Author Topic: Moderator Forum Diperlukan...  (Read 18368 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kambing

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 40
  • Gender: Female
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #15 on: 27 Jul, 10:06:48 PM »
sy setuju setting skrg...
sbb ade kwn sy mengadu dia ingin mendaftar di forum lain kena letak no/alamt rumah plak...
padahal dia just nak view dan baru nak jd potential buyer ...kat sini takpe... sesapa pon leh join...open konsep...
keep up the good work guyss

snakatak

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 567
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #16 on: 31 Dec, 04:48:00 PM »
salam..
saya nubis mod didalam putra-mahkota.com ini..paper hal thanks tu En.Sulaiman dan rakan-rakan di dalam forum ini..untuk perhatian saudara skelian memandang ramai yang mengunjungi forum ini dan ade kala perkara2 sensitip di lotarkan terjadi, izinkan saya bertanyakan soalan kepada otai2 mod ...apakah terma-terma yang boleh dan yang x boleh di lakukan oleh seseorang MOD dan apakah tindakan yang perlu diambil oleh seseorang Moderatorrr sekiranya perkara itu berlaku..kedua saya setuju pada setting yang ada sekarang..
« Last Edit: 31 Dec, 04:51:44 PM by snakatak »

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #17 on: 31 Dec, 06:41:54 PM »
semuanya mengikut budibicara moderator.  Sekiranya anda rasa tidak sesuai dan keterlaluan... delete saja.  Post yang di delete itu akan automatically di transfer ke satu bahagian yang hanya dapat dilihat oleh admin dan moderator.  Deleted post itu akan di REMODERATE by admin or moderator lain.  Buat masa ini semua post yang di delete tu memang LAYAK di delete.  Apa pun semuanya bergantung kepada pertimbangan moderator itu sendiri.

Moderatelah secara NEUTRAL... itu saja...

F4iring

  • PM Bikers
  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 688
  • Gender: Male
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #18 on: 16 Jan, 11:11:41 AM »
ni jawatan kosong ada lagi ke? bole apply? berapa gaji sebulan?  ;D ;D

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #19 on: 22 Feb, 04:23:00 PM »
tawaran masih di buka... sila nyatakan board mana anda nak jadi moderator...

BTW, saudara dah di letakkan sbg moderator dekat hobi n kegemaran since area tu saudara F4iring sgt active.

F4iring

  • PM Bikers
  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 688
  • Gender: Male
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #20 on: 19 Mar, 12:36:47 PM »
tawaran masih di buka... sila nyatakan board mana anda nak jadi moderator...

BTW, saudara dah di letakkan sbg moderator dekat hobi n kegemaran since area tu saudara F4iring sgt active.

tuan, saya nak minta jadi mod di komuniti putra mahkota di bahagian bandar bukit mahkota...memandangkan tiada moderator di situ....bole ke?  ;D

F4iring

  • PM Bikers
  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 688
  • Gender: Male
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #21 on: 19 Mar, 05:59:52 PM »
tuan sulaiman...adakah saya diberi sedikit kuasa untuk ubah, blok or delete thread yg saya rasakan perlu untuk penambahbaikan thread bawah jagaan saya...mungkin saya nak buat sedikit pembaharuan...kalu bole la...untuk kebaikan bersama...thanks...

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #22 on: 19 Mar, 08:21:55 PM »
boleh... buat je asalkan difikirkan baik.  kalau ada komen nanti kita selesaikan bersama.  Terima kasih kerana sudi membantu mengendalikan forum ini...

bob@maeps

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 291
  • baru tukau nick...ekekeke
    • Nasi Kukus Ayam Dara Mr.Bob's
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #23 on: 11 Apr, 02:25:13 PM »
setting sekarang mmg boleh selagi ianya tidak di penetrate...tapi kalau dah sekali terkena..jenuh nak troubleshoot...SMF memang ada kekurangan nya sendiri..setakat nie ada 2 forum smakf base yang aku pernah jaga akhirnya dihack..huhuhu...tapi takpe la..rasa aku admin tahu lah apa dia nak buat ;D ;D

saiful.manaff

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 29
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #24 on: 20 Apr, 01:58:24 PM »
Saya sanggup jadi moderator bagi Desa Mahkota

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #25 on: 08 May, 08:25:55 PM »
Saya sanggup jadi moderator bagi Desa Mahkota

Insaya Allah bila anda dah capai syarat yg diperlukan.  Refer to the first post..

fauzi

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 53
  • Gender: Male
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #26 on: 20 May, 10:03:00 AM »
Terima kasih di atas cadangan saudari(s),

Buat masa ni level security implementation adalah seperti berikut.

1. GUEST hanya boleh view, tak boleh post or reply.
2. Hanya REGISTERED MEMBERS boleh reply & post.


Setuju dengan above security level.  At lease mudah untuk org luar mengenali kawasan kita.  Cuma untuk register jadi member, sapa2 pun boleh kan...maknanye anybody boleh register then dah boleh post...bahaya gak tu...mungkin perlu difikirkan

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #27 on: 20 May, 10:28:30 AM »
kalau forum putra tropika, dia sekat hanya utk penduduk sahaja.
tapi saya tak setuju kalau ianya dibuat sini.

Mungkin perubahan yang ingin dilihat adalah boleh kategori ikut kawasan rumah.
Kalau orang luar, boleh dikategorikan sebagai pelawat.

azmi_K

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 93
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #28 on: 20 May, 11:01:11 AM »
kalau forum putra tropika, dia sekat hanya utk penduduk sahaja.
tapi saya tak setuju kalau ianya dibuat sini.

Mungkin perubahan yang ingin dilihat adalah boleh kategori ikut kawasan rumah.
Kalau orang luar, boleh dikategorikan sebagai pelawat.

Memang forum putra tropika hanya untuk penduduk putratropika sahaja.. dan kepada mereka yang menjadi ahli berbayar sahaja. Ini kerana kita menggalakkan warga taman bertanggungjawab atas forum yang disediakan. Sesiapa yang tidak berbayar tidak dibenarkan untuk posting dan mengakses topik-topik tertentu... setakat ini alhamdulillah ramai yang sanggup menjadi ahli berbayar.. bukan mahal pun setakat RM 5 aje setahun.. itu pun untuk pembayaran domain dan selebihnya menjadi tabung forum..

snakatak

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 567
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #29 on: 22 May, 06:10:39 PM »
kalau forum putra tropika, dia sekat hanya utk penduduk sahaja.
tapi saya tak setuju kalau ianya dibuat sini.

Mungkin perubahan yang ingin dilihat adalah boleh kategori ikut kawasan rumah.
Kalau orang luar, boleh dikategorikan sebagai pelawat.

Memang forum putra tropika hanya untuk penduduk putratropika sahaja.. dan kepada mereka yang menjadi ahli berbayar sahaja. Ini kerana kita menggalakkan warga taman bertanggungjawab atas forum yang disediakan. Sesiapa yang tidak berbayar tidak dibenarkan untuk posting dan mengakses topik-topik tertentu... setakat ini alhamdulillah ramai yang sanggup menjadi ahli berbayar.. bukan mahal pun setakat RM 5 aje setahun.. itu pun untuk pembayaran domain dan selebihnya menjadi tabung forum..

Tul tu saya setuju kalau ada bayaran ni baru ada rasa tanggungjawab sket dan data tak de redundancy.. ni masuk thrade orang tak tau citer gi hantam org marah orang...at least kalau ada ahli forum berbayar tu depa yang nak tulis tu ada skiit goyang la kan sebab ada personal detail.. bukan apa cik sulaiman cerita di alam nyata tak sama cam taip di komputer.. tulisan tak nampak perasaan nyer so..paper hal saya sokong la cik azmi katakan tu ..sekian terima kasih