Author Topic: pasar malam  (Read 9727 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Wan Z

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 820
  • Gender: Male
  • Serangin Homes... Selamat Berjiran Semua!!!
Re: pasar malam
« Reply #30 on: 08 Jul, 10:38:52 AM »
kena ler cari jalan.. win-win baru ok...
kita hidup bermasyarakat... ada keluarga dan diri sendiri...

apa kata, persatuan penduduk/mereka yang duk kat apartment tu bawa berbincang dengan pihak penganjur...
boleh cari jalan penyelesaian kot.. rundingan meja bulat...  ::)

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: pasar malam
« Reply #31 on: 09 Jul, 02:11:10 PM »
ekceli.. segala masalh yg berbangkit mgenai pasr mlm ni kene ad org perantaraan..btul kata wan.. kene ada rundingan antara penganjur dan wakil pnddk apartment nuri. Stakat bincang isu & tiada tindakan pn x gune gak. Dan di BBM ni, cume kat kaw tu jer yg sesuai wt masa ni utk pasr mlm. Dn klu bab kesesakan tu..berpunca dari mereka yg pemalas.. or mungkin ada pykt radang sendi or gaut..or pykt kaki yg meybbkan mereka x bleh jln jauh..so kene parking kete ikut suke ati, aslkan dekat....  :P :P
 So setiap mende ada baik dan buruknyer..klu baik nyer LEBIH BESAR..x perlu laa nak perbesarkan keburukan yg mgkn ble di atasi ngan sedikit kerjasama dr sume... ;) ;) :)

**stiap jemaat petg jln kaki g pasar mlm bli mknn or jajan utk ank2.. ;)

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: pasar malam
« Reply #32 on: 09 Jul, 09:50:24 PM »
baru lepas habis makan roti john dan jagung manis dari pasar malam... brurpp... alhamdulilah... ;D ;D ;D

june pastry

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 10
Re: pasar malam
« Reply #33 on: 09 Jul, 11:38:33 PM »
susah-susah buat pasar siang je la atau pun pasar pagi

sitihawa

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 64
  • Gender: Female
Re: pasar malam
« Reply #34 on: 10 Jul, 07:29:30 PM »
biasalah bro... sekarang pun kita semua dah macam2 pendapat yang keluar. ok... kita add isu ini...kita tengok perkembangan nanti... sejak dulu dan sekarang serta akan datang pasti apartment nuri akan menerima kesan baik baik atau tak baik...

Suffian

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 826
Re: pasar malam
« Reply #35 on: 14 Jan, 03:29:58 PM »
susah-susah buat pasar siang je la atau pun pasar pagi

Ada ke tapak pasar kat sini? Pasar basah lar....

Bandar mesti cukup fasiliti... sekolah..kubur...klinik...polis...dewan... balai...rumah kelab(?) kedai... masjid...komuter...

Pasar ada ke?

MsSpectra

  • Sekarang dah
  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2735
  • Gender: Female
Re: pasar malam
« Reply #36 on: 17 Nov, 01:30:41 PM »
Nk up skit thread nih.. Pn SitiHawa ni pn lama dh x nmpk dlm pmc nih..
Kepada warga pmc or jiran2 pmc or sesapa yg terbaca pmc.. jika anda ke pasar mlm sek 4 bbm, bertimbangrasa laa bab parking nih. x ksh nk timbang pakai dacing ker..nk rasa pakai tangan ker, yg pasti tolong jgn pentingkan diri sendiri mcm awak sorang jer yg ada kete (den pn ado gak.. >:(). Pasar mlm kat sek 4 xder drive thru service, so sila park kereta anda elok2 dn berjalan lah sedikit ke pasar malam. Jgn buat pekak, tuli dan buta dengan buat double parking kat laluan masuk ke pangsapuri nuri dan buat **** bila org bg lampu nk lalu (cz rumah kami warga sek 4 kat dlm tu). Utk kelancaran trafic, bg yg parking sebelah padang, bila anda telah selesai membeli dan nk blah.. terus masuk ke dlm pangsapuri Nuri belok ke kanan dan kluar laa ikut pintu bawah iaitu pintu selepas blok B. Pasar mlm ni di sediakan utk kemudahan semua rakyat jelata bbm dan kawasan2 yg sewaktu dgn nyer. So amalkan laa gaya hidup yg sihat.

rose

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 87
Re: pasar malam
« Reply #37 on: 17 Nov, 02:49:17 PM »
SALAM...Aha betul tu...saya kalau balik keja susah nak masuk kat situ sbb banyak sgt keta parking kat situ....last2 saya lalu kat simpang depan tu...tu pun kena berhati2 kat simpang kat tepi kedai tomyam tu sbb selalu bdk2 bawak motor laju2 kat situ....