Author Topic: streamyx okay tak di sini?  (Read 2697 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

indraloka

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 16
streamyx okay tak di sini?
« on: 30 May, 12:04:24 AM »

salam....saya ingat nak pasang streamyx kat rumah (baru nak pindah)...ada line telefon ke kat kawasan ni?

cynaitan

  • Guest
Re: streamyx okay tak di sini?
« Reply #1 on: 30 May, 12:33:44 AM »
ntah le susah nak ckp.....sbb line die ade yg dpt ade yang x,
dlu mse sy kat uma lama dpt elok jer. tpi bla sy pndah da xdpt le plak, xde le bengang sgt bla tggu smpai 3bln pon xdapt, mcm cra ni sy wat cal centre, cal 2, cal ni sume xberhasil akhirnye potong jer le....
skrg da guna broadband maxis......

putra88

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 258
  • Gender: Male
Re: streamyx okay tak di sini?
« Reply #2 on: 30 May, 09:48:40 AM »

salam....saya ingat nak pasang streamyx kat rumah (baru nak pindah)...ada line telefon ke kat kawasan ni?


....saya dah guna streamyx kat Puncak Putra lebih dari 2 tahun. Servis OK dan connection pun OK tapi kalau baru nak apply tu tak sure masih ada line yang available lagi tak?
D'Puncak Putra

Azlan

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 107
Re: streamyx okay tak di sini?
« Reply #3 on: 30 May, 03:11:04 PM »
masa pindah sini dulu 2007 , call TM minta pindahkan line dari PJ ke sini , dia kata line tak der ..... pastu saya antar gambor kotak kecik belakang rumah menunjukkan line wujud baru ler diorang proceed , pastu lagi pelik bila jiran nak masuk line tel ...diorang kata jiran tak de line ... so bila jiran bagi no tel saya diorang kata saya bangi , jiran kajang so tak der ....... punya lah jiran angin .... but that all story almost 3 years ago ....

tengok ler kotak tel kat belakang umah kalau ada ...... kemungkinan besar line dah ader , system TM ni agak doragui .....

Streamyx so far ok cuma bila ada org gatal mengusik kotak kat simpang ngan toen house tu , ada ler hilang connection ...... overall not too bad ...... wish can upgrade ke 2mb to 4 mb soon .... but tm kata line tak available lagi ....

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ***********
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: streamyx okay tak di sini?
« Reply #4 on: 07 Jun, 05:08:11 PM »
Saya takde internet di rumah.. online cuma di pejabat dan jika perlu menyelesaikan urusan Mafia Wars & Farmville di Facebook saya akan meluangkan masa ke Restoren Ehsania 3 selama sejam  ::)

 ;D
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

aishah

  • Guest
Re: streamyx okay tak di sini?
« Reply #5 on: 11 Jul, 09:18:43 PM »
ok je streamyx connection kat cni.bersesuaian dengan speed 1mb ni.cume sama la yg mcm azlan ckap tu,kalo ada yg gatal tangan usik 'kotak TNB' depan town house tu mmg terganggu jgak la connection..

hurm..ramai ke yg pakai streamyx?rase mcm tak je....mcm yg pakai broadband celcom n maxis lg ramai... ???

infins

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 33
  • Gender: Male
Re: streamyx okay tak di sini?
« Reply #6 on: 15 Nov, 05:06:53 PM »
So far pakai streamyx ok jer.. speed pun laju.. connection jarang terputus berdasarkan modem punya web management log... setiap hari bukak la... terputus masa kena kilat jer tu pun jarang beno..