu tukar mounting n grand valve skali without inform me b4 dia tukar..this time dia charge saya rm440..termasuk dia punya workmanship rm150..mulanya saya bertekak laa jugak sbb pd saya agak mahal. dia ckp ''bang..masalah abg saya dah settlekan..ni saya charge abg harga melayu sama melayu laa ni''.

kalo ikutkan ati mmg rs nak bg je spanar tu dlm mulut dia..tp sbbkan saya bleh bersabar..saya bg duit pastu blah..

igtkan lepas dah abes dkt rm700 masalah saya selesai..rupa2nye tidak jugak..pagi smlm..problem sama jd lagi.. ni saya tgh carik bengkel lain yg bleh repair kete saya ni..kalo ada suggestion bgtau laa yek..



 

bleh ker bg sagessen????sy slalu anto kete sy kat Sg kembong...bengkel melayu gak..tp mmg puas ati laa...
yang ni bengkel kat umah...sy tak pandai nak bg direction....tp yg cadangkan kt sy pun brader yg jual air tebu kat depan kedai riski tu...try tanyer brader tebu tu....sy mmg tak penah dah anto kt bengkel bukit mahkota nih..cz banyak sgt dengar komen x bagus pasai depa......

sunny

  • Guest
Re: bengkel Kete Bkt Mahkota
« Reply #11 on: May 14, 2009, 08:23:35 PM »
Rupanya byk juga sungutan dan pengalaman tak berapa elok dpt kita baca dalam forum ni, dgn bengkel keta ni ye. Bukan nak tutup periok nasik bbdk bengkel tu hanya imej meka yg suka drif tak betempat, tapi baik kalu meka buka forum ni baca luahan ex customers meka, kau x de wifi dlm bengkel tu boleh lepak dalam kafe siber sederet umah kedai tu.

Ada lagi tak pengalaman rakan forum mengenai isu ni, hanya nak membandingkan pengalaman sesama kita, mungkin sambil tu kita kumpul kes by kes, mana tau dah kita analisis nanti , kaedah yg sama cara dia nak kaut untung utk sesama bangsa dia.

Pada saya, ada dua kemungkinan ini berlaku: samada  meka mmg mempunyai strategi yg sama utk dptkan lebih wang, atau keduanya meka ni mungkin belum cukup mahir dan berpengalaman untk ke tahap buka bengkel keta utk mendiagnos punca masalah keta customer, hinggakan lain sakit lain pulak ubat diberikan. So macam mana?  ??? :-\ :'(

mierock

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 470
  • Gender: Male
Re: bengkel Kete Bkt Mahkota
« Reply #12 on: May 14, 2009, 08:47:49 PM »
saya hantar cuma satu tempat dari mula mula beli kreta sampai sekarang, di mans pro kajang utama. owner melayu, so far alham dulillah. dia takka akan ganti selagi dia dia tak dapat contact. harga, for me amat berpatutan. mungkin regular customer. expert in continental car. kalau pakai kereta recond, hantar ke situ adalah satu jalan terbaik. dia repair ikut buku. selalunya ikut buku chilton atau haynes atau manual asal. saya ada downloadkan untuk dia more than 1gig of honda manual. even if you drive Porsche pun boleh hantar situ.

sunny

  • Guest
Re: bengkel Kete Bkt Mahkota
« Reply #13 on: May 14, 2009, 09:33:27 PM »
 :osenang cite, bagi nama bengkel keta tu, no tipon skali lah  lg bagus.
kita pon nak g k sana klu cam tulah.  :P
tak de pengalaman mcm kenkawan kta td ke kat bengkel.....d BBM tu ;D

mierock

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 470
  • Gender: Male
Re: bengkel Kete Bkt Mahkota
« Reply #14 on: May 15, 2009, 01:09:20 AM »
no kedai tak ingat tapi ada post sebelum nie.

no hp 0176882922 (abg man or suleiman)

tak pun anak buah dia

0173740119 (nazri --> kulaan)

kajang utama, main road belakang proton service center berdepan dengan restoren cina TLH