Author Topic: Moderator Forum Diperlukan...  (Read 18379 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

snakatak

  • Hulubalang
  • *****
  • Posts: 567
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #30 on: 22 May, 06:18:12 PM »
Di bawah ini adaklah sebahagian dari Info Web Putra-Mahkota.com yang telah di scan oleh software builtwith.com
Server Information
Apache
Apache has been the most popular web server on the Internet since April 1996.

Advertising
Google Adsense
A contextual advertising solution for delivering Google AdWords ads that are relevant to site content pages.

Widgets
Feedburner Subscribe
putra-mahkota.com provides the ability to subscribe via email to its RSS feed, via a feedburner widget on the page.

Frameworks
PHP
PHP is a widely-used general-purpose scripting language that is especially suited for Web development and can be embedded into HTML.

Aggregation Functionality
RSS
A family of web feed formats used to publish frequently updated content such as blog entries, news headlines or podcasts.
Document Information

XHTML Transitional
putra-mahkota.com claims XHTML Transitional status (check). XHTML 1.0 Transitional is the same as HTML 4.01 Transitional, but follows XML syntax rules. It supports everything found in XHTML 1.0 Strict, but also permits the use of a number of elements and attributes that are judged presentational, in order to ease the transition from HTML 3.2 and earlier. These include center, u, strike, and applet.

Cascading Style Sheets
Cascading Style Sheets (CSS) is a stylesheet language used to describe the presentation of a document written in a markup language. Its most common application is to style web pages written in HTML

Javascript
JavaScript is a scripting language most often used for client-side web development. Its proper name is ECMAScript, though "JavaScript" is much more commonly used. putra-mahkota.com uses JavaScript.
Encoding
UTF-8

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #31 on: 22 May, 06:21:19 PM »
saya tak ada keputsan lagi sama ada nak setuju atau tidak kalau forum berbayar dibuat.

Cuma kalau diikutkan positif dan negatifnya... macam lebih kurang jer.

Nantilah nak fikir2 dulu.

izad

  • Guest
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #32 on: 23 May, 02:50:52 AM »
Pada pandangan saya, jangan diletakkan sebagai berbayar tetapi sebagai SUMBANGAN UNTUK OPERASI WEB. Tahniah & terima kasih kepada semua warga kerja putra-mahkota.com. Saya berminat untuk jadi moderator...lagipun memang kerja saya menghadap PC & Internet je dari rumah. Rumah saya dah jadi OFIS saya sejak 2 tahun lepas lagi. Job banyak berkisar pada web design & development....& ada 100 lebih website didaftar bawah saya....selalu kena update beberapa website.... boleh sekadar nak berkongsikan ilmu...Saya mengalu-alukan kepada sesiapa yang berada dikawasan rumah saya untuk menggunakan WIFI saya.....nak password sms je....Thanks


LIHASRIZAD ISMAIL
0126868835
izad@darulmultimedia.com
WWW.DARULMULTIMEDIA.COM
NO.28 JLN BM 2/11, SEKSYEN 2, BANDAR BUKIT MAHKOTA, KAJANG SELANGOR

matpayung

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 51
    • online biz
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #33 on: 07 Jun, 06:50:10 PM »
Pada pandangan saya, jangan diletakkan sebagai berbayar tetapi sebagai SUMBANGAN UNTUK OPERASI WEB. Tahniah & terima kasih kepada semua warga kerja putra-mahkota.com. Saya berminat untuk jadi moderator...lagipun memang kerja saya menghadap PC & Internet je dari rumah. Rumah saya dah jadi OFIS saya sejak 2 tahun lepas lagi. Job banyak berkisar pada web design & development....& ada 100 lebih website didaftar bawah saya....selalu kena update beberapa website.... boleh sekadar nak berkongsikan ilmu...Saya mengalu-alukan kepada sesiapa yang berada dikawasan rumah saya untuk menggunakan WIFI saya.....nak password sms je....Thanks


LIHASRIZAD ISMAIL
0126868835
izad@darulmultimedia.com
WWW.DARULMULTIMEDIA.COM


salam bro...ader buat minisite ke?berapa kos?saya planning nak buat ebook dan nak jual online..boleh diuruskakn ke?
NO.28 JLN BM 2/11, SEKSYEN 2, BANDAR BUKIT MAHKOTA, KAJANG SELANGOR


BMAAJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 95
  • Orang Asli Seksyen 6
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #34 on: 07 Jun, 07:14:13 PM »
agak panjang jugak thread ni, boleh sahabat2 yang hebat summarize apa yang penting, sebab content macam pokok bonzai lah

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #35 on: 13 Jul, 06:47:50 PM »
Pak mod, saya nak memohon menjadi moderator forum putra96

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #36 on: 14 Jul, 09:42:56 AM »
done

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #37 on: 14 Jul, 01:38:07 PM »
thanks

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1311
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #38 on: 01 Dec, 08:11:11 AM »
Tahniah to our first GLOBAL MODERATOR

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #39 on: 01 Dec, 10:14:57 AM »
Tahniah Matahati kerana dilantik menjadi Global Moderator.

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #40 on: 01 Dec, 10:22:26 AM »
___________________
aku /..PMB

asnuru

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 333
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #41 on: 01 Dec, 11:10:36 AM »
Tahniah to our first GLOBAL MODERATOR

Tahniah juga dari saya!

Hujah juga mesti lah bertaraf GLOBAL! ;D

Matahati

  • Global Moderator
  • Bendahara
  • ************
  • Posts: 1947
  • Gender: Male
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #42 on: 01 Dec, 11:56:26 AM »
Salam..

Terima kasih kepada Tuan Pentadbir forum PMC di atas kepercayaan melantik sy sebagai GM (bukan General Manager ya!..hahaha)

Juga terima kasih kepada rakan2 di sini. Saya cuba menjadi GM sebaik mungkin...Insyaallah.

Beberapa hari lagi genap setahun sy di PMC ini  ;D
Blog Pelita Hati ~ Surah Yassin :::: Blog Emas & Dinar ~ TanganEmas

mImOsaPudiCa

  • Moderator
  • Putra Mahkota
  • ***********
  • Posts: 2490
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #43 on: 02 Dec, 08:56:03 AM »
Tahniah matahati & selamat menyambut ulang tahun pertama (nexwek kn?) d PMC...  ;D
« Last Edit: 02 Dec, 08:57:56 AM by wai »

Trojan5

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2668
  • Gender: Male
Re: Moderator Forum Diperlukan...
« Reply #44 on: 09 Feb, 08:12:26 AM »
The_Legend_da
Moderator
Penghulu Bendahari

Gender:
Posts: 1111


THE 'THEATRE OF DREAMS'
 

Tahniah utk Moderator terlatest......  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D