Author Topic: Jom jatuhkan iklan/poster haram.  (Read 2430 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Jom jatuhkan iklan/poster haram.
« on: October 03, 2010, 12:17:14 PM »
Perasan x beberapa iklan haram dah mula naik d kawsn kejiranan AS? Saya menyeru jiran2 anjung utk membuang saja iklan sebegini jika ternampak di mana2 jln, krn dah sah2 ia merosakkan pemandangan d sini. Letaklah gunting dlm dashbod keta supaya kita blh gunakan bila2 ternampak iklan haram tergantung. Contohnya iklan tanam rumput dan sewa lori. Mereka buat cara mudah, gantung sana, gantung sini, paku sana sini. Benar2 mencacatkan pemandangan. Jom kita buang!

Tomatoman

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 137
Re: Jom jatuhkan iklan/poster haram.
« Reply #1 on: October 04, 2010, 09:42:56 AM »
sokong sangat2...elok jugak dibuat gotong royong ramai2 utk buat poster2 haram ni...

namatakpenting

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6114
  • Gender: Male
Re: Jom jatuhkan iklan/poster haram.
« Reply #2 on: October 05, 2010, 09:53:23 AM »
isk... org nak 'buang' WRD nak 'buat' yg baru lak... nak buat poster haram lak tuh...hehehe

sokong sangat2...elok jugak dibuat gotong royong ramai2 utk buat poster2 haram ni...

WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Re: Jom jatuhkan iklan/poster haram.
« Reply #3 on: October 05, 2010, 10:04:38 AM »
Salah tkn kot. D area lain pun, jatuhkan poster haram. Kl dah ada dpn rmh, better kita buang sendr. X perlu tunggu gotongroyongkan?.

Tomatoman

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 137
Re: Jom jatuhkan iklan/poster haram.
« Reply #4 on: October 05, 2010, 10:45:16 AM »
hahahahahah typo error...betul tu yg mana depan rumah tu blh lah buang sendiri...tapi jaga2 kang tokey poster haram serang lak kita time tu sesah...

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Jom jatuhkan iklan/poster haram.
« Reply #4 on: October 05, 2010, 10:45:16 AM »



daddyvw

  • Global Moderator
  • Putra Mahkota
  • ************
  • Posts: 6482
  • Waaa....ccCHA!!!
Re: Jom jatuhkan iklan/poster haram.
« Reply #5 on: October 06, 2010, 09:43:42 AM »
hahahahahah typo error...betul tu yg mana depan rumah tu blh lah buang sendiri...tapi jaga2 kang tokey poster haram serang lak kita time tu sesah...

typo lagi nampak nyer.. sesah mungkin adalah susah... ;D ;D ;D

kalau dia serang report polis ler...  ;) ;) ;)

Naim

  • Guest
Re: Jom jatuhkan iklan/poster haram.
« Reply #6 on: October 08, 2010, 12:34:03 AM »
Saya tak suka dgn apa yg dah terjadi dgn 'bump' yg dekat dgn umah saya..dah berlekuk-lekuk pasal kena letak bekas tong sampah orang buang bahan binaan tuh.

Agak-agak boleh buat report/complaint  ker?

WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Re: Jom jatuhkan iklan/poster haram.
« Reply #7 on: October 08, 2010, 09:12:22 AM »
Yg saya faham.. Rumah n area kediaman kita akan d jaga sepenuhnya[waranti] selama 2 stgh thn mula dr ia siap. So, sementara dlm waranti ni, beritahulah pemaju if ada yg x kena. Insya Allah, mrk akan btindak btlkn.

Naim

  • Guest
Re: Jom jatuhkan iklan/poster haram.
« Reply #8 on: October 13, 2010, 10:04:36 AM »
Yg saya faham.. Rumah n area kediaman kita akan d jaga sepenuhnya[waranti] selama 2 stgh thn mula dr ia siap. So, sementara dlm waranti ni, beritahulah pemaju if ada yg x kena. Insya Allah, mrk akan btindak btlkn.

Iye ker Win?  heheh ingatkan diorang jaga rumah ajek hehe.

Rumah saya kan dekat dengan bumper tuh...dah tak lawa bumper tuh.  Sakit bijik mata tengok..dekat2 tiang lampu tuh pun diletaknya kayu2 yang berpaku2 tuh ..ish kalau terguris tiang tuh ..karat ...sayang ajek...benda dah cantik2.

Nak cakap kat diorang takut dianiayanya pulak rumah kita...faham2 ajeklah manusia nih.

Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota & Taman Impian Putra

Re: Jom jatuhkan iklan/poster haram.
« Reply #8 on: October 13, 2010, 10:04:36 AM »