Author Topic: jalan jem  (Read 4199 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

huruhara

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 68
jalan jem
« on: August 25, 2010, 10:27:07 AM »
mm..
ari ni kuar awal(taklah awal,around 7.45am) tp jn belakang bangi lama dah jem...
sbb sumer org bgn awal sedunia kot arini...mmg huru hara la
im still thinking bout that coz never hapen b4..

p/s:slemat berpuasa..

putramahkota_bangi

  • Datuk Bentara
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 2675
  • Gender: Male
  • time office saja ..
Re: jalan jem
« Reply #1 on: August 25, 2010, 10:32:52 AM »

salam..

ingatkan D'Punchak Nusa  yg jln jem .. ;D
huruhara betul la.
___________________
aku /..PMB

huruhara

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 68
Re: jalan jem
« Reply #2 on: August 25, 2010, 10:36:16 AM »
setakat ni D'puncak boleh dikawal lagi.alhamdullilah... ;D

**tp pelik sbb jem dpd jambatan bengkok nak ke bangi lama tu..

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: jalan jem
« Reply #3 on: August 25, 2010, 10:37:31 AM »
biasa ler... jalan lari dari tol... semua nak pakai... pastu timing ada sikit problem jer... ;D ;D ;D

huruhara

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 68
Re: jalan jem
« Reply #4 on: August 25, 2010, 10:40:11 AM »
mungkin..sumer org timing lari arini..

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: jalan jem
« Reply #4 on: August 25, 2010, 10:40:11 AM »



daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: jalan jem
« Reply #5 on: August 25, 2010, 10:43:10 AM »
nak kata sebab posa, tak patut lar kan... tapi ada gak side effect dia ler... ;D ;D ;D

Scale Ruler

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 70
  • Gender: Male
Re: jalan jem
« Reply #6 on: August 25, 2010, 02:13:03 PM »
Orang yg naik moto takde masalah kot... ;D
****************************************************

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: jalan jem
« Reply #7 on: August 25, 2010, 02:52:33 PM »
Orang yg naik moto takde masalah kot... ;D

moto tak pakai jalan ler tu... baik pakai highway jer... ;D ;D ;D

pengalaman kawan dok merempit ni, kekadang ada masa nyer moto pun tak boleh nak cilok... kena tunggu jugak ler... ada tempat tempat tertentu dan masa masa tertentu... ;) ;) ;)

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: jalan jem
« Reply #8 on: August 25, 2010, 03:00:49 PM »
Orang yg naik moto takde masalah kot... ;D

moto tak pakai jalan ler tu... baik pakai highway jer... ;D ;D ;D

pengalaman kawan dok merempit ni, kekadang ada masa nyer moto pun tak boleh nak cilok... kena tunggu jugak ler... ada tempat tempat tertentu dan masa masa tertentu... ;) ;) ;)
Bila kereta dah cilok kat lorong emergency..ataupun kereta tengah nak cilok dari lorong tengah ke lorong tepi atau sebaliknya..

huruhara

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 68
Re: jalan jem
« Reply #9 on: August 25, 2010, 04:15:39 PM »
yelah..kalo naik motor mcm bahaya je tgk kalo ikut jln tu..tp sy ni keje kat cyberjaya..so takde jln lain dah nk ikut n shortcut...jln tu jgk la kena tempuh hari2 kan.........
cabaran dibulan ramadhan namanye... 8)

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: jalan jem
« Reply #10 on: August 25, 2010, 05:16:20 PM »
yelah..kalo naik motor mcm bahaya je tgk kalo ikut jln tu..tp sy ni keje kat cyberjaya..so takde jln lain dah nk ikut n shortcut...jln tu jgk la kena tempuh hari2 kan.........
cabaran dibulan ramadhan namanye... 8)

ke cyberjaya memang tu jalan paling dekat ler... ;D ;D ;D

Orang yg naik moto takde masalah kot... ;D

moto tak pakai jalan ler tu... baik pakai highway jer... ;D ;D ;D

pengalaman kawan dok merempit ni, kekadang ada masa nyer moto pun tak boleh nak cilok... kena tunggu jugak ler... ada tempat tempat tertentu dan masa masa tertentu... ;) ;) ;)
Bila kereta dah cilok kat lorong emergency..ataupun kereta tengah nak cilok dari lorong tengah ke lorong tepi atau sebaliknya..

seremban - KL highway... selepas susur ke jalan istana... :P :P :P jalan kecik, keta sampai 3 lane... :-[ :-[ :-[

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: jalan jem
« Reply #11 on: August 26, 2010, 09:12:21 AM »
mm..
ari ni kuar awal(taklah awal,around 7.45am) tp jn belakang bangi lama dah jem...
sbb sumer org bgn awal sedunia kot arini...mmg huru hara la
im still thinking bout that coz never hapen b4..

p/s:slemat berpuasa..
Jalan tu, kekadang malam pun jem. Kena pulak yang depan tu memandu bawah 40km/jam. Tak ada rasa timbang rasa langsung. Tak hiraukan kereta yang berbaris panjang di belakang..dah lah nak memotong tak boleh..

acya

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 348
  • Gender: Female
Re: jalan jem
« Reply #12 on: August 26, 2010, 09:28:06 AM »
pagi tadi pun jem gak...rupanya lori rosak dekat ngan klinik desa tu......on d way g keje dgr kat radio jln jem dari kesas ke ampang (MRR2).....masuk plus higway kat UPM dan guna MEX highway ke bulatan kg pandan...tapi lepas jer tol tasik selatan jem jugak dekat 1/2 jam..lenguh kaki dibuatnya....sampai ofis 9.15 am...

daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: jalan jem
« Reply #13 on: August 26, 2010, 11:25:57 AM »
mm..
ari ni kuar awal(taklah awal,around 7.45am) tp jn belakang bangi lama dah jem...
sbb sumer org bgn awal sedunia kot arini...mmg huru hara la
im still thinking bout that coz never hapen b4..

p/s:slemat berpuasa..
Jalan tu, kekadang malam pun jem. Kena pulak yang depan tu memandu bawah 40km/jam. Tak ada rasa timbang rasa langsung. Tak hiraukan kereta yang berbaris panjang di belakang..dah lah nak memotong tak boleh..

kena pulak nak kena ikut budak budak sekolah memandu kan... jenuh... :P :P :P

pagi tadi pun jem gak...rupanya lori rosak dekat ngan klinik desa tu......on d way g keje dgr kat radio jln jem dari kesas ke ampang (MRR2).....masuk plus higway kat UPM dan guna MEX highway ke bulatan kg pandan...tapi lepas jer tol tasik selatan jem jugak dekat 1/2 jam..lenguh kaki dibuatnya....sampai ofis 9.15 am...

MRR2 jem sikit jer sis... masuk dari susur Seremban - KL ke susur BTR jer... pastu line clear sampai Ampang... ;D ;D ;D

CaptRahman

  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 3560
  • Gender: Male
Re: jalan jem
« Reply #14 on: August 26, 2010, 11:41:24 AM »

[/quote]
Jalan tu, kekadang malam pun jem. Kena pulak yang depan tu memandu bawah 40km/jam. Tak ada rasa timbang rasa langsung. Tak hiraukan kereta yang berbaris panjang di belakang..dah lah nak memotong tak boleh..
[/quote]

kena pulak nak kena ikut budak budak sekolah memandu kan... jenuh... :P :P :P

pagi tadi pun jem gak...rupanya lori rosak dekat ngan klinik desa tu......on d way g keje dgr kat radio jln jem dari kesas ke ampang (MRR2).....masuk plus higway kat UPM dan guna MEX highway ke bulatan kg pandan...tapi lepas jer tol tasik selatan jem jugak dekat 1/2 jam..lenguh kaki dibuatnya....sampai ofis 9.15 am...

MRR2 jem sikit jer sis... masuk dari susur Seremban - KL ke susur BTR jer... pastu line clear sampai Ampang... ;D ;D ;D
[/quote]
Dah tentu budak sekolah memandu tak pe lah..memang sedang belajar pun..Ni yang dah berpuloh tahun memandu pun tak reti reti nak melajukan sikit kenderaan..

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: jalan jem
« Reply #14 on: August 26, 2010, 11:41:24 AM »