Author Topic: broadband ape yang sesuai?  (Read 3401 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kudozero

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 2
broadband ape yang sesuai?
« on: May 07, 2010, 08:49:15 AM »
saya nk tanya..broadband ape yang sesuai kat kawasan ni..
coz abgz ipar saya ade pkai maxis nyer..
nk bukak page pun slow..

so sape2 yang pakai broadband ade cadangan??

PrinceCharm

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 229
Re: broadband ape yang sesuai?
« Reply #1 on: May 07, 2010, 11:33:16 AM »
Saya guna Maxis broadband di BM..7.2 mbps..Kadang-kadang okay, kadang-kadang tak okay..Tapi overall, still puashati jugak la walaupun ada gangguan sikit..Dulu guna Celcom 512 kbps, pun kadang2 ada juga gangguan..Saja tukar maxis sbb dpt offer maxis one club RM38 aja sebulan..Dulu celcom byr RM68 sebulan then pendrive kena beli RM499..Pendrive celcom tu kiranya terbengkalai dah tak guna lah..Kira-kira balik, saya ambik maxis la sbb long term jimat sikit..dgr celcom pun dah ada offer baik, tapi tak sure secara detail camner offer tu..Kiranya, sekarang nie semua telco company dah ada offer yg bersaing sesama diorg.. elok la tu..makin murah kos nak memiliki broadband nie..

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: broadband ape yang sesuai?
« Reply #2 on: May 07, 2010, 12:19:09 PM »
Saya pakai streamyx. Dah bertahun dah. Keseluruhannya ok la.

melizza

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
Re: broadband ape yang sesuai?
« Reply #3 on: May 07, 2010, 02:04:02 PM »
pakai maxis power broadband. better la dari mobile broadband tu. asik putus je.

zarin

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 139
  • Gender: Male
Re: broadband ape yang sesuai?
« Reply #4 on: May 08, 2010, 12:51:50 PM »
so far if area bkt mahkota dua dua slow (maxis & celcom) esp waktu malam... siang boleh lah juga layan .. btw saya pakai celcom 384kb rasanya (yg rm68/mth) - better go for streamy , thanks

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ***********
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: broadband ape yang sesuai?
« Reply #5 on: June 07, 2010, 05:14:12 PM »
Tunggu WiMAX masuk offer service..  ::)
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: broadband ape yang sesuai?
« Reply #6 on: June 07, 2010, 11:32:37 PM »
Saya pakai celcom broadband... modem alcatel. Baru tadi test speed dan paling tinggi speed ave 910kbps dan paling rendah speed average 410kbps. Saya buat test lebih daripada sekali.

Saya buat aduan dan Orang Celcom mintak saya tukar browser daripada IE kepada Google Chrome atau Firefox. Lucky them saya tak install lagi dua-dua browser tersebut. Saya plan nak switch daripada pelan RM98.00 permonth (3.6mbps for 5 GB downloadable data) kepada RM68.00 per month (384kbps downlodable 5GB data) kalau tukar browser tak selesaikan masalah speed lembab.

Buat apa bayar lebih? Baik bayar untuk apa yang kita dapat.


kakcik

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 104
    • fotohati.com
Re: broadband ape yang sesuai?
« Reply #7 on: January 18, 2011, 05:03:42 PM »
saya pakai umobile, broadband. broadband paling murah, RM68 utk unlimited bandwidth.
setakat ni ok, cuma masa hujan2 kadang2 dia terganggu.