Author Topic: Posting pertama: Di princeton  (Read 7933 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

TJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 108
Posting pertama: Di princeton
« on: October 13, 2008, 03:52:11 PM »
Asslamualaikum

Saya nampak tak de org posting sya postla. Saya org princeton lorong B. Rasanya ramai tak berpindah lagi, so kalau ada pun mungkin tak aware dengan forum nie. Tak per... kita pelan2...

tj

TJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 108
Re: Posting pertama: Di princeton
« Reply #1 on: October 13, 2008, 09:56:14 PM »
Insya-Allah 18/10/08 nie officially pindah ke rumah tersebut. walaupun bermula agak perlahan dari orang lain (sebab lama dok luar negara) dengan semua barang kena beli baru (kecuali baju di badan masih lama) kami gagahkan jugak utk tetap memiliki aset sendiri. Hasilnya, alhamdullilah, setakat nie boleh lagi... Insya-Allah BSP will be our next place utk membesarkan anak2...

I think so far, selepas berjumpa komunitinya dan melihat sendiri kawasan ini (kami beli tak lihat kawasan) we think we have made the right choice...

here we come BSP and Princeton...
tj

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Posting pertama: Di princeton
« Reply #2 on: October 13, 2008, 09:57:24 PM »
Saya bukan org Princeton tapi lepak kat pos pengawal Princeton.. Salam perkenalan  ;D
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

TJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 108
Re: Posting pertama: Di princeton
« Reply #3 on: October 13, 2008, 10:00:43 PM »
Saya bukan org Princeton tapi lepak kat pos pengawal Princeton.. Salam perkenalan  ;D

Uik boleh online ye kat post pengawal princeton...:D

Terima kasih kepada para pengawal yang mengawal kawasan kita. Tak kisahla princeton ke, kawsan lain ke. saya suka komuniti cmanie. Tak macam tempat saya dok skrg nie, jiran sebelah pun tak kenal sapa. :( taula semua org berada tapi dah tau adat melayu, org tegur balas le :D. Insya-Allah org BSP ok kot .... Setakat nie saya tegur semua respond baekkkkkkkk punya...

tj

OffshoreMan

  • Administrator
  • Temenggung
  • ***
  • Posts: 1309
  • Gender: Male
  • Cerita Kerja Offshore Oil & Gas di Offshoreman.net
    • Offshore Oil & Gas
Re: Posting pertama: Di princeton
« Reply #4 on: October 13, 2008, 10:34:38 PM »
selamat datang dan semoga kita semua dpt memanafaatkan forum ni.

TJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 108
Re: Posting pertama: Di princeton
« Reply #5 on: October 14, 2008, 06:04:13 PM »
selamat datang dan semoga kita semua dpt memanafaatkan forum ni.

Terima kasih.... sama-samalah kita...

tj

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Posting pertama: Di princeton
« Reply #6 on: October 15, 2008, 06:22:36 PM »
Saya bukan org Princeton tapi lepak kat pos pengawal Princeton.. Salam perkenalan  ;D

Uik boleh online ye kat post pengawal princeton...:D

tj
Bulehhhh.. asalkan ada 3G-modem.. signal pon stabil psl kawasan padang permainan kita nih adalah the highest land point di keseluruhan BSP. Tak caya cuba la pi tgk pepagi@memalam bebila..  ;) ;)
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

TJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 108
Re: Posting pertama: Di princeton
« Reply #7 on: October 15, 2008, 09:09:56 PM »
Quote
Bulehhhh.. asalkan ada 3G-modem.. signal pon stabil psl kawasan padang permainan kita nih adalah the highest land point di keseluruhan BSP. Tak caya cuba la pi tgk pepagi@memalam bebila..  ;) ;)

Betul jugak tu.. atas bukit. Patut la selalu lepak situ. Orang ruamh tak tanya ke hehehe... leh saya melepak gak di sana sebab tu the highest point kan...
tj
« Last Edit: November 02, 2008, 04:28:09 PM by TJ »

WIN

  • Penghulu Bendahari
  • *******
  • Posts: 1056
  • Gender: Female
Re: Posting pertama: Di princeton
« Reply #8 on: October 15, 2008, 11:00:04 PM »
Saya bukan org Princeton tapi lepak kat pos pengawal Princeton.. Salam perkenalan  ;D
Nak cite sikit.
Ada satu kejiranan bersetentangan dgn housing area yg saya duduk ni, saya perhatikan dah lama dah.  Post guard dia jd tempat lepak mcm kat kedai kopi tu. Sesapa yg boring dok umah kot, p situ utk jumpa kengkawan n sembang info keselamatan terkini dgn guard sambil minum2 air dlm plastik n makan burger.  Mereka punya meja n kerusi simen tu (d luar post guard dan x berbumbung) memang cantik pun (ada lampu lip-lap n banner raya lg..)dan dekat sangat dgn setiap kenderaan khususnya kereta yg lalu keluar n masuk. Kiranya x perlu bangun utk tgk muka driver yg bawa keta.  Mungkin mereka dah ukur sblm bina tempat tu ... Sambil2 tu jadi guard sambilan n asyik usha kenderaan yg kuar masuk. Kalau mereka rasa ada yg mencurigakan kot, depa pakat tenung reramai. Guard sebenar pun x buat camtu. Bagus gak camtu kan.. Penyangak mungkin takut. Silap hr bln kena belasah ramai2. Lebih krg  80% penghuni situ non-Malay. 

jabbar4aiman

  • Anak Lambor Kanan Kiri..
  • Global Moderator
  • Laksamana
  • ************
  • Posts: 1763
  • Gender: Male
  • Bujang tiga ber-anak tiga.. ( ^ - ^ )
Re: Posting pertama: Di princeton
« Reply #9 on: October 20, 2008, 05:04:54 PM »
Woooaahhh.. tak de le sampai cenggitu ushar-mengushar.. setakat tengok sapa yang masuk keluar time2 lewat malam.. kalo tak kenal langsung tu yg perlu kena tahan dan tanye urusan apa, cari sape dsb.. tapi itu hal Pengerusi Princeton dan ahli2nya.. saya duk situ sekadar menambah ahli muda belia aje.. keh keh keh  ;D
Unlearn what U Learned and Relearn what U Need

TJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 108
Re: Posting pertama: Di princeton
« Reply #10 on: November 02, 2008, 04:31:05 PM »
Quote
Nak cite sikit.
Ada satu kejiranan bersetentangan dgn housing area yg saya duduk ni, saya perhatikan dah lama dah.  Post guard dia jd tempat lepak mcm kat kedai kopi tu. Sesapa yg boring dok umah kot, p situ utk jumpa kengkawan n sembang info keselamatan terkini dgn guard sambil minum2 air dlm plastik n makan burger.  Mereka punya meja n kerusi simen tu (d luar post guard dan x berbumbung) memang cantik pun (ada lampu lip-lap n banner raya lg..)dan dekat sangat dgn setiap kenderaan khususnya kereta yg lalu keluar n masuk. Kiranya x perlu bangun utk tgk muka driver yg bawa keta.  Mungkin mereka dah ukur sblm bina tempat tu ... Sambil2 tu jadi guard sambilan n asyik usha kenderaan yg kuar masuk. Kalau mereka rasa ada yg mencurigakan kot, depa pakat tenung reramai. Guard sebenar pun x buat camtu. Bagus gak camtu kan.. Penyangak mungkin takut. Silap hr bln kena belasah ramai2. Lebih krg  80% penghuni situ non-Malay. 

Mungkin mengimbau kenangan zaman mereka lepak2 dulu.. hehhee

Saya pun suka gak dulu melepak sambil main gitar kapok masa kat kampung. Tapi tak kacau org la. secara tak langsung jadi security guard tak de gaji hehhe

kira ok gak tu... leh saya menempekkan diri saya di situ kalau free malam2.. ambik angin malammmmm....

tj

fendylimo

  • Guest
Re: Posting pertama: Di princeton
« Reply #11 on: January 15, 2009, 04:02:25 PM »
Salam....

Tumpang tanya... princeton ni yang mana satu

TJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 108
Re: Posting pertama: Di princeton
« Reply #12 on: January 19, 2009, 02:33:14 PM »
Salam....

Tumpang tanya... princeton ni yang mana satu

Princeton nie atas bukit kalau lepas KUIS sebelah kanan kita dia sebelah kiri... Rumah semi d

tj

fendylimo

  • Guest
Re: Posting pertama: Di princeton
« Reply #13 on: January 19, 2009, 02:48:19 PM »
Salam....

Tumpang tanya... princeton ni yang mana satu

Princeton nie atas bukit kalau lepas KUIS sebelah kanan kita dia sebelah kiri... Rumah semi d

tj

woo.... baru juga lagi kan perumahan tu

TJ

  • Pemastautin
  • **
  • Posts: 108
Re: Posting pertama: Di princeton
« Reply #14 on: January 20, 2009, 08:31:51 AM »
Salam....

Tumpang tanya... princeton ni yang mana satu

Princeton nie atas bukit kalau lepas KUIS sebelah kanan kita dia sebelah kiri... Rumah semi d

tj

woo.... baru juga lagi kan perumahan tu

Dia ada 2 jenis. Cluster ( 4 houses under 1 land) dan semi d. Yang cluseter tu I think 3-4 tahun awal dari semi d. semi d tu baru siap and dapat cf i think januari 2007. so kira baru la

tj