Author Topic: Update on Anjung Suasana Phase II  (Read 10026 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

drfaizal

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 4
Re: Update on Anjung Suasana Phase II
« Reply #15 on: January 01, 2011, 02:27:31 AM »
tima kasih upload gambar...oo camtu rupanye..
kalau nak tgk kan..rumah tu hampir2 siap.. mungkin sebelum raya boleh dpt CF kot.. silap2 boleh raya rumah baru.hehehe ni agak saya jer.
anyway... tgklah camner nanti.

faizal

asfazian

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 55
Re: Update on Anjung Suasana Phase II
« Reply #16 on: January 11, 2011, 03:41:43 PM »
Dr. Faizal,Masa perjumpaan AS phase 1 dengan pemaju, BH mengjangkakan Phase II akan diserahkan seawal bulan 6.

desaputra

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 30
  • Gender: Male
Re: Update on Anjung Suasana Phase II
« Reply #17 on: January 12, 2011, 07:33:47 PM »
Dr. Faizal,Masa perjumpaan AS phase 1 dengan pemaju, BH mengjangkakan Phase II akan diserahkan seawal bulan 6.

bulan 6??? cepat tu...

gerenti

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 21
Re: Update on Anjung Suasana Phase II
« Reply #18 on: July 21, 2011, 11:09:49 AM »
salam.. ada apa2 perkembangan terbaru ke yg dapat dari BH? rase mcm da tak sabar le plak nak dapat kunci. hehe

ayaakop

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
Re: Update on Anjung Suasana Phase II
« Reply #19 on: July 28, 2011, 12:12:16 PM »
saya difahamkan kunci untuk Anjung Suasana Fasa ke 2 akan diserahkan kepada pemilik selepas Hari Raya Aidilfitri. Ade sesiapa yang boleh mengesahkan perkara ini.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Update on Anjung Suasana Phase II
« Reply #19 on: July 28, 2011, 12:12:16 PM »



as_bsp

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 12
Re: Update on Anjung Suasana Phase II
« Reply #20 on: July 29, 2011, 02:29:19 PM »
Salam...heard the same semasa ke BH baru-baru ini, after raya.

saya difahamkan kunci untuk Anjung Suasana Fasa ke 2 akan diserahkan kepada pemilik selepas Hari Raya Aidilfitri. Ade sesiapa yang boleh mengesahkan perkara ini.

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Update on Anjung Suasana Phase II
« Reply #21 on: July 29, 2011, 03:17:47 PM »
Boleh terus buat open house raya tu. Ajak-ajak la kami forumer ni nanti  ;D

ayaakop

  • Pelawat
  • *
  • Posts: 6
Re: Update on Anjung Suasana Phase II
« Reply #22 on: August 16, 2011, 01:38:23 PM »
salam.ade sesiapa kenal arkitek berdaftar yang selalu buat permohonan untuk MPKJ untuk lukisan pelan tambahan rumah kediaman?

nuris_123

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 14
Re: Update on Anjung Suasana Phase II
« Reply #23 on: September 10, 2011, 09:54:50 PM »
encik ayaakop...check inbox :)

desaputra

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 30
  • Gender: Male
Re: Update on Anjung Suasana Phase II
« Reply #24 on: October 03, 2011, 10:31:38 PM »
AS Ph8B P1 dah boleh ambik kunci... any tips dari buyer phase 1???

WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Re: Update on Anjung Suasana Phase II
« Reply #25 on: October 04, 2011, 08:59:12 AM »
Yang kami buat dulu...
1   lepas ambil kunci, terus pergi tengok rumah, test semua kunci2 tu,
2   try buka n tutup semua pintu(satu pintu bilik kami senget n tak boleh tutup rapat ), buka n tutup semua tingkap,
3   Bawa kamera n ambil gambar kalau ada apa yg x kena(defect-rekah ke atau apa2 la yg tak sepatutnya),
4   Try buka n tutup semua pili air,
5   ambil gambar dalam rumah termasuk semua punca lampu/plug( menyenangkan kita bila nak beli/rancang letak lampu/tv kat mana ikut konsep/corak/gaya apa),
6   Sebelum balik, periksa berapa biji padlock perlu dibeli dan nak letak kat mana,
7    Kekedai yg ada jual padlock utk outdoor use, beli padlock ikut keperluan dan pasang kat pintu pagar, pintu kecil dan....mana2 pintu yg saya tak nak org lain suka2 buka. Ini juga sebagai pengisytiharan bahawa rumah ini dah jadi milik saya n org lain tak boleh redah ikut suka..hehehe... Time buat renovation nanti( kalau ada la...), pesan kat kontraktor supaya letak padlock setiapkali nak tinggalkan rumah tu.
8   Last sekali, ambil bacaan meter air dan elektrik pada hari tu dan simpan. Buatlah pemantauan.(kami senyum je bila tgk jumlah air n letrik yg digunakan oleh kontraktor yg reno rumah kami dl...tapi kerana tak melampau, tak kata apa2 la...)


AS Ph8B P1 dah boleh ambik kunci... any tips dari buyer phase 1???


gerenti

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 21
Re: Update on Anjung Suasana Phase II
« Reply #26 on: October 04, 2011, 04:50:00 PM »
Yang kami buat dulu...
1   lepas ambil kunci, terus pergi tengok rumah, test semua kunci2 tu,
2   try buka n tutup semua pintu(satu pintu bilik kami senget n tak boleh tutup rapat ), buka n tutup semua tingkap,
3   Bawa kamera n ambil gambar kalau ada apa yg x kena(defect-rekah ke atau apa2 la yg tak sepatutnya),
4   Try buka n tutup semua pili air,
5   ambil gambar dalam rumah termasuk semua punca lampu/plug( menyenangkan kita bila nak beli/rancang letak lampu/tv kat mana ikut konsep/corak/gaya apa),
6   Sebelum balik, periksa berapa biji padlock perlu dibeli dan nak letak kat mana,
7    Kekedai yg ada jual padlock utk outdoor use, beli padlock ikut keperluan dan pasang kat pintu pagar, pintu kecil dan....mana2 pintu yg saya tak nak org lain suka2 buka. Ini juga sebagai pengisytiharan bahawa rumah ini dah jadi milik saya n org lain tak boleh redah ikut suka..hehehe... Time buat renovation nanti( kalau ada la...), pesan kat kontraktor supaya letak padlock setiapkali nak tinggalkan rumah tu.
8   Last sekali, ambil bacaan meter air dan elektrik pada hari tu dan simpan. Buatlah pemantauan.(kami senyum je bila tgk jumlah air n letrik yg digunakan oleh kontraktor yg reno rumah kami dl...tapi kerana tak melampau, tak kata apa2 la...)


AS Ph8B P1 dah boleh ambik kunci... any tips dari buyer phase 1???



trima kaseh atas perkongsian.. sangat bermanfaat jugak utk saya  ;D

cuma sapa2 kat sini ada recommended contractor tak yg buat semua skali kerja deco umah nih. termasuk kitchen, plaster ceiling, grills etc.. klu bole yg offer package berbaloi2 la (hope tak mahal tapi berkualiti).. rasanya klu upah sorg ja buat utk semua ni mungkin murah sket kot kan? huhu biasala nak bajet2

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Update on Anjung Suasana Phase II
« Reply #27 on: October 05, 2011, 10:06:33 AM »
Sambil tu nak tanya gak. Ada sesapa nak jual banglo atau semi-D anjung suasana ni. Prefer corner. Ni ada orang mintak tolong tanya.

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: Update on Anjung Suasana Phase II
« Reply #28 on: October 05, 2011, 10:17:30 AM »
Sambil tu nak tanya gak. Ada sesapa nak jual banglo atau semi-D anjung suasana ni. Prefer corner. Ni ada orang mintak tolong tanya.
Bukan diri sendiri punya ke? Orang tu sape? `my' ke?  ;D ;D ;D

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Update on Anjung Suasana Phase II
« Reply #29 on: October 05, 2011, 09:12:17 PM »
Diri sendiri dah tak cukup duit. Kalay 'my' pulak, dia boleh redah sendiri aje. Lesen besar tu. Hehehe. Errr corner lot 780k tu ada lagik ke? Macam menarik...untuk disampaikan kat orang tu. (Mmmmm... kalau la aku ada duit lagik...)

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Update on Anjung Suasana Phase II
« Reply #29 on: October 05, 2011, 09:12:17 PM »