Author Topic: Isu Keselamatan : Kontraktor masa hari raya  (Read 2584 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nshamr

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 39
Isu Keselamatan : Kontraktor masa hari raya
« on: September 05, 2010, 09:25:07 AM »
Salam semua warga Anjung Suasana,

Memandangkan hari raya semakin hampir, saya merasakan isu keselamatan merupakan suatu yg kritikal di sini. Walaupun ada guard di luar maupun dgn alarm system tp kebarangkalian utk rumah dipecah masuk tetap ada. Kemungkinan hampir keseluruhan warga anjung suasana akan meninggalkan rumah 2-3 hari maupun mencecah ke seminggu. Jadi dalam tempoh itu hanya sebilangan kecil yg berada di kawasan ini. Memandangkan masih byk lagi renovasi rumah2 yg belum dihuni dan para kontraktor masih ramai yg bekerja, saya mencadangkan agar diperkenalkan "freeze period" pada hari raya ini kpd para kontraktor agar tidak memasuki kawasan anjung suasana ini. Cadangannya freeze period bermula dari hari Rabu 8/9/2010 sehingga 16/9/2010. Jadi saya mintak persetujuan warga anjung suasana atas perkara ini agar perkara ini dapat dipanjangkan kepada pihak keselamatan/guard. Juga kerjasama drp tuan punya rumah yg sedang direnovasi, agar memberitahu para kontraktor masing2 utk tidak memasuki kawasan ini pada tempoh tersebut.
Semasa warga anjung sibuk beraya dikampung, kita khuatir mungkin ada yg mengambil kesempatan pada masa2 sebegini.. Bukan nak berburuk sangka tetapi sebagai langkah keselamatan. Mungkin guard boleh lebih buat pemantauan dlm keadaan2 sebegini.


Sekian
Hisham 9/4C

nobita

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 40
Re: Isu Keselamatan : Kontraktor masa hari raya
« Reply #1 on: September 06, 2010, 04:02:37 PM »
bernas jugak idea tu...kene war2 kan melalui surat/telefon baru effective kot...sbb kebanyakn nye tak masuk atau tatau masuk site nih...takpon kongsi bayar guard tu utk ronda mase Raya nnt...harga nya maybe commitee boleh runding dgn diorang (guard) kot

asfazian

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 55
Re: Isu Keselamatan : Kontraktor masa hari raya
« Reply #2 on: September 06, 2010, 04:48:18 PM »
Cadangan yang bernas.  Nanti saya cuba usahakan dengan En. Norizan, Eksekutif Keselamatan Bangi Height.


asfazian

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 55
Re: Isu Keselamatan : Kontraktor masa hari raya
« Reply #3 on: September 06, 2010, 04:49:55 PM »
Hisham,

Minta tolong contact Mat Jay untuk edarkan surat pekeliling.

WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Re: Isu Keselamatan : Kontraktor masa hari raya
« Reply #4 on: September 06, 2010, 07:14:00 PM »
Setuju.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Isu Keselamatan : Kontraktor masa hari raya
« Reply #4 on: September 06, 2010, 07:14:00 PM »



nshamr

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 39
Re: Isu Keselamatan : Kontraktor masa hari raya
« Reply #5 on: September 07, 2010, 12:38:40 PM »
OK. dah inform mat Jay.

Kepada semua warga Anjung Suasana, dikesempatan ini saya dengan rendah diri mengucapkan

Selamat Hari Raya Aidil Fitri,
Maaf Zahir & Batin

Pesanan ringkas :

"Berziarah & berkumpul di musim raya sepatutnya menambah pahala dan BUKAN mencipta dosa pelbagai melalui mata & lisanmu. Bukan pula medan menunjuk kemampuan diri, apatah lagi untuk membanding dirimu dengan kenderaan, pakaian & harta orang lain. Redhalah dengan apa yang sedang kamu miliki, jangan sesekali merasa diri ‘lebih’ atau ‘kurang’. Bebaskan diri dari rantaian kebanggaan & kehinaan kerana pemilikan duniamu" - www.zaharuddin.net.

Kpd Sdr Asfazian,
Tahniah atas kehadiran org cahaya mata baru dihujung Ramadhan yg mulia ni.. Boleh letak nama Ramadhan Fitri tu..  ;)

sekian..

matjay

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 67
Re: Isu Keselamatan : Kontraktor masa hari raya
« Reply #6 on: September 07, 2010, 04:29:26 PM »
OK. dah inform mat Jay.

Kepada semua warga Anjung Suasana, dikesempatan ini saya dengan rendah diri mengucapkan

Selamat Hari Raya Aidil Fitri,
Maaf Zahir & Batin

Pesanan ringkas :

"Berziarah & berkumpul di musim raya sepatutnya menambah pahala dan BUKAN mencipta dosa pelbagai melalui mata & lisanmu. Bukan pula medan menunjuk kemampuan diri, apatah lagi untuk membanding dirimu dengan kenderaan, pakaian & harta orang lain. Redhalah dengan apa yang sedang kamu miliki, jangan sesekali merasa diri ‘lebih’ atau ‘kurang’. Bebaskan diri dari rantaian kebanggaan & kehinaan kerana pemilikan duniamu" - www.zaharuddin.net.

Kpd Sdr Asfazian,
Tahniah atas kehadiran org cahaya mata baru dihujung Ramadhan yg mulia ni.. Boleh letak nama Ramadhan Fitri tu..  ;)

sekian..




Salam,

Sudah hantar email to Bangi Height copy Yahoogroup.

Rgds/Matjay


matjay

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 67
Re: Isu Keselamatan : Kontraktor masa hari raya
« Reply #7 on: September 12, 2010, 09:11:39 AM »
Salam semua warga Anjung Suasana,

Memandangkan hari raya semakin hampir, saya merasakan isu keselamatan merupakan suatu yg kritikal di sini. Walaupun ada guard di luar maupun dgn alarm system tp kebarangkalian utk rumah dipecah masuk tetap ada. Kemungkinan hampir keseluruhan warga anjung suasana akan meninggalkan rumah 2-3 hari maupun mencecah ke seminggu. Jadi dalam tempoh itu hanya sebilangan kecil yg berada di kawasan ini. Memandangkan masih byk lagi renovasi rumah2 yg belum dihuni dan para kontraktor masih ramai yg bekerja, saya mencadangkan agar diperkenalkan "freeze period" pada hari raya ini kpd para kontraktor agar tidak memasuki kawasan anjung suasana ini. Cadangannya freeze period bermula dari hari Rabu 8/9/2010 sehingga 16/9/2010. Jadi saya mintak persetujuan warga anjung suasana atas perkara ini agar perkara ini dapat dipanjangkan kepada pihak keselamatan/guard. Juga kerjasama drp tuan punya rumah yg sedang direnovasi, agar memberitahu para kontraktor masing2 utk tidak memasuki kawasan ini pada tempoh tersebut.
Semasa warga anjung sibuk beraya dikampung, kita khuatir mungkin ada yg mengambil kesempatan pada masa2 sebegini.. Bukan nak berburuk sangka tetapi sebagai langkah keselamatan. Mungkin guard boleh lebih buat pemantauan dlm keadaan2 sebegini.


Sekian
Hisham 9/4C





Salam,

Sudah terima reply dari pihak Bangi Height. Sila rujuk email dari [email protected]

Terima Kasih

Rgds/Matjay

« Last Edit: September 12, 2010, 09:14:08 AM by matjay »

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Isu Keselamatan : Kontraktor masa hari raya
« Reply #7 on: September 12, 2010, 09:11:39 AM »