Author Topic: Parking bawah Apartment Nuri - milik Individu @ bebas  (Read 7541 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

some1

  • Guest
Saya nak tanya adakah parking di bawah Apartment Nuri milik individu @ sesiapa pun bebas untuk parking di tempat tersebut.

Saya adalah mangsa dalam hal ini. "Kereta" saya dengan sengaja dicalar menggunakan kunci kereta oleh individu yang "selfish", "tidak bertanggungjawab" dan "kurang pengetahuan sivik" sekembalinya saya dari Sabah 3 hari yang lepas. 

Why?. Just because you all guys old resident and "a king" so you ada kuasa to stop others especially "new resident" to park at the empty parking? Come On man. If you think that way, you are totally wrong. Did you know that anyone (as long as a Nuri Apartment resident) have a right to park neither old or new resident. You guys over 30's to 40's and maybe 50's, so please don't be so childish. Be gentleman la. Tak puas hati direct to the point. tak payah nak rosakkan kereta orang. Is this sikap "kemeLAYUan" orang meLAYU? Sopan la sangat. I don't understand you guys. "No manners".

Don't think that I did not notice person who are responsibility for that scratch.  I know who you are cuma I tak nak perbesarkan this issue. But beware!!!!!!!!!!!!!!! I'm warning you guys. I will take an action when I found this thing happen again to me. No excuses and no forgiveness. I keep my promise so guys please be good to your neighbour.

Here are some advice to people yang suka merosakkan hak orang lain.

- Don't behave like samseng dan tunjuk kuasa.  You all guys bukanlah educated sangat pun just biasa2 aje. So berpada-pada lah perangai tu.  Tak usah tunjuk lagak dan gaya hebat kalau tiada apa nak ditunjuk selain perangai buruk.           

- Tak payah dengki mendengki sebab sikap tu lah buatkan anda "miskin". Faham2kan.
- Jangan bersikap tamak dan berebut kalau itu bukan hak kita.
- Belajar bersikap tolak ansur dan hormat hak orang lain. 
- Penghuni lain pun bayar maintenance. jangan ingat anda seorang je bayar dan boleh takluk parking tu. and for myself for this January 2010 to December 2010 dah pun habis bayar. I deserve for that parking too.

So, watch out.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-
-














Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Parking bawah Apartment Nuri - milik Individu @ bebas
« Reply #1 on: 19 May, 09:47:32 AM »
Marah kat sapa tu? Scratcher tu masuk kat protal ni kot?

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Parking bawah Apartment Nuri - milik Individu @ bebas
« Reply #2 on: 20 May, 01:50:50 PM »
some1..rase nyer elok  awak g ckp baik2 kat "scratcher" tu..cz bg warning kt cni pun x gune gak klu dia x join forum ni....kalau x sampai bile pun isu ni tak selesai.......kite ni idup berjiran..dan nnti masa ssh..jiran ler org terdekat yg ada untuk kite minta tulun..tp klu dpt jiran yg mcm hampeh tu..nasib badan.. ::) ::)

Mal75

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 105
Re: Parking bawah Apartment Nuri - milik Individu @ bebas
« Reply #3 on: 01 Jun, 01:29:31 PM »
buat report jelah,,,masaalah kena scratch ni kalau nasib tak baik kenalah. Banyakkan sabar, tapi kalau dapat tangkap buatlah apa2 yang patut. Dan tak perlulah kata penduduk apartmen nuri tak educated, not nice.

Ada benda yg kita tak boleh nak avoid sebenarnya, seperti keta kena calar, kena saman polis dll.
« Last Edit: 01 Jun, 01:33:29 PM by en.hisham »
Bersyukurlah kita diatas kesihatan dan rezeki yang diberi Allah.

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Parking bawah Apartment Nuri - milik Individu @ bebas
« Reply #4 on: 01 Jun, 04:59:18 PM »
setuju.. buat report

Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: Parking bawah Apartment Nuri - milik Individu @ bebas
« Reply #5 on: 02 Jun, 02:03:42 PM »
Saya nak tanya adakah parking di bawah Apartment Nuri milik individu @ sesiapa pun bebas untuk parking di tempat tersebut.

Saya adalah mangsa dalam hal ini. "Kereta" saya dengan sengaja dicalar menggunakan kunci kereta oleh individu yang "selfish", "tidak bertanggungjawab" dan "kurang pengetahuan sivik" sekembalinya saya dari Sabah 3 hari yang lepas.  

Why?. Just because you all guys old resident and "a king" so you ada kuasa to stop others especially "new resident" to park at the empty parking? Come On man. If you think that way, you are totally wrong. Did you know that anyone (as long as a Nuri Apartment resident) have a right to park neither old or new resident. You guys over 30's to 40's and maybe 50's, so please don't be so childish. Be gentleman la. Tak puas hati direct to the point. tak payah nak rosakkan kereta orang. Is this sikap "kemeLAYUan" orang meLAYU? Sopan la sangat. I don't understand you guys. "No manners".

Don't think that I did not notice person who are responsibility for that scratch.  I know who you are cuma I tak nak perbesarkan this issue. But beware!!!!!!!!!!!!!!! I'm warning you guys. I will take an action when I found this thing happen again to me. No excuses and no forgiveness. I keep my promise so guys please be good to your neighbour.

Here are some advice to people yang suka merosakkan hak orang lain.

- Don't behave like samseng dan tunjuk kuasa.  You all guys bukanlah educated sangat pun just biasa2 aje. So berpada-pada lah perangai tu.  Tak usah tunjuk lagak dan gaya hebat kalau tiada apa nak ditunjuk selain perangai buruk.            

- Tak payah dengki mendengki sebab sikap tu lah buatkan anda "miskin". Faham2kan.
- Jangan bersikap tamak dan berebut kalau itu bukan hak kita.
- Belajar bersikap tolak ansur dan hormat hak orang lain.  
- Penghuni lain pun bayar maintenance. jangan ingat anda seorang je bayar dan boleh takluk parking tu. and for myself for this January 2010 to December 2010 dah pun habis bayar. I deserve for that parking too.

So, watch out.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-
-
Hello Some1.... Sila gunakan Bahasa Kebangsaan iaitu Bahasa Malaysia jika awak adalah orang MELAYU dan jangan agung2agungkan Bahasa Penjajah awak... Budi Bahasa Budaya Kita....

Tidak semuanya warga penghuni flet itu faham apa yg awak cakap...

Dan tidak semuanya warga penghuni flet tersebut tidak pandai belaka (Educated)...
  :( :( :(












« Last Edit: 02 Jun, 02:06:48 PM by Norfeal1980 »

PrinceCharm

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 229
Re: Parking bawah Apartment Nuri - milik Individu @ bebas
« Reply #6 on: 02 Jun, 03:00:14 PM »
duduk di apartment dengan beratus-ratus orang dikumpulkan di dalam kawasan beberapa ratus persegi shj..memang mencabar dan banyakkan bersabar..1001 jenis perangai manusia dikumpulkan di dalam satu kawasan yang terhad..kalau ada pilihan lain yang lebih bagus, maka pilih la..duduk kat rumah teres/ rumah bawah kalu dapat jiran yg macam saya sebut tadi pun sama ajalah keadaannya..mungkin kereta selamat sikit sebab terletak dlm compound yg berpagar

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Parking bawah Apartment Nuri - milik Individu @ bebas
« Reply #7 on: 03 Jun, 12:00:30 PM »
duduk di apartment dengan beratus-ratus orang dikumpulkan di dalam kawasan beberapa ratus persegi shj..memang mencabar dan banyakkan bersabar..1001 jenis perangai manusia dikumpulkan di dalam satu kawasan yang terhad..kalau ada pilihan lain yang lebih bagus, maka pilih la..duduk kat rumah teres/ rumah bawah kalu dapat jiran yg macam saya sebut tadi pun sama ajalah keadaannya..mungkin kereta selamat sikit sebab terletak dlm compound yg berpagar

betul...betul..betul.. ;D ;D ;D

WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Re: Parking bawah Apartment Nuri - milik Individu @ bebas
« Reply #8 on: 03 Jun, 08:04:20 PM »
Saya nak tanya adakah parking di bawah Apartment Nuri milik individu @ sesiapa pun bebas untuk parking di tempat tersebut.

Saya adalah mangsa dalam hal ini. "Kereta" saya dengan sengaja dicalar menggunakan kunci kereta oleh individu yang "selfish", "tidak bertanggungjawab" dan "kurang pengetahuan sivik" sekembalinya saya dari Sabah 3 hari yang lepas. 

Why?. Just because you all guys old resident and "a king" so you ada kuasa to stop others especially "new resident" to park at the empty parking? Come On man. If you think that way, you are totally wrong. Did you know that anyone (as long as a Nuri Apartment resident) have a right to park neither old or new resident. You guys over 30's to 40's and maybe 50's, so please don't be so childish. Be gentleman la. Tak puas hati direct to the point. tak payah nak rosakkan kereta orang. Is this sikap "kemeLAYUan" orang meLAYU? Sopan la sangat. I don't understand you guys. "No manners".

Don't think that I did not notice person who are responsibility for that scratch.  I know who you are cuma I tak nak perbesarkan this issue. But beware!!!!!!!!!!!!!!! I'm warning you guys. I will take an action when I found this thing happen again to me. No excuses and no forgiveness. I keep my promise so guys please be good to your neighbour.

Here are some advice to people yang suka merosakkan hak orang lain.

- Don't behave like samseng dan tunjuk kuasa.  You all guys bukanlah educated sangat pun just biasa2 aje. So berpada-pada lah perangai tu.  Tak usah tunjuk lagak dan gaya hebat kalau tiada apa nak ditunjuk selain perangai buruk.           

- Tak payah dengki mendengki sebab sikap tu lah buatkan anda "miskin". Faham2kan.
- Jangan bersikap tamak dan berebut kalau itu bukan hak kita.
- Belajar bersikap tolak ansur dan hormat hak orang lain. 
- Penghuni lain pun bayar maintenance. jangan ingat anda seorang je bayar dan boleh takluk parking tu. and for myself for this January 2010 to December 2010 dah pun habis bayar. I deserve for that parking too.
So, watch out.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Saya berhak untuk komen post saudara walaupun saya bukan penghuni tempat saudara.
Cadangan saya ialah buatlah laporan polis supaya kes ni dapat diselesaikan dgn cara lebih beretika.
Saya berpendapat kalau nak marah pun,........
1.  tak perlu timbulkan isu bangsa(teliti semula post saudara yg lps). Kata2 sedemikian hanya akan membuatkan org2 seperti saya memandang sinis pd masalah saudara kerana dari kata2 itu saya rasakan bahawa saudara bukan sebangsa saya. Anda menghina bangsa sayakah???  Sila jawab secara terbuka.
2.  tak perlu nak merendah-rendahkan org lain walaupun kita ni banyak harta.  Ingatlah, dr perkataan org blh terjemahkan peribadi kita dan orang yang 'high-class' adalah pd otak, bukan setakat pd harta sana-sini.
3.  apa logiknya cakap bahasa omputeh ??? ( Kelakarlah pulak, time marah mesti nak cakap omputeh.. apahal ye??)

Pepatah bangsa Melayu ada mengatakan 'masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang kerbau menguak', jadi pandai-pandailah bawa diri ditempat orang(tempat orang=bukan tempat asal kita).
Putra-Mahkota adalah kawasan kejiranan Melayu jadi berhati2lah dengan pertuturan anda selepas ini.
Itulah nasihat saya untuk saudara some1.


intifadanyz

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
Re: Parking bawah Apartment Nuri - milik Individu @ bebas
« Reply #9 on: 03 Jul, 10:38:09 PM »
Parking space bawah blok memang terhad, tapi parking luar banyak. Kalau berebut jugak, saya cadangkan kita lelong je parking space bawah blok tu, macam yang apartmen lain buat.

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: Parking bawah Apartment Nuri - milik Individu @ bebas
« Reply #10 on: 03 Jul, 11:37:04 PM »
Parking space bawah blok memang terhad, tapi parking luar banyak. Kalau berebut jugak, saya cadangkan kita lelong je parking space bawah blok tu, macam yang apartmen lain buat.

itu kuasa JMB.

intifadanyz

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
Re: Parking bawah Apartment Nuri - milik Individu @ bebas
« Reply #11 on: 04 Jul, 12:45:49 AM »
Parking space bawah blok memang terhad, tapi parking luar banyak. Kalau berebut jugak, saya cadangkan kita lelong je parking space bawah blok tu, macam yang apartmen lain buat.

itu kuasa JMB.

Hmm saya rasa JMB dah tamat tempoh, dah lebih 3 tahun, kena buat mesyuarat agung balik ni.

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Parking bawah Apartment Nuri - milik Individu @ bebas
« Reply #12 on: 12 Jul, 01:29:05 PM »
addooyyyaaaiii... rasa marah dan geram tgh meluap2 dlm diri nih. Malaun, firaun, lanun mana laa yg ada kt blok F sek 4 nih yg keje nyer suka suki hati mak bapak nyer cakar mencakar kete org.. ??? ???. memula calar skit..leh lg senyap anto kedai polish..laa ni baru perasan byk cakar panjang kat blakang dan kesan kene ketuk kat pintu. Mmg btul2 ank SE**N.. klu x puas ati ketuk jer ler pintu umah..ckp..nk lepas geram kat kete buat apa.. BO**H punyer manusia.. so kepada pelaku tu.. berdoa ler agar masa cakar kete org.. xde org nmpk.. terus terang klu aku yg nmpk.. aku sagat jer muka kau kat jln tar tu, klu xpun aku gilis jer tgn ko yg gatal sgt tu smpai hancur. >:( >:(.. aku x kacau org so jgn sesiapa cuba nak carik pasal...

****khas utk warga sek 4 am nyer dan blok F.. khas nyer.. :(

Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: Parking bawah Apartment Nuri - milik Individu @ bebas
« Reply #13 on: 12 Jul, 02:03:26 PM »
addooyyyaaaiii... rasa marah dan geram tgh meluap2 dlm diri nih. Malaun, firaun, lanun mana laa yg ada kt blok F sek 4 nih yg keje nyer suka suki hati mak bapak nyer cakar mencakar kete org.. ??? ???. memula calar skit..leh lg senyap anto kedai polish..laa ni baru perasan byk cakar panjang kat blakang dan kesan kene ketuk kat pintu. Mmg btul2 ank SE**N.. klu x puas ati ketuk jer ler pintu umah..ckp..nk lepas geram kat kete buat apa.. BO**H punyer manusia.. so kepada pelaku tu.. berdoa ler agar masa cakar kete org.. xde org nmpk.. terus terang klu aku yg nmpk.. aku sagat jer muka kau kat jln tar tu, klu xpun aku gilis jer tgn ko yg gatal sgt tu smpai hancur. >:( >:(.. aku x kacau org so jgn sesiapa cuba nak carik pasal...

****khas utk warga sek 4 am nyer dan blok F.. khas nyer.. :(

Sabar KakMelah .... Sabar  :) :) :)

Ape kate KakMelah buat perangkap cari sape ler org yg mdajal kete KakMelah tue  >:( >:( >:(


MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: Parking bawah Apartment Nuri - milik Individu @ bebas
« Reply #14 on: 12 Jul, 02:14:03 PM »
2 r..spt sy kate.. seandai nyer dpt..mmg dia akan rasa ler massage muke kat jln tar tu..