Author Topic: Perkembangan terbaru berkaitan pembinaan Masjid At-Taqwa,bdr bukit mahkota...  (Read 11350 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mancis

  • Global Moderator
  • Penghulu
  • ************
  • Posts: 275
tuan yg bertanya mungkin cuba cara salam yg berlainan sebab salam yg sebelumnya tak mendapat balasan..... ::)

shukri

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 46
  • I Love Putra Mahkota
ya la. saya bagi salam tapi dah setahun tak berjawabbbb.
  :o

zull

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 262
Pertanyaan saudara tentang perkembangan pembinaan masjid tu baik....

cuma salam tu jer yang musykil sikit....

Assalamualaikum bermaksud sejahtera ke atas kamu.... ada juga yg menggunakan salam @ assalam.... juga membawa maksud yang sama...

cuma semekom tu saya kurang pasti maksudnya...

perkataan arab nie kalau kita salah gunakan atau sebut...ia membawa maksud yang lain...

maaf saya sekadar betanya dan minta kepastiaan..nak kata pandai sangat tentang agama nie tidak laa...

zul

  • Penghulu
  • ****
  • Posts: 504
Alhamdullilah, baru-baru ini pegawai daripada JAIS & pejabat pembangunan persekutuan (ICU Selangor) telah datang melawat tapak masjid at-taqwa.
Moga tender masjid dapat dikeluarkan seawal tahun 2015.Mohon doa daripada semua kariah bdr bukit mahkota agar peruntukan kewangan dapat diluluskan dengan kadar segera seterusnya merealisasikan masjid at-taqwa.

sekian.wassalam.

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Alhamdullilah, baru-baru ini pegawai daripada JAIS & pejabat pembangunan persekutuan (ICU Selangor) telah datang melawat tapak masjid at-taqwa.
Moga tender masjid dapat dikeluarkan seawal tahun 2015.Mohon doa daripada semua kariah bdr bukit mahkota agar peruntukan kewangan dapat diluluskan dengan kadar segera seterusnya merealisasikan masjid at-taqwa.

sekian.wassalam.

Saya terima maklumat bahawa Masjid Bukit Mahkota terima tambahan peruntukan RM2 juta dari Jabatan Perdana Menteri..

jika benar maka JUTAAN TAHNIAH buat barisan penggerak JK Pembinaan Masjid At-Taqwa BBM.

Mohon jika dapat sahkan kebenaran berita..
« Last Edit: 25 Sep, 05:32:14 PM by jabbar4aiman »
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

epis6666

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 48
  • I Love Putra Mahkota
saya juga ada dapat info berkenaan. Harap info tersebut benar.

wanzizou

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 120
  • Gender: Male
  • Zinedine Zidane
tahniah..! RM2 juta tu cukup ke dgn design masjid kita..? upss..dah ada blurprint ke masjid kita ni..?

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
tahniah..! RM2 juta tu cukup ke dgn design masjid kita..? upss..dah ada blurprint ke masjid kita ni..?

Mohon mencelah Tuan Mod,

Sepengetahuan saya, Kerajaan Negeri Selangor telahpun meluluskan peruntukan RM6 juta (ditanggung kerajaan negeri) untuk pembinaan Masjid At-Taqwa ini semenjak MB Tan Sri Khalid lagi. Dengan penambahan RM2 juta dari JPM ini, maka peruntukan tersedia menjadi RM8 juta lah..
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

putera

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 51
  • Gender: Male
Sekadar berkongsi majlis penerimaan surat peruntukan Masjid At-Taqwad BBM di JPM

carlamms

  • Penduduk Tetap
  • ***
  • Posts: 227
  • Gender: Male
alhamdulillah.. 8)
TvT166..

mancis

  • Global Moderator
  • Penghulu
  • ************
  • Posts: 275
lama tak ada update perkembangan masjid at-taqwa ni, ada sesiapa yg ada info ke...

sebagai motivasi, masjid al-umm di bandar baru bangi sudah hampir siap...

insyaAllah lepas ni giliran masjid at- taqwa pulak... ameen....


ungkumajid87

  • Guest
Assalamualaikum wbt Tuan@ semua,

Ada apa2 info terbaru tentang pembinaan Masjid kita?, Kalau diikutkan post2 sebelum nya secara official kita sudah mendapat peruntukan sebanyak 2 Juta & ada perkhabaran kita telah mendapat kelulusan sebanyak 6 Juta.

epis6666

  • Penghuni
  • **
  • Posts: 48
  • I Love Putra Mahkota
Apa status terkini berkenaan masjid ini?
Setakat ni nampak tapak je yang ada.