Author Topic: pasar malam  (Read 9741 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sitihawa

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 64
  • Gender: Female
pasar malam
« on: 30 Jun, 09:14:13 PM »
salam

pasar malam BBM bagus. membantu. tapi, ada banyak hal yang saya ingin bincangkan tentang pasar malam, tapi satu persatu. ini hanya melibatkan penduduk apartment Nuri scr langsung atau tidak langsung. dan kesannya bukan sekadar jangka pendek malah kelak akan semakin menyukarkan

Pertama: KESESAKAN SEHINGGA PINTU KELUAR MASUK TERHALANG.

memang menyukarkan kita. ya, boleh guna pintu satu lagi... tapi kenapa kita sebagai penduduk terpaksa menanggung akibat ini....

jumpa lagi nanti...

bob@maeps

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 291
  • baru tukau nick...ekekeke
    • Nasi Kukus Ayam Dara Mr.Bob's
Re: pasar malam
« Reply #1 on: 01 Jul, 12:42:40 AM »
salam

pasar malam BBM bagus. membantu. tapi, ada banyak hal yang saya ingin bincangkan tentang pasar malam, tapi satu persatu. ini hanya melibatkan penduduk apartment Nuri scr langsung atau tidak langsung. dan kesannya bukan sekadar jangka pendek malah kelak akan semakin menyukarkan

Pertama: KESESAKAN SEHINGGA PINTU KELUAR MASUK TERHALANG.

memang menyukarkan kita. ya, boleh guna pintu satu lagi... tapi kenapa kita sebagai penduduk terpaksa menanggung akibat ini....

jumpa lagi nanti...

sikap pemandu juga...sape pemandu yang parking ke pasar malam...kawasan situ juga? atau jiran kawasan kejiranan anda yang lain...flat kat situ takpe la..turun tangga jalan kaki...

peniaga? mereka parking di sebelah dalam kawasan kedai dan sebaris di sebelah kanan jalan masuk..kalau betul waktu belum orang datang susunan takde masalah...jalan pun senang...yang jadi huru hara bila yang malas nak jalan sket..parking ikut suka jer...kalau boleh depan gerai pasar malam tu dia nak parking....

setiap satu benda ada fair and squarenya...bagus dan tetap bagus mesti ada.....

ada satu kena faham...kawasan kejiranan...dan juga kawasan yang berkaitan dengan MPKJ...yang terletak pasar malam tu di jalan awam...bukan private kawasan kejiranan tu sendiri...jadi..saya rasa ada benda yang patut kena bersyukur dan sedar akan batasan kita.... ;D

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: pasar malam
« Reply #2 on: 01 Jul, 11:54:21 AM »
stujun ngan siti..salah satu masalhnyer ..pintu keluar masuk terhalang. Terjadi bila mana kiri kanan jln jd tmpt parking dan laluan masuk , keluar jd sempit apatah lg bile berselisih kereta motor. Tambahan skang tepi padang tu ada timbunan kayu2 yg dh di potong..lg menyempitkan laluan..

Bkn x bersyukur atau x sedar diri..tp mencari jln utk mengurangkan atau menyelesaikanya.
x menuding cari sape punca masalh... kawasan sape... sape betul.. tp cume menyuarakan pandangan utk kebaikan bersama.  :D :D

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: pasar malam
« Reply #3 on: 01 Jul, 12:47:19 PM »
kalau boleh buat pasar malam 'drive thru' kan bagus... ::) ::) ::)

bob@maeps

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 291
  • baru tukau nick...ekekeke
    • Nasi Kukus Ayam Dara Mr.Bob's
Re: pasar malam
« Reply #4 on: 01 Jul, 12:56:05 PM »
stujun ngan siti..salah satu masalhnyer ..pintu keluar masuk terhalang. Terjadi bila mana kiri kanan jln jd tmpt parking dan laluan masuk , keluar jd sempit apatah lg bile berselisih kereta motor. Tambahan skang tepi padang tu ada timbunan kayu2 yg dh di potong..lg menyempitkan laluan..

Bkn x bersyukur atau x sedar diri..tp mencari jln utk mengurangkan atau menyelesaikanya.
x menuding cari sape punca masalh... kawasan sape... sape betul.. tp cume menyuarakan pandangan utk kebaikan bersama.  :D :D

yer boss...hehehe...yang tersirat yang saya nyatakan kat sini ialah sikap pemandu...bukan mana2 pihak... ;)

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: pasar malam
« Reply #5 on: 01 Jul, 03:49:46 PM »
yer boss...hehehe...yang tersirat yang saya nyatakan kat sini ialah sikap pemandu...bukan mana2 pihak... ;)

huahuahuaaaa...byk ler hang punyer boss.... ;D ;D ..

kalau boleh buat pasar malam 'drive thru' kan bagus... ::) ::) ::)

tp x leh reverse...dh jd 1 way.. klu terlepas gerai NKAD bob... kene u-turn jauh tu...

Wan Z

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 820
  • Gender: Male
  • Serangin Homes... Selamat Berjiran Semua!!!
Re: pasar malam
« Reply #6 on: 01 Jul, 05:56:21 PM »
siapa penganjur pasar malam nie yer..?

kalau boleh, pindah ke lokasi baru yang mungkin lebih strategik kot...
nampak sangat kesesakan tu berlaku.. kesian juga yang duk kat area situ..
jadi tumpuan melampau kawan tu...

pilihan yang ader dan selamat untuk diparking hanya lah di area jalan kedai belakang tu dan ditepi padang sebelah dalam...
amat bahaya bagi mereka yang parking atas jalan utama, dah ler blok satu lane..
tinggal satu lane, makin sesak jalan kat situ...

kalau di sepanjang jalan antara sekyen 3 & 2, sebelah dalam tu, boleh ker...
ader tempat ker nak parking..? tempat lain yang mungkin boleh dicadangkan...

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: pasar malam
« Reply #7 on: 01 Jul, 07:36:03 PM »
susah2 wat kat Sek 7 @ Sek 8 je................  ;D ;D ;D

bob@maeps

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 291
  • baru tukau nick...ekekeke
    • Nasi Kukus Ayam Dara Mr.Bob's
Re: pasar malam
« Reply #8 on: 01 Jul, 10:16:19 PM »
susah2 wat kat Sek 7 @ Sek 8 je................  ;D ;D ;D

try letak kat seksyen 6......hehehe ;D

bob@maeps

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 291
  • baru tukau nick...ekekeke
    • Nasi Kukus Ayam Dara Mr.Bob's
Re: pasar malam
« Reply #9 on: 01 Jul, 10:22:20 PM »
kalau betul2 mana letak pun ada orang bising...tetapi semua bergantung pada majoriti....mana2 pasar malam pun ada isu yang sama....tapi nak wat camna..penjanaan ekonomi dalam pasar malam seluruh malaysia bukan sket punya nilai..hehehe...malah tu pun salah satu sumber pendapatan bagi majlis tu sendiri...penganjur jadi orang tengah jer...kebenaran tempat dan lain2 adalah keputusan majlis sendiri...tapi macam saya cakap pandai2 lah..tolak sana..sini pun tak jadi penyelesaian juga... ;D

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: pasar malam
« Reply #10 on: 02 Jul, 09:12:29 AM »
....kalau di sepanjang jalan antara sekyen 3 & 2, sebelah dalam tu, boleh ker...
ader tempat ker nak parking..? tempat lain yang mungkin boleh dicadangkan...

kami penduduk seky2&3 tidak setuju ...!!  ;D
___________________
aku /..PMB

PrinceCharm

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 229
Re: pasar malam
« Reply #11 on: 02 Jul, 10:23:06 AM »
ingatkan best turun-turun aja tangga dapat gie pasar malam.. ;D..

karim

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 405
Re: pasar malam
« Reply #12 on: 02 Jul, 10:47:24 AM »
buat jer dekat area rondebot menghale ker club house.....trang skit rondebot tu ngan cahaya lampu penjaje...hihihih...

bob@maeps

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 291
  • baru tukau nick...ekekeke
    • Nasi Kukus Ayam Dara Mr.Bob's
Re: pasar malam
« Reply #13 on: 02 Jul, 10:56:55 AM »
buat jer dekat area rondebot menghale ker club house.....trang skit rondebot tu ngan cahaya lampu penjaje...hihihih...

nie classssss...heheh sediakan ambulan sekali la....mau kang ada yang masuk sepital kena sondol dek keter...hehehe ;D

Wazzatldmuchampions

  • yangbenarlagiikhlas
  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4175
  • Gender: Male
  • wearethechampion.........19th title
Re: pasar malam
« Reply #14 on: 02 Jul, 11:58:30 AM »
buat jer dekat area rondebot menghale ker club house.....trang skit rondebot tu ngan cahaya lampu penjaje...hihihih...

pernah ada cadangan untuk buat pasar tani kat situ...tapi skrg tau tau la.. ;)
MANCHESTER UNITED FC & ULTRAS MALAYA - Tanah Tumpah Darahku