Author Topic: Projek dalam pembinaan bersebelahan kedai di Sri Putra  (Read 3256 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

wanzizou

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 120
  • Gender: Male
  • Zinedine Zidane
assalamualaikum wbt

nk tanye..ada sesape tahu projek apakah yg didalam pembinaan di sebelah deretan kedai dpn BSN bandar seri putra tu ye..?

tgk mcm dh lapang je kawasan tu..n mcm ada projek besar je...

time kasih..wassalam.. :)

nokiasaya

  • Towards Vision 2020
  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 130
Re: Projek dalam pembinaan bersebelahan kedai di Sri Putra
« Reply #1 on: 15 Nov, 01:19:02 PM »
Borang-borak dengan pam attendant petronas hari tu katanya nak buat petrol station Shell  ;D

Giemns

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 365
Re: Projek dalam pembinaan bersebelahan kedai di Sri Putra
« Reply #2 on: 15 Nov, 10:53:41 PM »
2 blok rumah kedai 3 & 4 tingkat (14 unit) akan bermula bila-bila masa aje!!

terra2400

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 320
Re: Projek dalam pembinaan bersebelahan kedai di Sri Putra
« Reply #3 on: 16 Nov, 11:56:59 AM »
Setakat ini yang nampak cuma rumah kedai.....ada tak projek 'pasar besar' ala giant, tesco, maidin di sekitar putra mahkota 'in the pipe line' dalam masa terdekat ni.....' just curious'  ::) ::) ::)

Norfeal1980

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 918
Re: Projek dalam pembinaan bersebelahan kedai di Sri Putra
« Reply #4 on: 15 Dec, 01:39:20 PM »
2 blok rumah kedai 3 & 4 tingkat (14 unit) akan bermula bila-bila masa aje!!

Memang Projek Rumah Kedai pun  ;D ;D ;D

mossgenio

  • Salah seorang
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 4035
Re: Projek dalam pembinaan bersebelahan kedai di Sri Putra
« Reply #5 on: 15 Dec, 01:48:58 PM »
2 blok rumah kedai 3 & 4 tingkat (14 unit) akan bermula bila-bila masa aje!!
Pendaftaran dah buka? Menarik ni.

Pak Malau

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 265
Re: Projek dalam pembinaan bersebelahan kedai di Sri Putra
« Reply #6 on: 14 Jan, 08:57:05 AM »
Setakat ini yang nampak cuma rumah kedai.....ada tak projek 'pasar besar' ala giant, tesco, maidin di sekitar putra mahkota 'in the pipe line' dalam masa terdekat ni.....' just curious'  ::) ::) ::)

takde rasa nyer.. Tesco dah naik kat nilai .. so susah nak mengharap akan naik di BSP.. sebab kajang ada satu nilai pun ada satu.. kita ada 2 pilihan ..

acya

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 348
  • Gender: Female
Re: Projek dalam pembinaan bersebelahan kedai di Sri Putra
« Reply #7 on: 14 Jan, 09:40:55 AM »
Setakat ini yang nampak cuma rumah kedai.....ada tak projek 'pasar besar' ala giant, tesco, maidin di sekitar putra mahkota 'in the pipe line' dalam masa terdekat ni.....' just curious'  ::) ::) ::)

takde rasa nyer.. Tesco dah naik kat nilai .. so susah nak mengharap akan naik di BSP.. sebab kajang ada satu nilai pun ada satu.. kita ada 2 pilihan ..


semenyih pun ada satu.... ;D ;D....selalu gi sana jer..sebab org tak ramai senang nak kontrol anak2... ;) ;)

haji_hamid

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 83
Re: Projek dalam pembinaan bersebelahan kedai di Sri Putra
« Reply #8 on: 25 Feb, 03:26:05 PM »
buka hypermart sederhana besar Giant macam di setiawangsa pon ok jugak....

Wan Z

  • ShahBandar
  • ******
  • Posts: 820
  • Gender: Male
  • Serangin Homes... Selamat Berjiran Semua!!!
Re: Projek dalam pembinaan bersebelahan kedai di Sri Putra
« Reply #9 on: 26 Feb, 06:59:01 AM »
harap-harap takder ler hypermarket besar besar kat are putra mahkota nie....
byk kontra drp pro nyer... paling teruk, jalan-jalan area nie sure sesak sgt... trafik light area tol tu mesti sesak juga...

dekat-dekat sini dah byk hypermarket.. mai saya tolong senaraikan...
pilihan di tangan kita... bukan tiap-tiap hari nak pergi kan..
buat perancangan yang betul.. pasti mudahkan...

TESCO Putra Nilai        +- 10KM
GIANT Nilai                 +- 10KM
MYDIN Nilai                 +- 15KM
TESCO Semenyih         +- 15KM
Bandar Baru Bangi        +- 15KM (Giant, Econsave, Billion PKNS, Bangi Utama)
CARREFOUR Alamanda   +- 20KM
MYDIN Putrajaya          +- 20KM
TESCO Kajang             +- 25KM
GIANT KAJANG             +- 25KM
Bandar Kajang             +- 15KM (Parkson, Billion)
Bandar Seremban         +-35KM  (Parkson, Seremban Parade, Tesco Extra, Jusco, Carrefour. Terminal 1)
KL dan sekitarnya         +-35KM  (tak larat nak senarao dah.. byk sgt...)


WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Re: Projek dalam pembinaan bersebelahan kedai di Sri Putra
« Reply #10 on: 26 Feb, 07:27:08 AM »
Betul kata Wan z tu.

Pak Malau

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 265
Re: Projek dalam pembinaan bersebelahan kedai di Sri Putra
« Reply #11 on: 01 Mar, 01:59:40 PM »
family store..  ;D

ishe

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 43
  • Gender: Male
    • Tunetalk / tone excel hanya rm90.00 shj
Re: Projek dalam pembinaan bersebelahan kedai di Sri Putra
« Reply #12 on: 01 Mar, 10:35:55 PM »
family store..  ;D
FS pun ok jugak...
harga barang pun murah..
kadang2.. jusco pun kalah.
Jom tukar kpd tunetalk / tone excel.
Pakai hp dapat duit.
call / sms / whatsapp : 019-6472163
laman web :
http://toneexcel4all.biz/401491
https://www.spshops.com/norhishaml
http://aamobiletopup.blogspot.com/

sang_karibut

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 565
  • Gender: Male
  • ~pulau pinang kita~
Re: Projek dalam pembinaan bersebelahan kedai di Sri Putra
« Reply #13 on: 01 Mar, 11:27:55 PM »
harap-harap takder ler hypermarket besar besar kat are putra mahkota nie....
byk kontra drp pro nyer... paling teruk, jalan-jalan area nie sure sesak sgt... trafik light area tol tu mesti sesak juga...

dekat-dekat sini dah byk hypermarket.. mai saya tolong senaraikan...
pilihan di tangan kita... bukan tiap-tiap hari nak pergi kan..
buat perancangan yang betul.. pasti mudahkan...

TESCO Putra Nilai        +- 10KM
GIANT Nilai                 +- 10KM
MYDIN Nilai                 +- 15KM
TESCO Semenyih         +- 15KM
Bandar Baru Bangi        +- 15KM (Giant, Econsave, Billion PKNS, Bangi Utama)
CARREFOUR Alamanda   +- 20KM
MYDIN Putrajaya          +- 20KM
TESCO Kajang             +- 25KM
GIANT KAJANG             +- 25KM
Bandar Kajang             +- 15KM (Parkson, Billion)
Bandar Seremban         +-35KM  (Parkson, Seremban Parade, Tesco Extra, Jusco, Carrefour. Terminal 1)
KL dan sekitarnya         +-35KM  (tak larat nak senarao dah.. byk sgt...)




sokong sangat....yg dok ader pasar malam ni pon dah tak ketahuan parking/jemmed nyer inikan pula klu ader hypermart.....