Author Topic: pasar malam  (Read 9742 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

karim

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 405
Re: pasar malam
« Reply #15 on: 02 Jul, 12:11:06 PM »
buat jer dekat area rondebot menghale ker club house.....trang skit rondebot tu ngan cahaya lampu penjaje...hihihih...

nie classssss...heheh sediakan ambulan sekali la....mau kang ada yang masuk sepital kena sondol dek keter...hehehe ;D
kalau camtu setiap penjaja kene amik insiran la..wakakakak.....kan ker tu juga cara meningkatkan ekonomi....
pendek kate saling bergantung..hihihihih

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: pasar malam
« Reply #16 on: 02 Jul, 03:08:48 PM »
Kalau dapat taruk halangan kat kawasan yang tak boleh parking. Insya Allah, masalah jalan sempit sampai nak keluar masuk pun payah dapat diselesaikan.

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: pasar malam
« Reply #17 on: 02 Jul, 03:53:33 PM »
ingatkan best turun-turun aja tangga dapat gie pasar malam.. ;D..

mmg best ape...trn umah..jln skit dah smpai psr mlm.. ;) ;)

Kalau dapat taruk halangan kat kawasan yang tak boleh parking. Insya Allah, masalah jalan sempit sampai nak keluar masuk pun payah dapat diselesaikan.

itu yg septtnyer..pihak penganjur pn kene prihatin. Jgn sekadar dtg kutip duit pas2 blah..kene pantau persekitaran escp traffic, klu bleh jgn benarkan peniaga berniaga kt simpang..tu slh satu pnca ssk. Mmg btul..wt kt mane pun maslh ttp ada...ape yg penting pengurusan dari pihak penganjur dan kerjasama dr sume pihak.... 8) 8)

bob@maeps

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 291
  • baru tukau nick...ekekeke
    • Nasi Kukus Ayam Dara Mr.Bob's
Re: pasar malam
« Reply #18 on: 02 Jul, 07:07:56 PM »
ingatkan best turun-turun aja tangga dapat gie pasar malam.. ;D..

mmg best ape...trn umah..jln skit dah smpai psr mlm.. ;) ;)

Kalau dapat taruk halangan kat kawasan yang tak boleh parking. Insya Allah, masalah jalan sempit sampai nak keluar masuk pun payah dapat diselesaikan.

itu yg septtnyer..pihak penganjur pn kene prihatin. Jgn sekadar dtg kutip duit pas2 blah..kene pantau persekitaran escp traffic, klu bleh jgn benarkan peniaga berniaga kt simpang..tu slh satu pnca ssk. Mmg btul..wt kt mane pun maslh ttp ada...ape yg penting pengurusan dari pihak penganjur dan kerjasama dr sume pihak.... 8) 8)

yang kat simpang biasanya peniaga durian yang degil...mana ada lesen tu..dia main rambo jer tapak tepi..berbuih orang cakap jangan kat situ nak gak parking situ..(tu yang aku tau lah..)..tengok jer la nantie kesudahannya...


sitihawa

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 64
  • Gender: Female
pasar malam 2
« Reply #19 on: 04 Jul, 07:18:57 PM »
salam semua.

tahniah dan terima kasih buat semua yang bagi respond pada isu pertama tentang pasar malam. seronok saya lihat anda semua aktif dan mendekati perkembangan di komuniti forum ni. ok kita beralih pada tajuk kedua.

2. BAGAIMANA DENGAN KENDERAAN LUAR YANG PARKING KAT AREA PANGSAPURI TUJUANNYA UNTUK KE PASAR NALAM. PARKING KAT DALAM NI UNTUK PENDUDUK @ TETAMU YANG ADA URUSAN DENGAN APARTMENT NI. HE HE....MAKNANYA RUANG DALAM APARTMENT NI TERBUKA UNTUK SEMUA. KESIAN. KUTIP SINGGIT BOLEH? MASUK TABUNG SURAU PUN TAKPE...

sitihawa

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 64
  • Gender: Female
Re: pasar malam
« Reply #20 on: 04 Jul, 07:28:11 PM »
Apa kata tempat orang berniaga pada hari jumaat tu kita orang kat apartment pakat2 parking. penuhkan dengan  kereta kita, lori kita, van kita. khusus kat tempat pasar malam. hah...bagaimana. betul kawasan tu untuk orang awam. tapi bila pintu keluar masuk ke apartment di ganggu, bahaya. banyak bahaya dan musibah khusus kepada penduduk kat dalam tu. emergency satu perkara lagi.

nak pindah pasar malam kat padang baik kat apartment, padang seksyen 2,3 mana boleh... ini tak logi. apa kata penganjur... takkan nak kira lepas tangan kot/ ::)

besout

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 136
  • Gender: Male
Re: pasar malam
« Reply #21 on: 04 Jul, 08:46:02 PM »
Apa kata tempat orang berniaga pada hari jumaat tu kita orang kat apartment pakat2 parking. penuhkan dengan  kereta kita, lori kita, van kita. khusus kat tempat pasar malam. hah...bagaimana. betul kawasan tu untuk orang awam. tapi bila pintu keluar masuk ke apartment di ganggu, bahaya. banyak bahaya dan musibah khusus kepada penduduk kat dalam tu. emergency satu perkara lagi.

nak pindah pasar malam kat padang baik kat apartment, padang seksyen 2,3 mana boleh... ini tak logi. apa kata penganjur... takkan nak kira lepas tangan kot/ ::)

Kalau banyak sangat masalahnya tak payahla buat Pasar Malam.. Senang cerita..  :)

bob@maeps

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 291
  • baru tukau nick...ekekeke
    • Nasi Kukus Ayam Dara Mr.Bob's
Re: pasar malam
« Reply #22 on: 04 Jul, 11:42:04 PM »
Apa kata tempat orang berniaga pada hari jumaat tu kita orang kat apartment pakat2 parking. penuhkan dengan  kereta kita, lori kita, van kita. khusus kat tempat pasar malam. hah...bagaimana. betul kawasan tu untuk orang awam. tapi bila pintu keluar masuk ke apartment di ganggu, bahaya. banyak bahaya dan musibah khusus kepada penduduk kat dalam tu. emergency satu perkara lagi.

nak pindah pasar malam kat padang baik kat apartment, padang seksyen 2,3 mana boleh... ini tak logi. apa kata penganjur... takkan nak kira lepas tangan kot/ ::)

saya rasa tak lepas tangan...sewaktu masa mula2 nak buat pasar malam tu..penganjur dah mengedarkan memo mengenainya dan sudah mengambil tandatangan segala tuan kedai yang ada...dan semua dah turun tanda tangan..so wujudlah pasar malam nie....

lagi satu saya nak tanya lah..boleh TT berikan beberapa contoh yang dah menyusahkan majoriti orang disitu...kalau suara minoriti takde sapa nak amik kisah..kerana ianya lebih pada kepentingan peribadi....wujud pasar malam pun bukan kerana bukan kepentingan peribadi penganjur..ianya melibatkan pelbagai pihak...

*bayangkan pula...pasar malam tu keahlianya ditutup pada penduduk setempat dan penduduk di tempat anda tak dibenarkan untuk pergi ke pasar malam yang ada disitu...sanggup?? yang beli pun penduduk situ...malah ada peniaga yang memang duduk disitu....ada berani nak kacau periuk nasi orang tu??

*berikan 10 sebab kenapa anda rasa apa yang membuat anda sangat terseksa dengan satu hari tu....hanya jumaat dan selama 6 jam....rugikah sangat hidup anda? bahaya sangatkah hidup anda? susah sangatkah hidup anda? kekadang kerana nak buat orang selesa tapi sampai nak tutup periuk nasi orang yang semestinya memberi anak bini dia orang makan......so fikirlah jauh.....kalau cakap kasarnya kalau nak rasa selesa sangat lebih baik beli kondo ada guard...beli banglo ada laman...conform kawasan anda  tak campur ngan orang ramai.....kalau setakat flat dan pangsapuri...tu amik contoh kat sungai besi tu.........gerai lagi sepanjang jalan keluar masuk perumahan dia orang...tak kecoh pun....lagi ada pasar malam...

*kalau tak puas hati sangat paling senang pi mpkj compalain kat dia orang....lepas tu dia orang jumpa penganjur....lepas tu penganjur merayu pulak kat MPKJ...lepas tu MPKJ cakap adjustlah sket kawasan tu kat penganjur...settle.....6 bulan lagi ada complaint..kemudian ulang balik proses di atas.........hahahaha itulah yang terjadi sekian lama...tu sebab saya cakap kalau nak fikir benda nie sampai bila tak selesai...kecuali  jadi YDP MPKJ...konfirm boleh buat suka hati.... ;D...ini semua melibatkan politik...yang nie lomah nak memikirnya...

bob@maeps

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 291
  • baru tukau nick...ekekeke
    • Nasi Kukus Ayam Dara Mr.Bob's
Re: pasar malam 2
« Reply #23 on: 04 Jul, 11:50:26 PM »
Yang parking menumpang pasar malam selama 6 jam nak bising...kenapa tak tanya yang parking kat dalam tu menumpang nak buat maksiat pun ada, yang buat jenayah ada,yang simpan perempuan ada...semua tu berkaitan dengan orang luar dan orang dalam situ....yang tu tak nak kutip sekali?? ;D ;D

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: pasar malam 2
« Reply #24 on: 05 Jul, 12:12:54 AM »
Quote
tahniah dan terima kasih buat semua yang bagi respond pada isu pertama tentang pasar malam. seronok saya lihat anda semua aktif dan mendekati perkembangan di komuniti forum ni. ok kita beralih pada tajuk kedua.

2. BAGAIMANA DENGAN KENDERAAN LUAR YANG PARKING KAT AREA PANGSAPURI TUJUANNYA UNTUK KE PASAR NALAM. PARKING KAT DALAM NI UNTUK PENDUDUK @ TETAMU YANG ADA URUSAN DENGAN APARTMENT NI. HE HE....MAKNANYA RUANG DALAM APARTMENT NI TERBUKA UNTUK SEMUA. KESIAN. KUTIP SINGGIT BOLEH? MASUK TABUNG SURAU PUN TAKPE.

Cik Sitihawa...tima kasih krn membawa isu2 pasar malam ini. Cuma rasanya tak perlu buka banyak thread yg isu dan isinya sama dan berkaitan antara satu sama lain.

Tajuk thread pertama 'Pasar Malam', sy rasa sudah memadai dan byk perkara dan isu boleh dipanjangkan atau dibincangkan di dlm thread tersebut. Tak perlu ada thread Pasar Malam 1,2,3 dan seterusnya.

Sy akan merge kan thread ini.
« Last Edit: 05 Jul, 12:26:52 AM by Matahati »
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

bob@maeps

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 291
  • baru tukau nick...ekekeke
    • Nasi Kukus Ayam Dara Mr.Bob's
Re: pasar malam 2
« Reply #25 on: 05 Jul, 10:55:12 AM »
Quote
tahniah dan terima kasih buat semua yang bagi respond pada isu pertama tentang pasar malam. seronok saya lihat anda semua aktif dan mendekati perkembangan di komuniti forum ni. ok kita beralih pada tajuk kedua.

2. BAGAIMANA DENGAN KENDERAAN LUAR YANG PARKING KAT AREA PANGSAPURI TUJUANNYA UNTUK KE PASAR NALAM. PARKING KAT DALAM NI UNTUK PENDUDUK @ TETAMU YANG ADA URUSAN DENGAN APARTMENT NI. HE HE....MAKNANYA RUANG DALAM APARTMENT NI TERBUKA UNTUK SEMUA. KESIAN. KUTIP SINGGIT BOLEH? MASUK TABUNG SURAU PUN TAKPE.

Cik Sitihawa...tima kasih krn membawa isu2 pasar malam ini. Cuma rasanya tak perlu buka banyak thread yg isu dan isinya sama dan berkaitan antara satu sama lain.

Tajuk thread pertama 'Pasar Malam', sy rasa sudah memadai dan byk perkara dan isu boleh dipanjangkan atau dibincangkan di dlm thread tersebut. Tak perlu ada thread Pasar Malam 1,2,3 dan seterusnya.

Sy akan merge kan thread ini.


terima kasih tuan mod yang saya hormati.. :)

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: pasar malam
« Reply #26 on: 05 Jul, 12:53:38 PM »
ada baik buruknya yang terpaksa diterima oleh penduduk
so kena terima seadanya

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: pasar malam 2
« Reply #27 on: 05 Jul, 01:08:23 PM »
Yang parking menumpang pasar malam selama 6 jam nak bising...kenapa tak tanya yang parking kat dalam tu menumpang nak buat maksiat pun ada, yang buat jenayah ada,yang simpan perempuan ada...semua tu berkaitan dengan orang luar dan orang dalam situ....yang tu tak nak kutip sekali?? ;D ;D

yang ngko sebut tu bob..leh gak kutip... kutip cmpak dlm bunker kat tempat aku ni haa... pas tu hanto wt cementation then trus ke landfill...sure x nyusahkan masyarakat lg..  :D :D  ;)

sitihawa

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 64
  • Gender: Female
Re: pasar malam
« Reply #28 on: 07 Jul, 09:18:55 PM »
tahniah dan syabas bro

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: pasar malam 2
« Reply #29 on: 08 Jul, 07:48:34 AM »
...kenapa tak tanya yang parking kat dalam tu menumpang nak buat maksiat pun ada, yang buat jenayah ada,yang simpan perempuan ada...semua tu berkaitan dengan orang luar dan orang dalam situ.... ;D ;D
yang ngko sebut tu bob..leh gak kutip... kutip cmpak dlm bunker kat tempat aku ni haa... pas tu hanto wt cementation then trus ke landfill...sure x nyusahkan masyarakat lg..  :D :D  ;)
Kami nak dapatkan jugak maklumat gejala sosial kat tempat kami ni. Maklumlah, pagi keje, balik lepas keje , turun keje lagi, dah lewat malam, letihlah nak bersosial, masuk tidur jelar. Dengan adanya info yang spesifik baru boleh ambil tindakan. Jika tidak, lebih kepada melempar tohmahan.  :-[  :-[  :-[ Lagipun, thread ni bukan kata TUTUP PASAR MALAM. Cuma upkan masalah, upkan cadangan, upkan luahan...