Author Topic: Boleh ke tidak ye?  (Read 4977 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

putrajayawp

  • Guest
Re: Boleh ke tidak ye?
« Reply #15 on: July 25, 2010, 04:06:17 PM »
Intan nak tumpang tny sikit...kan kat luar gate rumah kita ada tanah sedikit dan sebatang pokok kan. Nak tau boleh ke tidak kalo kita cabut pokok tu dan tanam pokok yg lain?

Ingat nak bg cantik sikit kat kawasan tu...pompuan lah katakan...hee hee :D

hehehehe ;D....depan rumah saya kat jalan 2/4D pun sama ada pokok tuh....ingat nak cabut juga ganti dengan pokok epal ker atau pokok anggur....baru ada hasilnya.....per pun pakcik sebelah rumah ada juga tanya minta izin nak tanam serai kononnya tapi tak nampak pun setakat nih... ???

Giemns

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 365
Re: Boleh ke tidak ye?
« Reply #16 on: July 25, 2010, 08:21:08 PM »
Jenis pokok yang ditanam tu di tentukan oleh pihak MPKj. Kalau nak tambah tu baik juga , letaklah diantara pokok yang sedia ada, bila dah cukup 18 bulan nanti tebanglah pokok yg MPKj suruh tanam tu (masa tu xlah besau mana pun!!) semua org gembira!!

Intan Rizal

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 17
  • Gender: Female
Re: Boleh ke tidak ye?
« Reply #17 on: July 26, 2010, 04:28:55 AM »
Intan nak tumpang tny sikit...kan kat luar gate rumah kita ada tanah sedikit dan sebatang pokok kan. Nak tau boleh ke tidak kalo kita cabut pokok tu dan tanam pokok yg lain?

Ingat nak bg cantik sikit kat kawasan tu...pompuan lah katakan...hee hee :D

hehehehe ;D....depan rumah saya kat jalan 2/4D pun sama ada pokok tuh....ingat nak cabut juga ganti dengan pokok epal ker atau pokok anggur....baru ada hasilnya.....per pun pakcik sebelah rumah ada juga tanya minta izin nak tanam serai kononnya tapi tak nampak pun setakat nih... ???

Tanah tu kita share dgn jiran sebelah kanan kita kan...kira masing-masing amik separuh utk bercucuk tanam...hee hee :D

Intan Rizal

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 17
  • Gender: Female
Re: Boleh ke tidak ye?
« Reply #18 on: July 26, 2010, 04:32:59 AM »
Jenis pokok yang ditanam tu di tentukan oleh pihak MPKj. Kalau nak tambah tu baik juga , letaklah diantara pokok yang sedia ada, bila dah cukup 18 bulan nanti tebanglah pokok yg MPKj suruh tanam tu (masa tu xlah besau mana pun!!) semua org gembira!!

Agree with ur comment nie ;)

Intan akan buat pokok tu sebagai pemidang antara bahagian intan dan jiran sebelah punya so that masing-masing boleh tanam masing-masing punya pokok or what ever. Pas tu after 18 months akan den "zasss" pokok itu....ekeke :D