Author Topic: MINTA TOLONG SELESAIKAN MASALAH SAYA  (Read 3402 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

some1

  • Guest
MINTA TOLONG SELESAIKAN MASALAH SAYA
« on: 31 May, 08:23:17 PM »
 :( Saya rasa terkilan dan amat kesal kerana peristiwa kereta saya di calarkan buat kali kedua. Lebih panjang dan dalam calarnya beza dengan yang lama. Apalah nasib saya kerana berjiran dengan mereka yang tiada perasaan dan tidak bertimbangrasa.

Saya harap ada sesiapa di forum ini boleh tolong saya cara bagaimana nak selesaikan masalah saya. Kalau hanya parking tak semestinya nak calarkan kereta saya. Memang ada seseorang yang saya syaki tapi saya perlukan saksi untuk mengesahkan perbuatan orang tersebut. Dah ada saksi senang untuk saya buat report polis.

Nak tinggal disini rasanya dah tawar hati dengan perangai manusia sebegini. Saya berniat nak pindah dan sewakan saja rumah saya ni kepada orang lain. Tapi sebelum pindah saya nak selesaikan masalah ni dengan orang tersebut.

Ini rumah ketiga saya selain sebuah Condominium di Penang dan Sebiji Semi-Detach di Kemaman. Dan ini baru pertama kali terjadi pada saya.

Harap ada yang sudi menolong saya.

Mal75

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 105
Re: MINTA TOLONG SELESAIKAN MASALAH SAYA
« Reply #1 on: 31 May, 09:03:53 PM »
:( Saya rasa terkilan dan amat kesal kerana peristiwa kereta saya di calarkan buat kali kedua. Lebih panjang dan dalam calarnya beza dengan yang lama. Apalah nasib saya kerana berjiran dengan mereka yang tiada perasaan dan tidak bertimbangrasa.

Saya harap ada sesiapa di forum ini boleh tolong saya cara bagaimana nak selesaikan masalah saya. Kalau hanya parking tak semestinya nak calarkan kereta saya. Memang ada seseorang yang saya syaki tapi saya perlukan saksi untuk mengesahkan perbuatan orang tersebut. Dah ada saksi senang untuk saya buat report polis.

Nak tinggal disini rasanya dah tawar hati dengan perangai manusia sebegini. Saya berniat nak pindah dan sewakan saja rumah saya ni kepada orang lain. Tapi sebelum pindah saya nak selesaikan masalah ni dengan orang tersebut.

Ini rumah ketiga saya selain sebuah Condominium di Penang dan Sebiji Semi-Detach di Kemaman. Dan ini baru pertama kali terjadi pada saya.

Harap ada yang sudi menolong saya.

en park di mana?
Bersyukurlah kita diatas kesihatan dan rezeki yang diberi Allah.

wanna be R3 owner

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 126
Re: MINTA TOLONG SELESAIKAN MASALAH SAYA
« Reply #2 on: 31 May, 09:33:39 PM »
ye tak ye jugak kat mana umahnye nih!

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: MINTA TOLONG SELESAIKAN MASALAH SAYA
« Reply #3 on: 01 Jun, 01:16:09 PM »
simpati plak cikmelah ngan some1 nih.. :-\ Dah lebih r klu calarkan kete wt kali kedua..cikmelah rasa bkn sbb parking..mgkn ada yg x puas ati ngan some1. Klu stakat nak syak org..kang lain lak cite, nk report polis pun kene ada bukti. cikmelah rase stiap blok ada ketuakn?? y not some1 adukan pd ketua blok then bgtau dia sapa yg di syaki dan kenapa.
Bab calarkan kete nih mmg keje ****..cz kete sy kt cni pun ada gak kene calarkan dulu..sib baik kete lama. Tp kita x tuduh org...jz sambil naik tangga ckp kuat2.."klu dpt tangkap org yg calarkan kete tu.mmg aku gilis jer tgn nyer ngan tayar kete then baru p balai..."...lama gak xder sesape brani dkt kt kete tu...thihihihihi. ;) ;)
Spt yg sy kata sblm ni..kene bersemuka gak  ngan somebody..klu x masalah ni x slesai..err baru nak tanyer..some1 nih ddk blok mane??

***incik suffian..,mgkn ada cara nak tlg jiran kite nih... ::) ::)

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: MINTA TOLONG SELESAIKAN MASALAH SAYA
« Reply #4 on: 01 Jun, 05:51:52 PM »
Jika some1 stay
kat blok E, boleh berjumpa ngan ketua Blok Encik Omar bin Ali, di E-3-26. Diorang pun selalu lepak kat bawah. Kereta dan motosikal penduduk blok E semua diorang tahu siapa empunyanya.

Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: MINTA TOLONG SELESAIKAN MASALAH SAYA
« Reply #5 on: 02 Jun, 01:49:24 PM »
:( Saya rasa terkilan dan amat kesal kerana peristiwa kereta saya di calarkan buat kali kedua. Lebih panjang dan dalam calarnya beza dengan yang lama. Apalah nasib saya kerana berjiran dengan mereka yang tiada perasaan dan tidak bertimbangrasa.

Saya harap ada sesiapa di forum ini boleh tolong saya cara bagaimana nak selesaikan masalah saya. Kalau hanya parking tak semestinya nak calarkan kereta saya. Memang ada seseorang yang saya syaki tapi saya perlukan saksi untuk mengesahkan perbuatan orang tersebut. Dah ada saksi senang untuk saya buat report polis.

Nak tinggal disini rasanya dah tawar hati dengan perangai manusia sebegini. Saya berniat nak pindah dan sewakan saja rumah saya ni kepada orang lain. Tapi sebelum pindah saya nak selesaikan masalah ni dengan orang tersebut.

Ini rumah ketiga saya selain sebuah Condominium di Penang dan Sebiji Semi-Detach di Kemaman. Dan ini baru pertama kali terjadi pada saya.

Harap ada yang sudi menolong saya.


Bagi pendapat sy ler, lebih baik some1 berpindah ke rumah yg lain coz lg lama dok situ... lg lama lah memendam rasa atas sbb kereta dicalarkan. Lebih baik some1 pindah ke rumah yg ader laman seperti rumah teres 1 / 2 tingkat, rumah baglo atau rumah semi d....

Duk di rumah flet ni macam2 leh jd spt kecurian kereta, kecurian motorsikal, kecurian basikal dan banyak MAKSIAT di kawasan perumahan flet tersebut.... Kegiatan maksiat ini byk dilakukan oleh pekerja kilang dan student yg bujang2 belaka... Ini fakta benar dan bukannya rekaan semata2...  >:( >:( >:( 

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: MINTA TOLONG SELESAIKAN MASALAH SAYA
« Reply #6 on: 03 Jun, 11:59:25 AM »
amboi..norfeal..byk wt studi kt kwsn flat ni yer. Hmmmm...kt kaw lain xder kecurian ker?? xder maksiat ker >:( >:( kecurian dn maksiat tu leh blaku kt mane2 jer..x ksh ler ddk kt rumah jenis apa pun. Dan norfeal nih bkn dr kejiranan sek 4 kn?? kpd sesapa yg nak wt statement tu..berfikir laa dulu..jgn main sedap taip jer... ??? ??? ???  >:( >:( Dan klu dah tahu byk mende x elok tu ...tlong laa kami mencegahnyer....